Kaltētus tomātus eļļā var iegādāties veikalā. Bet, kad tomātu sezona pašā plaukumā, tos var gatavot arī mājās pašu spēkiem. Garšas uzlabošanai noderēs ķiploks, kaperi, garšaugi. Uzglabāt tomātus var eļļā kopā ar piedevām, nolikt ledusskapī un izmantot pēc vajadzības. Eļļu, kurā tomāti glabājas, var izmantot kā garšaugu eļļu un papildināt salātus, sautējumus u.c. ēdienus.
Kaltēšanas ilgums – jāpielāgo tomātu izmēram, sulīgumam un tam, cik stipri kaltētus tos vēlamies beigās. To var redzēt “uz aci”. Man šoreiz izdevās diezgan stipri kaltēti, kādus vēlējos.
- ķirštomātiņi
- sāls
- pipari.
- olīveļļa
Gatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 105 grādiem.
Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm un kārto uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru ar griezuma pusīti uz augšu. Pārslaka vai pārsmērē (izmantoju eļļā samērcētu otiņu). Pārber ar sāli un pipariem. Liek cepties uz 3 stundām. Tomātiem ir jāizskatās sačokurojušamies un pasausiem no ārpuses, bet sulīgiem iekšpusē. Atdzesē. Liek mazā burciņā, pārlej ar olīveļļu un pievieno garšaugus, ķiplokus, kaperus – pēc garšas.
Atbildēt