Tie, kas mani pazīst, zina, cik ļoti man patīk uzņemt viesus un radīt svētkus sev un citiem! Pirms nedēļas piedalījos īpašā notikumā – rudens galda klājumu meistarklasē, kuru organizēja veikali “AlanDeko” sadarbībā ar talantīgo Ilutu Piterniku no organizatoru un dekoratoru komandas “MintDeko”. Tā bija lieliska iespēja dalībniecēm sasmelties iedvesmu un iegūt zināšanas, lai paskatītos ar citām – daudz radošākām acīm – uz dekorēšanas pasauli un uzzinātu knifiņus, kā radīt svētku noskaņu, izmantojot skaistus interjera priekšmetus un dabas veltes.
Meistarklases dalībniecēm biju pagatavojusi arī ko gardu – siera kūkas burciņās ar rudens ogām. Palutini arī Tu savus viesus ar šiem vienkārši pagatavojamiem gardumiem! Svaigumam izmanto pašmāju rudens ogas avenes un smiltsērkšķus. Pasniegšanas vieglumam kūkas iesaku pildīt skaistās porciju glāzēs vai burciņās.
Izejvielas 6 porcijām:
- 200 grami krēmsiera
- 150 grami saldā krējuma
- 4 ēdamkarotes cukura
- smalki rīvēta miziņa no viena citrona
Cepumu kārtai:
- 120 grami smilšu cepumu
- 40 grami kokosriekstu skaidiņu
- 60 grami sviesta, izkausēts un atdzesēts
Ogu mērcei:
- 250 grami ogu (es izmantoju avenes un smiltsērkšķus
- medus pēc garšas
- 1 ēdamkarote citronu sulas
Dekorēšanai:
- ogas un piparmētru lapiņas
Gatavošana:
- Sagatavo 6 glāzes vai burciņas pildīšanai.
- Cepumu pamatnei, ar rokām saberž vai blenderī samaļ cepumus smalkās drupačās. Iemaisa kokosriekstu skaidiņas un izkausēto sviestu.
Ogu mērces sastāvdaļas sablenderē viendabīgā masā. - Ar mikseri saputo krēmsieru ar cukuru, pievieno saldo krējumu. Lēnām atsāk putošanu, pakāpeniski palielinot ātrumu. Puto, līdz masa kļūst stingrāka un “tur formu”. Beigās iemaisa citrona miziņu.
- Siera kūciņas liek kopā: apakšā kārto cepumu masu, pa virsu ar karoti vai ar konditorejas tūtu ar dekoratīvo uzgali liek vai uzspiež siera kūkas kārtu. Tai pa virsu – ogu mērci. Atkārto vēlreiz siera kūkas kārtu un dekorē ar ogām un piparmētrām.
Fotogrāfijas: Mārtiņš Lāčplēsis
Jānis says
Patīkams, nedaudz trekns, taču reizē mierīgs deserts, kas nav pārlieku salds. Man gan prasītos variēt ar apakšējo cepumu kārtu, jo pēc nostāvēšanās trauciņā tā bija sanākusi varen cieta, salīdzinot ar krēmu. Pieļauju, ka cepumus nelielā daudzumā sajaucot ar ogām vai krēmu, veidotos krēmīgāka konsistence. Arī kokosriekstu skaidiņas šķita košļājamas, lai gan bija visai smalkas. Īsi sakot, ļoti laba recepte, bet ir ar ko variēt.
Evita Savcenko says
Cik ilgi var glabāt siera kūku burciņā? Kāds ir derīguma termiņš?
Linda Tellgrena says
Trīs dienas ledusskapī glabāt būtu ok!