Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Šokolādes krēms (kā bērnībā)

October 9, 2017 6 Comments

Ēdiens, ar kuru saistās bērnības atmiņas, vienmēr ir īpašs. Arī šo šokolādes krēmu atceros gan mammas gatavotu, gan ārpus mājām ēstu. Tagad nolēmu to pagatavot pati! Tas ir bezgala vienkārši un vajadzīgas vien dažas sastāvdaļas. Pasniedzu ar dzērveņu ķīseli, kuru gatavoju no dzērveņu sīrupa (uzvāra ūdeni (1.5 l), pievieno sīrupu un cukuru pēc garšas, pieliek arī pāris ēdamkarotes citrona sulas; beigās iemaisa 2-3 karotes ūdenī izšķīdinātu kartupeļu miltu, pēc miltu pievienošanas uzreiz noņem no uguns). Labu apetīti! Krēma receptes autore: Ņina Masiļūne, ar maniem pielāgojumiem – liku par ēdamkaroti vairāk kakao, lai izteiktāka garša un divreiz vairāk želatīna.

Sastāvdaļas:

  • 2 tējkarotes želatīna
  • 2 lauku olu dzeltenumi
  • 3-4 karotes cukura
  • 3 ēdamkarotes kakao
  • 1/2 glāze piena
  • 1 glāze saldā krējuma

Gatavošana:

  1. Želatīnu aplej ar dažām karotēm ūdens un atstāj uzbriest 10 minūtes.
  2. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru gaišus un pufīgus, ieputo kakao pulveri.
  3. Pienu uzvāra, nogriež uguni un iemaisa pienā želatīnu. Pienu ļoti lēnām lej iekšā olu dzeltenumos, nepārtraukti putojot. Noliek atdzesēties.
  4. Saldo krējumu saputo stingrās putās. Iemaisa olu un piena masā. Salej formiņās un noliek vēsumā sastingt.
  5. Lai izņemtu krēmu no trauciņiem, tos patur zem karsta ūdens, var “izbraukt” ar nazi gar trauku maliņām. Pasniedz ar ogu mērci.

 

 

Filed Under: Deserti, Receptes Tagged With: Bērnības ēdiens, Dzērvenes, Kakao pulveris, Saldais krējums, Želatīns

« Rudzu banānmaize
Penne ar zivju bumbiņām krēmīgā tomātu mērcē »

Comments

  1. lea says

    October 10, 2017 at 15:15

    cik daudz krēma sanāk no šī daudzuma sastāvdaļām?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      October 12, 2017 at 10:53

      4-5 porcijām.

      Reply
  2. Kristine says

    November 6, 2017 at 21:42

    Ir iespējams ar kaut ko aizstāt saldo krējumu un pienu? Ļoti sagribējās, bet šobrīd piena produktus nevaru lietot.

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      November 20, 2017 at 18:37

      Neesmu mēģinājusi aizstāt šajā receptē. Bet varētu izdoties, saldā krējuma vietā izmantojot augu putukrējumu uz augu bāzes (nopērkams Gemosā) un piena vietā – augu pienu (piemēram, kokospienu).

      Reply
  3. Agnese says

    December 23, 2019 at 19:34

    Cukurs domāts tējkarotes vai ēdamkarotes?

    Reply
    • Ieva says

      April 11, 2020 at 18:55

      Pieliku tējkarotes un prasījās saldāku, nākamreiz likšu ēdamkarotes.
      Linda, ļoti labs saldais, paldies! :)

      Reply

Leave a Reply to Agnese Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in