Pirms kāda laika rakstīju par veidiem un vietām, kur iepērkos. Viens no ērtākajiem un laika ziņā ekonomiskākajiem variantiem noteikti ir interneta veikali, kuros var pasūtīt visu ģimenes maltītēm nepieciešamo. Pateicoties uzņēmīgiem cilvēkiem, arī steidzīgie pilsētnieki, kuriem darba dienās nesanāk aiziet uz tirgu vai aizbraukt līdz lauku radiem, var pasūtīt vietējo zemnieku ražotus produktus ar piegādi līdz namdurvīm.
Šonedēļ izmēģināju produktu pasūtīšanu veikalā “PĀRTIKASGROZS.LV” – ātri, ērti, vienkārši. Pasūtīju ceturtdien un pirmdienas vakarā sarunātā laikā kurjers visu atveda skaisti sapakotu līdz pašām durvīm. Šis veikals atšķiras no citām līdzīgām adresēm ar to, ka iespējams izvēlēties arī nelielu klāstu ārpus Latvijas augušus produktus (riekstus, dateles, citrus augļus u.c.). Turklāt gandrīz visi produkti ir bioloģiski audzēti un sertificēti. Populārākajiem produktiem pat var izvēlēties arī sev tīkamāko ražotāju, jo piedāvājums ir gana plašs un Latvijas zemnieki rada arvien jaunus un interesantus produktus.
Veikala saimniece Inese stāsta par to, kā radās “partikasgrozs.lv” un kāpēc šeit iegādājami tieši Latvijas zemnieku audzēti produkti: “Esmu 3 bērnu māmiņa un apzinos, ka dabīgus, bez papildus piedevām un garšas pastiprinošiem elementiem saturošus produktus par saprātīgām naudiņām tā vienkārši, aizejot uz veikalu, ir ļoti grūti iegādāties. Radīju interneta vietni-veikalu partikasgrozs.lv, lai plašākai sabiedrības daļai būtu iespēja saņemt lauku labumus pa tiešo no zemnieku saimniecībām, ar prioritāti no bioloģiskajām, kur produktu audzēšana un ražošana notiek, ievērojot noteiktas prasības un standartus.” Tieši ar tādu pašu pieeju iegādājos produktus savas ģimenes galdam, tāpēc nebija grūti izvēlēties, ko tieši. Manu uzmanību piesaistīja īpaši interesanti produkti – kazas piena jogurti un biezpiens, jogurts ar maltām linsēklām, kūpināts mājas siers, mājas majonēze, lauku rūgušpiens, plaša tītara gaļas izvēle.
Tuvojoties Līgo svētkiem, veikalā iegādājams Jāņu siers no kazas piena, mīklu Jāņu pīrāgiem, šūnu medus, mājās ceptas sēklu maizes, un kūpinātu cauraudzīti svētku pīrāgiem.
Kas? partikasgrozs.lv
Kad? Pasūti līdz ceturtdienas pusnaktij, saņem katru pirmdienu.
Kur piegādā? Rīgā, Langstiņos, Baltezerā, Bukultos, Garkalnē vai Rīgā, Dārzaugļu ielā 6 no pl.18:00-20:00
Cik? Piegāde pasūtījumiem virs 50 EUR bez maksas, līdz 50 EUR – 3 EUR.
Par kūku – tā kā kūkas izmantošanā netiek izmantoti graudaugi, tad šī receptes būs īpaši noderīga cilvēkiem ar glutēna nepanesamību. Netiek izmantots arī cepamais pulveris, kūka cepoties paceļas dēļ uzputotajām olām. Struktūta tai ir patīkama, pa vidu starp brauniju un kūku. Iesaku! Vari nelikt putukrējumu, bet pasniegt ar karoti vaniļas saldējuma.
- 85 grami tumšās šokolādes
- 85 grami sviesta
- ja vēlas – 1 ēdamk. konjaka
- 3 XL izmēra olas
- 85 grami brūnā cukura
- 85 grami lazdu riekstu, samalti miltos
- 200-400 grami svaigas zemenes, nomazgātas
- 300 ml saldā krējuma + 1 ēdamk. cukura
- pūdercukurs pārkaisīšanai un piparmētru lapiņas dekorēšanai
Gatavošana:
- Uztauko un izbārsta ar miltiem (bezglutēna versijā ar polentu vai griķu miltiem) apaļu kūkas formu 25 cm diametrā.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
- Ūdens peldē izkausē šokolādi kopā ar sviestu. Noņem no uguns, (ja vēlas) pievieno konjaku un atstāt atdzist.
- Atdala olas baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus uzputo kopā ar cukuru.
- Uzputo olas baltumus.
- Šokolādei pievieno uzputotos dzeltenumus, samaisa. Iegūtajā masā iemaisa vienu karoti uzputoto baltumu, samaisa. Atlikušos baltumus pievieno divos piegājienos. Beigās iecilā samaltos riekstus.
- Mīklu lej formā. Cep krāsnī 40 minūtes. Ļauj atdzist, izņem no formas.
- Uzputo saldo krējumu kopā ar cukuru. Kārto uz kūkas, pa virsu liek zemenes un piparmētru lapiņas, pārkaisa ar pūdercukuru.
Nadja Jansone says
Labdien! Es izcepu ŠOKOLĀDES KŪKA AR LAZDU RIEKSTIEM UN ZEMENĒM Lieliska, garšīga un viegli pagatavojama! Ciemiņiem ļoooti garšoja! Paldies.
Arturs says
Kā šeit komentēt?