Šis ir vienkāršākais krējuma saldējums, ko iespējams pagatavot no ogām. Tam nav nepieciešama saldējuma mašīna vai maisīšana sasalšanas laikā, izņemot no saldētavas. Vienkārši sajaucam visas sastāvdaļas un ieliekam saldētavā uz dažām stundām. Rezultāts – patīkami krējumainas konsistences saldējums ar jūtamu ogu garšu. Iesaku šo saldējumu baudīt vēl ne līdz galam sasalušu vai arī līdz pusei atkausētu, lai tas būtu viskrēmīgākais. Ogas tomēr iedod savu ūdens procentu, kas sasalstot kristalizējas.
Ogas šajā receptē var variēt, vienīgi tās, kurām biezāka miziņa, pirms pievienošanas krējuma masai, iesaku izberzt caur sietu.
- 450 grami svaigu (vai saldētu un atkausētu, liekais šķidrums noliets) zemeņu
- 250 grami saldā krējuma
- 250 grami skābā krējuma (20 vai 25% tauku satura)
- 400 grami kondensētā piena ar cukuru
- ja vēlies – 1 ēdamk. vaniļas pastas vai vaniļas ekstrakta
Gatavošana:
- Zemenēm noņem kauslapas un sablenderē vai saspaida ar dakšiņu.
- Saldo krējumu sakuļ stingrās putās. Ar roku iemaisa skābo krējumu un kondensēto pienu. Turpina maisīt, līdz izveidojas daudzmaz viendabīga masa (svarīgi nekult, lai “neizsistu” ieputoto gaisu). Beigās iemaisa sablenderētās zemenes.
- Lej aukstumizturīgā traukā un liek saldētavā vismaz uz 4 stundām (vislabāk uz nakti).
Viky says
Es izmantoju meža zemenes un sanāca vienkārši debešķīgi :)
Elīna says
Paldies par recepti. Viegli pagatavojams un ļoti gards saldējums!
Ieva says
Izcils! Vienkārši izcils! Tik ātri un vienkārši
Ginka says
Tik garšīgs, nevarēju sagaidīt kad sastings. Ar bērniem katru stundu testējām. Ļoti labs 👍