Uz izstādi “Riga Food” esmu bijusi pēdējos 3 gadus un varu teikt, ka ar katru reizi tā kļūst arvien dalībniekiem bagātāka un interesantāka. Šoreiz ekspozīcija bija sadalīta divās zālēs – vienā varēja satikt un nogaršot Latvijas reģionos tapušos produktus (“Novada garša”), bet otrā zālē – arī ārvalstu un lielāko Latvijas ražotāju veikumu. Kopā izstādē pavadīju teju veselu darba dienu, bet visu tāpat nepaspēju izpētīt, ar visu to – daudz interesantu iepazīšanos un jaunu produktu! Interesantākajos atklājumos padalīšos arī ar jums.
“NUTEGO” MANDEĻU SVIESTS – tiem, kas iecienījuši šī pašmāju ražotāja zemesriekstu sviestus, nu ir jaunums – mandeļu sviests. Sastāvā – tikai grauzdētas mandeles, nekas cits! Vairāk informācijas FB lapā.
“BEE BITE” BIŠU MAIZES PASTILAS – tagad, tuvojoties vīrusu laikam, šis produkts ir tieši laikā, Latvijas bitīšu veikuls, iekapsulēts košlājamās “končās”, garšu katrs var izvēlēties pēc savas gaumes, man ļoti patika brūklenes un smiltsērkšķi. Vairāk informācijas FB lapā.
IGAUŅU BIOLOĢISKĀ LIELLOPA GAĻA – “Liivimaa Lihaveis” produkciju atklāju jau šī gada sākumā, tā pie mums ir nopērkama lielveikalos “Sky”. Liellops ir ēdis zāli, dzīvojis laimīgu dzīvi zaļajos Igaunijas laukos. Izstādes laikā man bija izdevība nogaršot dažādus ēdienus, kurus gatavoja igauņu šefpavārs Taavi Adamson saskaņā ar koncepciju “from head to tail” (izmanto visu liellopu, no galvas līdz astei, t.sk. subproduktus). Vairāk informācijas MĀJAS LAPĀ.
“MAGNUM” IEBIEZINĀTIE PIENI – ja var runāt par bērnības garšu, tad domāju, ka pašu gatavota “gotiņa” ir viena no tām. Laikā, kad veikalu plauktos atrodamās mērces satur neskaitāmas e-vielas, prieks par ražotāju, kurš izmanto gan dabīgu un pārstrādājamu iepakojuma materiālu (stikla burkas), gan gatavo savu produkciju no labām izejvielām, to visu var sajust garšā. Arī konsistence laba, derēs kūkām un citiem desertiem. Nopērkams eko veikaliņos un Rimi “Klētī”.
“RŪDOLFS” BIO SMŪTIJI – priecājos uzzināt, ka nu pilnīgi visa “Rūdolfa” produkcija ir bioloģiski sertificēta. Turklāt produktu klāsts ir krietni paplašinājies – tā sen vairs nav tikai pārtika mazuļiem. Tagad veikalu plauktos atrodami gan ievārījumu, gan kečupi, gan veselīgi kokteiļi. Kokteiļi gardi, krāsaini un ar lielisku konsistenci. Sastāvs ir nevainojams un pārbaudīju uz saviem bērniem, atzina par ļoti gardiem. Man pašai mīļākais – ar mango un apelsīnu. Vairāk informācijas FB lapā.
“DIMDIŅDĀRZA” PRODUKCIJA – nevienam latvietim nav svešs šis ražotājs un prieks, ka viss aug un attīstās un tirgū parādās jauni produkti. Ir gan kreptīgi sīpoli marinādē, gan svaigu kāpostu salāti ar papriku. No pašas degustētā visvairāk patika sarkamo kāpostu salāti – izcils produktus, ko vienkārši turēt ledusskapī “ārkārtas gadījumiem”. Turklāt fermentēti produkti ir labvēlīgi mūsu zarnu traktam un sarkanie kāposti – vēl uzturvielām bagātāki nekā baltie. Vairāk informācijas FB lapā.
“KRIPPU” ZIRŅU KREKERI – veselīgie gardumi viennozīmīgi ir viena no šī brīza aktuālakajām tendencēm pārtikas produktu tirgū. Pašmāju ražotājs “Krippu” tādus gatavo no auna zirņiem – gan bez piedevām, gan ar čili un ceptiem sīpoliem. Ērti paņemami rokā, gatavošanā nav izmantota eļļa, bērniem noteikti patiks! Nopērkami bio veikalos, veikalos “LATs” un “ELVI”. Vairāk informācijas mājas lapā.
“ECOMIL” ALTERNATĪVIE PIENI – tiem, kuriem uztura izvēles ierobežo dažādas alerģijas šī ražotāja vārds noteikti nav svešs. Gan lielos, gan pavisam mazos iepakojumos pieejami dažādi riekstu un sojas pieni un kulinārijas krēmi (ar tiem aizstāj saldo krējumu). Ar un bez cukura. Jaunums – krēmi ar Indijas un Taizemes garšām. Nopērkami bio veikalos.
“ANDRE FARM” SIERI – netālu no Tartu atrodas piena lopkopības saimniecība. Un saimnieki no savu gotiņu piena gatavo izcilu sieru labākajās itāļu un Nīderlandes sieru tradīcijās. Patiesi izcilu – nekāda kalcija hlorīda, siers tiek dabīgi nogatavināts. Garša un konsistence – izcila. Žēl, ka pagaidām šo sieru nevaram nopirkt Latvijā, bet, ja ceļojat uz Igauniju, paturiet prātā šo saimniecības nosaukumu un atvediet sev līdzi izcilu suvenīru. Ja esat Tartu tuvumā, uz saimniecību var doties ekskursijā un iepazīties ar siera tapšanas aizkulisēm. Vairāk informācijas mājas lapā.
Z/S “MAZIE GAVARI” DĀRZEŅU PRODUKCIJA – Kalnciema tirdziņa apmeklētāji pazīst šo zemnieku saimniecību, kura piedāvā dažādus dārzeņus. No pārstrādātajiem – skābēti kāposti un vārītas bietes. Steidzīgajiem – jau nomizoti un sagriezti burkāni un kāļi. Visa produkcija bioloģiski sertificēta. Vairāk informācijas FB lapā.
“MAZO LĀČU PUTRA” – foršas putriņas pašiem mazākajiem. Ērts iepakojums, labs sastāvs (samaltas auzu pārslas un griķi plus liels īpatsvars dārzeņu un augļu), nekāda pievienota cukura. Pagatavo, sajaucot kopā ar jogurtu, buljonu, pienu vai ūdeni. Veikalos meklējams būs gada nogalē. Seko jaunumiem FB lapā.
Atbildēt