Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Baltā zivs sinepju mērcē

January 19, 2017 4 Comments

Iecienītākais veids, kā gatavoju zivi, ir vienkārši to pārsmērēt ar olīveļļu, pārkaisīt ar sāli un krāsnī iekšā. Un tad galvenais – nepārcept.

Kā pasniegt šo zivi, ko gatavot piedevās? Tas katru reizi mainās. Šoreiz recepte sinepju mērcei – svarīgi atrast īsto skābā un saldā līdzsvaru mērces gatavošanas procesā. Skābumam var izmantot gan baltvīna etiķi, gan citrona sulu. Saldumam savukārt derēs medus, brūnais cukurs vai kāds sīrups. Pakčoja vietā var izmantot spinātus.

Izejvielas (4 porcijām):

  • 4 baltās zivs steiki (es izmantoju paltusu)
  • 1 ēdamkarotes olīveļļas
  • šķipsna sāls
  • 4 pakčoji (var iegādāties “RIMI”)
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces

Mērcei:

  • 25 grami sviesta
  • 25 grami miltu
  • 300 ml buljona
  • 100 ml piena vai saldā krējuma
  • šķipsna sāls
  • 2-3 ēdamkarotes pilngraudu sinepju
  • 1-2 tējkarotes citrona sulas vai baltvīna etiķa
  • 1 ēdamkarote medus (vai cita saldinātāja)

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru. Pannā blakus vienu otram liek zivs striķus. Pārsmērē ar olīveļļu, pārber ar sāli. Liek krāsnī cepties. Cep 10-12 minūtes vai līdz zivs gatava (cepšanas ilgums atkarīgs no steiku biezuma un gabalu lieluma.
  2. Kamēr zivs krāsnī, pagatavo mērci. Uzkarsētā pannā izkausē sviestu. Pieber miltus un uz vidēji zemas uguns nepārtraukti maisa. Pielej buljonu un pienu vai saldo krējumu, pieber sāli. Turpina maisīt, lēnām mērci uzvāra. Beigās iemaisa sinepes, citrona sulu vai baltvīna etiķi un medu. Atkal uzvāra. Mērcei jābūt vidēji biezai.
  3. Pakčoju pagatavo, uzkarsējot pannu un uz tās uzliekot gareniski uz pusēm pārgrieztus pakčojus. Pielej 2 ēdamkarotes ūdens un sojas mērces. Samazina uguni uz zemu un pakčoju saultē 3-4 minūtes, tad apgriež uz otru pusi un sautē vēl pāris minūtes.
  4. Zivs steikus liek uz šķīvja, pārlej ar sinepju mērci, blakus kārto 2 pakčoja pusītes.

Filed Under: Receptes Tagged With: Citrona sula, Medus, Pak čoi, Pilngraudu sinepes, Saldais krējums, Sinepes, Sojas mērce, Sviests

« Ar jogurtu un ogām pildītas brokastu tartes
Igauņu rasols jeb ‘rosolje’ »

Comments

  1. Kristîne says

    January 19, 2017 at 17:32

    Sveika, pèc kà garšo pakčoja?😉 Vai paltuss ir pirkts Rimi sasaldèts, izskatàs lielisks!

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      January 19, 2017 at 23:39

      Pakčojs garšo pa vidu spinātiem un ķīniešu kāpostu. Garša nav izteikta, bet tekstūra kraukšķīga un maiga (ja nepārcep). Paltusu pirku Centrāltirgū, iepriekš sasaldētu. Svaigu gadījies “nomedīt” tikai vienreiz, tad no priekiem nopirku veselu zivi :) Starpība bija ļoti jūtama, iepriekš saldēta zivs ir ar lielāku ūdens saturu.

      Reply
  2. Alīna says

    January 28, 2017 at 16:28

    Man zivs parasti ir “rezerves” variants, jo kādi sasaldēti gabaliņi gandrīz vienmēr ir saldētavā, bet šis izklausās pēc laba varianta, lai pagatavotu kaut ko interesantāku, droši vien, slinkajā variantā izmantojot sinepes parastās.

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      January 28, 2017 at 19:29

      Man arī saldētavā vienmēr glabājas kāds zivs gabaliņš :) Zivs arī ļoti labi garšo ar mārrutkiem – vienā variantā iemaisa izkausētā sviestā, otrā – sajauc ar skābo krējumu.

      Reply

Leave a Reply to Kristîne Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND