Šīs “alternatīvo” miltu vafeles var gatavot gan saldajā, gan sāļajā versijā – pirmajā gadījumā mīklai pievieno vienu karoti cukura. Griķu miltu daļu (līdz 35%) var aizstāt ar pilngraudu kviešu miltiem vai citiem miltiem pēc savas patikas. Vafeles ir pēc krāsas tumšākas par ierastajām kviešu, bet ļoti gardas. Labi garšos kopā ar svaigām ogām, augļiem un saldējumu. Sāļajā versijā – ar bez čaumalas vārītu olu, vēršaci, skābo krējumu vai jogurtu, sieru utt.
Izejvielas:
- 255 grami griķu miltu
- 1.5 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 tējkarote cepamās sodas
- 1/4 tējkarote sāls
- Ja gatavo saldās vafeles – 1 ēdamkarote cukura
- 300 ml paniņu vai kefīra
- 60 ml eļļas (kokosriekstu vai citas eļļas ar neitrālu garšu)
- 5 olas (man bija XL izmēra lauku olas, tās pievienoju tikai četras)
Gatavošana:
- Bļodiņā kopā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un cukuru (ja izmanto). Otrā bļodā kopā sakuļ paniņas (vai kefīru), eļļu un olas. Abu bļodu saturu apvieno un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla (pēc konsistences līdzīga pankūku mīklai).
- Atļauj mīklai “atpūsties” 15-20 minūtes.
- Uzkarsē vafeļu pannu un ar kausiņu lej tajā mīklu. Cep vafeles zeltaini brūnas. Pasniedz, pārkaisītas ar pūdercukuru.
Dzhii says
Vai recepte derēs beļģu vafeļu pannai?
Linda Tellgrena says
Jā!