Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vecmāmiņas vafeles

May 22, 2017 8 Comments

RECEPTE TAPUSI SADARBĪBĀ AR “DANSUKKER”

Šīs vafeles garšo tā, kā īstām vafelēm jāgaršo – pēc olām, sviesta un brīvdienu rīta viesos pie vecmāmiņas. Noteikti iesaku izmantot lauku olas, jo tām ir pavisam cita garša! Tagad īstais brīdis cept vafeles un tās papildināt ar skābo krējumu, jogurtu, pukutkrējumu, kā arī sezonas augļiem un ogām. Dažādībai mīklai vari pierīvēt nevaskota (bio) citrona miziņu. Recepte nākusi no 1939.gada pavārgrāmatas “Latviskā un modernā virtuve”.

Vafeļu gatavošanā izmantoju Dansukker Jelgavas cukuru. Jelgavas cukura kristāli bija (un vēl aizvien ir) maķentiņ lielāki un tāpēc kraukšķīgāki, radot intensīvāka salduma sajūtu tieši pateicoties savai kristālu struktūrai. Tāpēc to droši var arī pārbērt gatavām vafelēm, piešķirot kraukšķīgumu (jo šīs vafeles nav izteikti saldas pašas par sevi!). Lai gardi!

Izejvielas (6 vafelēm):

  • 100 grami sviests istabas temperatūrā
  • 4 lauku olas, atdalīts baltums no dzeltenuma
  • 100 grami kviešu miltu
  • 1.5 ēdamkarotes 25% krējums
  • 1/4 glāze piena
  • 30 grami cukurs
  • šķipsniņa sāls
  • izkausēts sviests cepšanai

Gatavošana:

  1. Uzputo olu baltumus stingrās putās.
  2. Sviestu un cukuru saputo, pievieno olu dzeltenumus. Pēc tam pievieno skābo krējumu, pienu un kviešu miltus. Puto, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisa uzputotos baltumus. Mīkla būs pankūku mīklas konsistencē, bet “pufīgāka”.
  3. Uzkarsē vafeļu pannu, iesmērē ar izkausēto sviestu. Vafeles cep zeltaini brūnas, pasniedz siltas ar piedevām pēc izvēles.

 

Filed Under: Deserti, Konditoreja Tagged With: Brīvdienu brokastīm, Lauku olas, Skābais krējums, Vafeles

« Lasis medus un sinepju marinādē ar pavasara dārzeņiem
Spageti ar tomātiem un brinzas sieru »

Comments

  1. Lelde says

    May 22, 2017 at 15:23

    Ar kādiem bezglutēna miltiem, Tavuprāt, vislabāk būtu gatavot mīklu?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      May 22, 2017 at 15:25

      Es laikam mēģinātu ar griķu miltiem. Ja izmēģini, lūdzu, dod ziņu, kā izdodas!

      Reply
  2. Lolita says

    May 22, 2017 at 16:42

    “pievieno roku dzeltenumus” – hmm… Vai varē’tu miltus aizstāt ar maneļu miltiem?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      May 24, 2017 at 21:20

      Kļūme izlabota! Es laikam riskētu aizstāt tikai 30-40% procentus no kviešu miltiem.

      Reply
  3. Aina Nemiro says

    May 23, 2017 at 13:43

    Īsti nesapratu, vai šīs ir biezās vai plānās vafeles? Vai drīkst šo mīklas recepti izmantot biezo vafeļu cepšanai? Man ir tikai šāda.

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      May 24, 2017 at 21:20

      Šīs ir vidēji biezās vafeles.

      Reply
  4. Kristina says

    August 24, 2017 at 11:45

    Vai vafeles sanāk mīkstas vai cietas? Ļoti gribās pagatavot mīkstās- pufīgās vafeles.

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      August 26, 2017 at 22:05

      Šīs ir mīkstās vafeles!

      Reply

Leave a Reply to Linda Tellgrena Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • Kā interesanti un vienkārši pagatavot ko gardu no aprikozēm? Lūk, ideja! https://t.co/XnTXrgKs9c June 12, 2018 09:49
  • @lindasvirtuve

Tags

Augļi Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Konservēti tomāti Kūka Lunchbox Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Āboli Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in