Klāt karstākais ziemas krājumu gatavošanas laiks! Katru gadu es izmēģinu pāris jaunas receptes, lai nogaršotu jaunas garšu kombinācijas, kā arī padarītu ievārījumu gatavošanas procesu interesantāku. Šoreiz apvienoju ērkšķogas ar maigajām kumelītēm, ūdens vietā vārīšanas procesā pievienojot stipru kumelīšu tēju. Manējiem garšoja.
Kā ierasts, izmantoju ‘Dansukker’ cukurus: skābākām ogām klasisko “Ievārījuma cukuru”, bet saldākām – “Slaido” (to uz 1 kg olu liek tikai 250 gramus). “Slaidā” cukura izmantošana nozīmē to, ka gatavajā ievārījumā būs tikai 20% pievienotā cukura, bet pārējais – tikai izvēlētie ogas vai augļi. Abiem cukuriem pievienots pektīns , kas gala produktu padara patīkami biezu. Pektīns ir augu valsts izcelsmes recinātājs, kuru iegūst no augļiem (‘Dansukker’ izmanto no citrusaugļiem iegūtu pektīnu).
Daudz ideju ziemas krājumu gatavošanai meklē ‘Dansukker’ mājas lapā! Ja esi iesācējs virtuves darbos, tev noteikti noderēs šie jautājumi un atbildes par ievārījumiem un citām lietām, ko pagatavot no ogām un augļiem.
Jau otro gadu burciņu etiķešu gatavošanai izmantoju šo mājas lapu – var mainīt etiķešu dizainu, krāsas, fontus, kā arī pieskaņot etiķešu izmēru burkas vai pudeles lielumam. Savu etiķešu izgatavošanas rīku piedāvā arī ‘Dansukker’.
Izejvielas (aptuveni 2 litriem ievārījuma):
- 4 kumelīšu tējas paciņas vai 4 ēdamkarotes neiesaiņotas tējas
- 2 kg ērkšķogu
- Sula no puscitrona vai laima
- 1 kg ‘Dansukker’ ievārījuma cukura
Gatavošana:
- Kumelīšu tēju mazā trauciņā aplej ar 150 ml verdoša ūdens. Noliek malā ievilkties uz 10 minūtēm.
- Ērkšķogām noņem kātiņus un “astītes”. Ieber katliņā un pielej ievilkušos tēju. Uzkarsē, līdz parādās tvaiks, un pievieno ievārījuma cukuru. Maisot uzvāra un uz lēnas uguns turpina vārīt 10-15 minūtes, pa laikam apmaisot. Ja ir putas, nosmeļ tās.
- Ievārījumu pilda sterilizētās burkās un cieši aizvāko. Uzglabā vēsā un tumšā vietā.
Recepte tapusi sadarbībā ar “Dansukker”
Atbildēt