Ļoti vienkārša recepte, ar kuru tiks galā pat bērni. Netiek pievienots sviests vai eļļa, mitrums mafinam nāk no skābā krējuma. Patīkama struktūra (“maizīga” un čaugana) un skaista krāsa. Miltus varat pievienot pēc saviem ieskatiem, es izmantoju pilngraudu bio rudzu miltus no z/s “Kaņepītes”. Mafinus sulīgumam var papildināt ar rozīnēm, žāvētām dzērvenēm, aprikožu gabaliņiem utt.
Izejvielas (10 mafiniem):
- 1 ola
- 220 grami skābā krējuma (izmantoju 15% tauku satura krējumu)
- 100 grami cukura (šoreiz ņēmu brūno nerafinēto)
- 1 ēdamk. vaniļas ekstrakta
- 1 tējk. citrona vai laima sulas
- 160 grami pilngraudu rudzu miltu
- 40 grami kviešu miltu
- 0.5 tējk. sodas
- 1 tējk. cepamā pulvera
- pūdercukurs pārkaisīšanai pēc izvēles
Gatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 165 grādiem ventilatora režīmā.
Bļodā sakuļ kopā olu, krējumu, cukuru, vaniļu un citrona vai laima sulu. Pievieno miltus (vislabāk iesijāt), sodu un cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa (vai sakuļ ar mikseri), līdz izveidojas viendabīga masa. Mīklu liek mafinu formiņās, kas ietaukotas vai izklātas ar mafinu papīrīšiem. Cep 25-30 minūtes, līdz mafini kļuvuši zeltaini un vidū izcepušies (kociņš iznāk ārā sauss). At
Olga says
Sveika! Produktu daudzumos nav nekur kļūda?
Inga says
Lieliska recepte, garšīga un no veselīgā gala. Jautājums – vai šeit un citur mafinos skābo krējumu var aizstāt ar grieķu jogurtu, vai vēl kaut kas mainās? Paldies! :)
Linda Tellgrena says
Var variēt ar krējumu un jogurtu, droši!