INTERNETA VEIKALS “CESARS.LV” – bieži vien saņemu jautājumus par to, kur iegādāties vienu vai otru virtuvē nepieciešamu lietu. Īpaši daudz šādu jautājumu ir par specifiskiem produktiem, kurus nevar atrast piemājas veikalā. Tie, kur ir pastāvīgi “Lindas Virtuves” lasītāji, zina, ka ļoti mīlu Āzijas virtuvi – ziemas mēnešos lielākā daļa recepšu ir no austrumiem, līdz ar to bieži vien sastāvdaļu sarakstos parādās šis tas eksotiskāks. Kopš nesena laika visiem jautājumiem ir vienkārša atbilde: teju visu, kas saistīts ar Āzijas ēdienu pagatavošanu, var iegādāties “cesars.lv” interneta veikalā. Produktu kategoriju saraksts ir iespaidīgs – garšvielas, mērces, pastas, nūdeles, kokosriekstu produkti, jūras aļģes, sojas produkti, rīsi, pākšaugi, saldētie produkti. Produktu cenas var apskatīt pēc reģistrēšanās lapā, piegāde ir iespējama visā Latvijā (ar kurjeru vai caur “Omniva”) vai pašam aizbraucot pakaļ uz Cēzars biroju Rītausmas ielā 23. Vairāk informācijas: CESARS.LV.
VEIKALS KONDITOREJAS ENTUZIASTIEM “SANDBERGS” – mazs, teju nemanāms veikaliņš paslēpies Hospitāļu ielas pašā sākumā, to nevar atklāt nejauši. Bet kas par atklājumu! Īsta paradīze tiem, kuriem patīk pašiem mājās gatavot saldumus. Te var atrast gan patiešām kvalitatīvu šokolādi, vaniļu, agaru, riekstu un ogu pastas (t.sk. dabīgo pistāciju), dažādus ekstraktus, kūku dekorus. Turklāt tādus, kas nav atrodami nekur citur Latvijā, jo vairums lietu tiek ievesti tieši no ražotājiem. Un cenas ir ļoti pievilcīgas. Ir arī labs tuncis, kafija, tēja (arī matcha) eļļas un mērces. Turklāt saimnieks pats visu izstāstīs un paskaidros. Adrese: Hospitāļu iela 5, Rīga, MĀJAS LAPA.
“D’VINE BĀRS” – kādā tveicīgā augusta vakarā man bija skaista iespēja piedalīties Vidusjūras tēmai veltītās vakariņās vīna bārā “D’vine”, kur nemanāmi paslēpies viesnīcas “Radisson Blue Latvija” 2.stāvā Brīvības ielas pusē. Tas bija vērtīgs atgādinājums par šo ne visiem zināmo Rīgas garšīgo adresi – kvalitatīvi produkti, lielisks šefpavārs Neal Breen un vienmēr izcili pagatavots ēdiens. Bārā ikdienā var ieturēt pusdienas (un tās ir ļoti labas! 2 ēdieni 7 EUR, 3 ēdieni 9 EUR), tāpat šeit ik pa laikam tiek rīkoti tematiskie pasākumi ar vīnziņa piemeklētiem vīniem un labu ēdienu. Ja iespējams, izvēlies galdiņu pašā bārā dziļumā ar panorāmas skatu uz Brīvības ielu! Jaunumiem vari sekot līdzi “D’vine” bārā’ Facebook lapā.
KALNMUIŽAS PILS – Latvija ir skaista visos gadalaikos, bet laiku tās apceļošanai un iepazīšanai visvairāk varam veltīt tieši vasarās. Kandavas puse vienmēr ir bijusi pievilcīgu un sakoptu vietu bagāta un tagad tām pievienojusies vēl viena – Kalnmuižas pils. Atjaunotā galvenā ēkā un kalpu māja ne vien priecē acis un ir īsta pērle kāzu un citu zīmīgu notikumu svinēšanai, bet arī restorāns. Un turklāt – lielisks restorāns! Jo tur saimnieko lielisks šefpavārs Jānis Šiliniks kopā ar Kristīni Otmani. Ļoti kvalitatīvs ēdiens, svaigs un sezonāls. Brauciet un baudiet! Dodoties Sabiles virzienā, nupat pārvērtības ir piedzīvojis no izseniem laikiem pazīstamais kempings “Plosti” un arī tur jau drīzumā durvis vērs kafejnnīca, solot viesus lutināt ar vienkāršu, bet ļoti labu ēdienu. Vairāk informācijas MĀJAS LAPĀ.
“MIERA OSTA” – Dažādas Rīgas nomales pēdējā laikā pamanās pievilināt gardēžus ar citur neatrodamu labu ēdienu. Vecmīlgrāvis tagad noteikti var būt šādu gala mērķu sarakstā, jo tur iemājojusi “Miera Osta”. Par to, ka tur paslēpusies nevienam īsti plašāk nezināma “comfort food” vieta, uzzināju nejauši. Un jā, industriālā ostas rajonā var meklēt dažādus burgerus, griletas ribiņas un citu vasarai raksturīgu ēdienu! Mums garšo un ne vienu vienu vakaru esam uz turieni devušies pēc “slinkajām vakariņām”, kad pašiem gatavot nav spēka/laika. Virtuvē darbojas šefpavārs Ģirts. Vairāk informācijas, kā arī detalizēta “Miera ostas” ēdienkarte atrodama Facebook lapā.
LIEPUPES MUIŽA – maza skaista oāze, kuru atklāju, dodoties uz festivālu “Positivus” Salacgrīvā. Atjaunota muižas ēka ar autentisku interjeru, skaistu un sakoptu teritoriju. Ideāli piemērota vieta nesteidzīgām vēlajām brokastīm vai pusdienām muižas terasē. Kafiju var baudīt ērtā šūpuļkrēslā ar skatu uz plašo dārzu. Ēdiens labs, bet ne izcils, cenas likās diezgan augstas. Tomēr vienai skaistai atvasaras stundai mierpilnā vidē, kāpēc ne? Vairāk informācijas Facebook lapā.
Linda Tellgrena says
Paldies, Santa!