Rabarberi un biezpiens ir forša kombinācija – maigā biezpiena garša kopā ar aso rabarberu pareizajā proporcijā ir izcili. Vienīgi jāmēģina notrāpīt ar īsto cukura daudzumu – lai nebūtu par skābu un arī lai cukurs nedominētu pārējās garšas. Iesaku šo kūku baudīt padzisušu, jo tikko no krāsns tā vēl nav ieguvusi īsto konsistenci. Konsistence – pa vidu starp kūku un biezpiena sacepumu, ar nedaudz jūtamu biezpiena struktūru (atkarīgs, protams, no tā, kāds biezpiens tiek izmantots!).
Izejvielas:
- 100 grami sviesta
- 220 grami miltu
- 200 grami cukura
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- Šķipsniņa sāls
- 3 lielas lauku olas
- 230 grami biezpiena
- Miziņa no nevaskota (bio) apelsīna (var izmantot arī citronu)
- 1 ēdamkarote skābā krējuma (pievieno, ja biezpiens ir sauss un graudains)
- 230 grami mizotu rabarberu mazos gabaliņos
- Pūdercukurs pārkaisīšanai
- Apaļa panna 23 cm diametrā
Gatavošana:
- Sviestu izkausē un atdzesē.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.
- Miltus vidēja izmēra bļodā sajauc ar cukuru, cepamo pulveri un sāli.
- Putojamajā bļodā saputo olas, tām pievieno biezpienu, sviestu, apelsīna miziņu un skābo krējumu (ja izmanto). Atkal saputo.
- Abu bļodu saturus savieno, maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Beigās iemaisa rabarberu gabaliņus.
- Pannu izklāj ar cepamo papīru (alternatīva – ietaukot), lej iekšā mīklu un liek cepties uz 45-50 minūtēm. Izņem no krāsns, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru.
Inese says
Paldies par recepti! Vakar cepu, šodien visa ğimene atzina par gardu esam. Vispār pagaidām vēl neesmu vīlusies nevienā šī bloga receptē :)
Linda Tellgrena says
Tas ļoti priecē! Tā ir – blogā var atrast tikai pārbaudītas receptes un bieži vien vairākkārt izmēģinātas :)
Elīna says
Paldies Linda! Šī noteikti būs mana šīs vasaras favorītkūka, kamēr rabarberi būs pieejami :)
Ilze says
Ļoti garda. Sanāca perfekti ar pirmo reizi. Paldies par recepti.