Šis ēdiens var būt piedeva kādam gaļas ēdienam vai būt pilnvērtīgs otrais ēdiens pats par sevi. Iesaku pasniegt kopā ar grieķu jogurtu (tam var pievienot ķiploku) vai pesto. Labi garšos kopā arī ar glāzi kefīra.
Garšvielas cepšanai izvēlies pēc savas gaumes.
Izejvielas:
- 1 liels saldais kartupelis
- 300 grami Briseles kāpostu
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- garšvielas pēc izvēles: es liku 1 tējkaroti kūpinātas paprikas pulvera un 1 tējkarote adžvāna sēklu (t.s. Indijas timiāns)
- šķipsna sāls
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Cepamo pannu izklāj ar papīru.
- Nomizo saldo kartupeli, sagriež šķēlēs (aptuveni 2 cm biezumā).
- Briseles kāpostiem nogriež pāris centimetrus no pamatnītes (kātiņa).
- Kartupeli un Briseles kāpostus liek bļodā, pārlej ar eļļu, pieber garšvielas un sāli, samaisa. Liek uz cepamās pannas, cepeškrāsnī cep 20-30 minūtes.
- Pasniedz ar grieķu jogurtu vai pesto.
Atbildēt