Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vienkāršais zemeņu-krējuma saldējums

July 7, 2016 4 Comments

atrais_zemenu_saldejums-2-20160707Šis ir vienkāršākais krējuma saldējums, ko iespējams pagatavot no ogām. Tam nav nepieciešama saldējuma mašīna vai maisīšana sasalšanas laikā, izņemot no saldētavas. Vienkārši sajaucam visas sastāvdaļas un ieliekam saldētavā uz dažām stundām. Rezultāts – patīkami krējumainas konsistences saldējums ar jūtamu ogu garšu. Iesaku šo saldējumu baudīt vēl ne līdz galam sasalušu vai arī līdz pusei atkausētu, lai tas būtu viskrēmīgākais. Ogas tomēr iedod savu ūdens procentu, kas sasalstot kristalizējas.

Ogas šajā receptē var variēt, vienīgi tās, kurām biezāka miziņa, pirms pievienošanas krējuma masai, iesaku izberzt caur sietu. 

IMG_7064Izejvielas:

  • 450 grami svaigu (vai saldētu un atkausētu, liekais šķidrums noliets) zemeņu
  • 250 grami saldā krējuma
  • 250 grami skābā krējuma (20 vai 25% tauku satura)
  • 400 grami kondensētā piena ar cukuru
  • ja vēlies – 1 ēdamk. vaniļas pastas vai vaniļas ekstrakta

Gatavošana:

  1. Zemenēm noņem kauslapas un sablenderē vai saspaida ar dakšiņu.
  2. Saldo krējumu sakuļ stingrās putās. Ar roku iemaisa skābo krējumu un kondensēto pienu. Turpina maisīt, līdz izveidojas daudzmaz viendabīga masa (svarīgi nekult, lai “neizsistu” ieputoto gaisu). Beigās iemaisa sablenderētās zemenes.
  3. Lej aukstumizturīgā traukā un liek saldētavā vismaz uz 4 stundām (vislabāk uz nakti).

atrais_zemenu_saldejums-1-20160707

Filed Under: Deserti, Receptes Tagged With: Kondensētais piens, Saldais krējums, Saldējums, Skābais krējums, Vaniļa, Zemenes

« Aveņu zefīri
Ogu tartes »

Comments

  1. Viky says

    July 10, 2016 at 12:56

    Es izmantoju meža zemenes un sanāca vienkārši debešķīgi :)

    Reply
  2. Elīna says

    July 23, 2016 at 14:28

    Paldies par recepti. Viegli pagatavojams un ļoti gards saldējums!

    Reply
  3. Ieva says

    April 20, 2019 at 22:07

    Izcils! Vienkārši izcils! Tik ātri un vienkārši

    Reply
  4. Ginka says

    June 7, 2019 at 17:04

    Tik garšīgs, nevarēju sagaidīt kad sastings. Ar bērniem katru stundu testējām. Ļoti labs 👍

    Reply

Leave a Reply to Ieva Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in