Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Siera kūkas burciņās

October 5, 2018 3 Comments

Tie, kas mani pazīst, zina, cik ļoti man patīk uzņemt viesus un radīt svētkus sev un citiem! Pirms nedēļas piedalījos īpašā notikumā – rudens galda klājumu meistarklasē, kuru organizēja veikali “AlanDeko” sadarbībā ar  talantīgo Ilutu Piterniku no organizatoru un dekoratoru komandas “MintDeko”. Tā bija lieliska iespēja dalībniecēm sasmelties iedvesmu un iegūt zināšanas, lai paskatītos ar citām – daudz radošākām acīm – uz dekorēšanas pasauli un uzzinātu knifiņus, kā radīt svētku noskaņu, izmantojot skaistus interjera priekšmetus un dabas veltes.

Meistarklases dalībniecēm biju pagatavojusi arī ko gardu – siera kūkas burciņās ar rudens ogām. Palutini arī Tu savus viesus ar šiem vienkārši pagatavojamiem gardumiem! Svaigumam izmanto pašmāju rudens ogas avenes un smiltsērkšķus. Pasniegšanas vieglumam kūkas iesaku pildīt skaistās porciju glāzēs vai burciņās.

Izejvielas 6 porcijām:

  • 200 grami krēmsiera
  • 150 grami saldā krējuma
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • smalki rīvēta miziņa no viena citrona
Cepumu kārtai:
  • 120 grami smilšu cepumu
  • 40 grami kokosriekstu skaidiņu
  • 60 grami sviesta, izkausēts un atdzesēts
Ogu mērcei:
  • 250 grami ogu (es izmantoju avenes un smiltsērkšķus
  • medus pēc garšas
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
Dekorēšanai:
  • ogas un piparmētru lapiņas

Gatavošana:

  1. Sagatavo 6 glāzes vai burciņas pildīšanai.
  2. Cepumu pamatnei, ar rokām saberž vai blenderī samaļ cepumus smalkās drupačās. Iemaisa kokosriekstu skaidiņas un izkausēto sviestu.
    Ogu mērces sastāvdaļas sablenderē viendabīgā masā.
  3. Ar mikseri saputo krēmsieru ar cukuru, pievieno saldo krējumu. Lēnām atsāk putošanu, pakāpeniski palielinot ātrumu. Puto, līdz masa kļūst stingrāka un “tur formu”. Beigās iemaisa citrona miziņu.
  4. Siera kūciņas liek kopā: apakšā kārto cepumu masu, pa virsu ar karoti vai ar konditorejas tūtu ar dekoratīvo uzgali liek vai uzspiež siera kūkas kārtu. Tai pa virsu – ogu mērci. Atkārto vēlreiz siera kūkas kārtu un dekorē ar ogām un piparmētrām.



Fotogrāfijas: Mārtiņš Lāčplēsis

Filed Under: Deserti, Receptes Tagged With: Avenes, Citroni, Kokosriekstu skaidiņas, Krēmsiers, Medus, Saldais krējums, Siera kūkas, Smiltsērkšķi

« Alus un siera maizītes
Pērnavas rudenīgais šarms 48 stundās »

Comments

  1. Jānis says

    February 14, 2019 at 20:19

    Patīkams, nedaudz trekns, taču reizē mierīgs deserts, kas nav pārlieku salds. Man gan prasītos variēt ar apakšējo cepumu kārtu, jo pēc nostāvēšanās trauciņā tā bija sanākusi varen cieta, salīdzinot ar krēmu. Pieļauju, ka cepumus nelielā daudzumā sajaucot ar ogām vai krēmu, veidotos krēmīgāka konsistence. Arī kokosriekstu skaidiņas šķita košļājamas, lai gan bija visai smalkas. Īsi sakot, ļoti laba recepte, bet ir ar ko variēt.

    Reply
  2. Evita Savcenko says

    August 8, 2019 at 19:36

    Cik ilgi var glabāt siera kūku burciņā? Kāds ir derīguma termiņš?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      October 11, 2019 at 08:52

      Trīs dienas ledusskapī glabāt būtu ok!

      Reply

Leave a Reply to Jānis Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in