Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Igauņu rasols jeb ‘rosolje’

February 2, 2017 2 Comments

Izrādās, arī mūsu ziemeļu kaimiņi nevar iedomāties savu svētku galdu bez rasola. Igauņu versija no latviešu atšķiras gan krāsas, gan sastāva ziņā. Rozā krāsu dod vārītas bietes, bet kreptīgumu – kartupeļi un siļķe. Pēc garšas – kaut kas pa vidu starp rasolu un siļķi kažokā. Esmu gatavojusi arī veģetāro šo salātu versiju bez zivs, garšo labi. Noteikti ir vērts izmēģināt, jo salāti uzglabājot neatsulojas un ir interesantāki par pierasto rasolu. Pikantākus garšai var pievienot rīvētus mārrutkus un variēt ar mērci pēc savas patikas.

Sastāvdaļas (vidēja izmēra salātu bļodai):

  • 600 grami vārītu kartupeļu
  • 400 grami vārītu sarkano biešu
  • 4 marinēti gurķi
  • 1 liels ābols, nomizots un ar izņemtu serdi
  • 1 sarkanais sīpols, nomizots
  • 150-200 grami marinētas siļķes

Mērcei:

  • 200 ml majonēzes
  • 100 ml skābā krējuma
  • pēc izvēles – 1 ēdamkarote rīvētu mārrutku un 1 ēdamkarote sinepju (es liku abus)
  • sāls pēc garšas
  • 2 vārītas olas dekorēšanai

Gatavošana:

Visas salātu sastāvdaļas sagriež pēc iespējas vienāda izmēra gabaliņos, liek lielā salātu bļodā.

Mērci pagatavo, sajaucot vidēja izmēra bļodā visas mērces sastāvdaļas. Pārlej salātiem un samaisa. Dekorē ar olu šķēlītēm. Uzglabā ledusskapī.

 

 

Filed Under: Salāti Tagged With: Āboli, Igauņu virtuve, Kartupeļi, Majonēze, Marinēti gurķi, Mārrutki, Olas, Sarkanais sīpols, Siļķe, Sinepes, Skābais krējums

« Baltā zivs sinepju mērcē
‘Pasta bolognese’ ar dārzeņiem »

Comments

  1. Anete says

    February 2, 2017 at 17:43

    Kaut kur internetaa klejoja senaa “iistaa” latvieshu rosola recepte, kur arii bija zivs tikai, mans shkjiet, neegjis. un ja nemaldos arii bietes :) :) Igaunju versija izklausaas garshiigi

    Reply
  2. Troya says

    February 2, 2017 at 18:47

    Ļoti interesanta recepte! Patiks gan tiem, kuriem garšo rasols un gan tiem, kam patīk siļķe kažokā.
    Būs jāpagatavo!

    Reply

Leave a Reply to Anete Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND