Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Par mani

LT_portrait_BIGMani sauc Linda un es mīlu ēdienu un visu, kas ar to saistīts. Ar prieku dalos ēdienmīlestībā savā blogā – šeit atradīsiet receptes, pavārgrāmatu apskatus, ikmēneša jaunumu apkopojumu un daudz ko citu. No nelielas aizraušanās kulinārijas ir kļuvusi par manas dzīves lielo kaislību un mīlestību. Ikdienā esmu “pilna laika mamma” un audzinu divus mazus enerģiskus puikas.

Pēc 8 ārpus Latvijas pavadītiem gadiem pirms neilga laika atgriezos. Pirms tam par savām mājām saucu Briseli. Tieši dzīve Beļģijā mani iedvesmoja pievērsties kulinārijai – tur sākās gan mani kulinārie piedzīvojumi pašas virtuvē, gan īstie ceļojumi uz citām valstīm un kontinentiem vēl neiepazītu garšu baudīšanai. Ceļojumu laikā sapratu, ka ēdiens ir neatņemama katras valsts kultūras un vēstures daļa, caur kuru var iepazīt ne tikai cilvēku paražas un tikumus, bet arī iemācīties baudīt neparasto un citādo.

Dzīvojot Latvijā, mums ir vienreizēja izdevība un veiksme gatavot ēdienu no vietējiem produktiem – savā virtuvē pēc iespējas izmantoju mūsu pašu zemnieku audzētos produktus: gaļu, olas, pienu, zaļumus. Man ir ļoti svarīga abpusējā saite, kas veidojas, iepazīstot tos, kuri izaudzē ēdienu, kas nonāk uz mana šķīvja. Tas iemāca cienīt ne tikai savu un citu darbu, bet ilgtermiņā rada tīrāku apkārtējo vidi, nodrošina ilgtspējīgus Latvijas laukus un ļauj apzināties spēku, kas piemīt gatavošanā, sarunās un ēdienbaudā pie galda pavadītam laikam. Turklāt tas viss ir ciešā saiknē ar mūsu labsajūtu un veselību.

Blogs “Lindas Virtuve” ir lasītākais kulinārais blogs Latvijā (Gemius, 2016.gada aprīlis), kurā ik mēnesi iegriežas 16 tūkstoši lasītāju. Saskaņā ar WordPress datiem ik dienas blogam ir vairāk kā 2000 skatījumu. 

Recepšu pārpublicēšana un fotogrāfiju izmantošana elektroniskā vai drukātā formātā obligāti rakstiski saskaņojama.

Comments

  1. Sandra says

    January 11, 2012 at 13:54

    Paldies! Man vienmēr patīk kas jauns!

    Reply
  2. Gita says

    January 26, 2012 at 09:15

    Pievienojos! Es arī tikai dzīvojot Luksemburgā sapratu (atzīstu ne līdz galam) franču apsēstību ar ēdienu!
    Sorry, par Briseli neko teikt nemāku, no šis vietas izvairos:)

    Reply
  3. Ārija says

    February 20, 2013 at 07:47

    Paldies!viss ir jauki!Lūgums:vai nevarētu dabūt ingvera džema recepti?

    Reply
    • Linda says

      February 20, 2013 at 15:38

      Raudzīšu, ko varu darīt :)

      Reply
  4. Eva says

    March 12, 2013 at 02:12

    Lieliskas receptes, kaut kas savaadaaks un interesantaaks, nekaa citaas Lv recepsu lapaas . Skaistas un garsiigas bildes. :) Noteikti izmeeginaasu vairaakas no recepteem. Paldies!

    Reply
    • Linda says

      March 12, 2013 at 19:03

      Paldies par jaukiem vārdiem! Iedvesmo :)

      Reply
  5. Expat Eye says

    July 5, 2013 at 07:29

    Cau! Paldies (for the follow – don’t know what that is in Latvian ;) ) Hope you’re having fun in Brussels! Linda (also)

    Reply
  6. Karīna says

    October 31, 2013 at 23:33

    vistas-un-makaronu-salati-ar-sinepju-merci

    Reply
  7. Anete says

    November 1, 2013 at 00:22

    Tiešām garda ir Ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu. Un tā kā no Lindas virtuves pagatavotas vien dažas receptes, tad šī arī kļuvusi par mīļāko. Vēsam rudenim – ideāli! :)

    Reply
  8. SVILPE says

    November 1, 2013 at 06:20

    Omlete ar sieru un sparģeļiem. Biežāk praktizētā recepte kā pieteikums.

    Reply
  9. Evelina Zervena says

    November 1, 2013 at 08:11

    Vismīļākais- Biezpiena sacepums ar rozīnēm (kā bērnībā!) :)

    Reply
  10. Līga says

    November 1, 2013 at 08:15

    Mana mīļākā recepte ir “Klasiskā siera kūka ar vasaras ogām”! Pēc tās es pirmo reizi gatavoju pati savu siera kūku ar jāņogām :)

    Reply
  11. Aija says

    November 1, 2013 at 08:18

    Sirsnīgi sveicieni bloga jubilejā! Man prātā iekritusi šī recepte- http://lindasvirtuve.lv/2011/12/18/zavetu-auglu-un-riekstu-maizites-ar-ruma-garsu/#more-2921, lai veicas arī turpmāk un gaidu jaunas receptes!

    Reply
  12. Linda says

    November 1, 2013 at 08:20

    Cūkgaļas karijs zemesriekstu sviesta mērcē. Paldies!!!

    Reply
  13. Inga Da says

    November 1, 2013 at 08:33

    http://lindasvirtuve.lv/2012/02/13/liellopa-galas-sautejums-tumsaja-alu/#more-3520 Man patīk sautējums :)

    Reply
  14. Signe says

    November 1, 2013 at 08:57

    Tā kā manās mājās aktuāla bezglutēna diēta, mūsu iemīļotā recepte ir Naidželas šokolādes kūka. Paldies par to.

    Reply
  15. Madara says

    November 1, 2013 at 09:28

    Ik pa laikam lieti noder “mini kišu” receptīte!!! Ņammīgi!

    Reply
  16. Ilze says

    November 1, 2013 at 09:31

    Mana mīļākā recepte – zemeņu un kokosriekstu piena saldējums. Izcili viegls un gards, vasaras bomba

    Reply
  17. Laura says

    November 1, 2013 at 10:21

    Savvaļas sparģeļi ar vārītām olām. Pirmā iepazīšanās ar sparģeļiem – lieliski!

    Reply
  18. Anna says

    November 1, 2013 at 10:39

    Banānu mafini!!!

    Reply
  19. mmiezite says

    November 1, 2013 at 10:45

    Man ļoti garšoja Ceptu baklažānu salāti ar kvinoju

    Reply
  20. Antra says

    November 1, 2013 at 10:46

    Visas receptes ir gardu gardās, un lielāka daļa arī izmēģinātas, pavariējot tik ar pāris sastāvdaļām, kas tobrīd ir vai nav atrodamas manā virtuvē, bet viena no mīļākajām noteikti ir arī auzu pārslu sacepums ar mellenēm un banāniem – pavariē tik sezonas auglīšus un var cept kaut vai katru nedēļas nogali – gardi gan brokastīs, gan kā deserts uz svētku galda papildināts ar plombīra saldējumu vai sakultu saldo krējumu…mmm :)

    Reply
  21. Linda Skeltina says

    November 1, 2013 at 11:06

    Klasiskā siera kūka ar vasaras ogām. Esmu gatavojusi dažādas siera kūkas, bet šī ir klasiska vērtība!

    Reply
  22. Aina says

    November 1, 2013 at 11:14

    Mana mīļākā recepte liellopa gaļas sautējums tumšajā alū: http://lindasvirtuve.lv/?s=saut%C4%93jums&submit=Mekl%C4%93t

    Reply
  23. Elīna no Elīnas brīvlaiks says

    November 1, 2013 at 11:14

    Apsveicu bloga jubilejā! mana mīļākā recepte (vai ēdiens) no Tava bloga: http://lindasvirtuve.lv/2012/07/24/vistas-risoto-ar-baravikam/#more-4210

    Reply
  24. Sandra says

    November 1, 2013 at 11:15

    Daudz laimes dzimšanas dienā! ;) Auzu pārslu sacepums ar mellenēm un banāniem!

    Reply
  25. Arita Hausmane says

    November 1, 2013 at 11:15

    Saldējuma kūciņas ar maskarpones pildījumu!!!! ^_^

    Reply
  26. Antuanete says

    November 1, 2013 at 11:24

    Sveiciens jubilejā, un lai radošums virtuvē neapsīkst!

    Iecienītākā recepte: http://lindasvirtuve.lv/2013/08/14/mellenu-un-kokosriekstu-kuka/ (tās mainās līdz ar jaunu recepšu parādīšanos, un iecienītākā parasti ir vissvaigākā :))

    Reply
  27. santasan5 says

    November 1, 2013 at 11:47

    Apsveicu bloga jubilejā! mana mīļākā recepte (vai ēdiens) no Tava bloga:
    http://lindasvirtuve.lv/2012/02/19/baltas-sokolades-kuka-ar-citrusu-glazuru/

    Reply
  28. Liene says

    November 1, 2013 at 12:32

    Hip-hip urrā!
    Šāds datums lai ir dzinulis turpināt!

    Tā kā pieturos pie vegāniskas ēdienkartes un esmu pilnīgs salātu-dārzeņu fans, favorīts ir Siltie gaileņu salāti ar bietēm!
    Vienkārši, svaigi, raisa idejas variācijām un.. pats galvenais gardi!
    Priekā!

    Reply
  29. Liene says

    November 1, 2013 at 13:05

    Viennozīmīgi Vīramātes debešķīgā zivju zupa. Vakardien tieši tika pasniegta draugiem vakariņu galdā. Paldies par receptēm un jo īpaši arī par klasisko siera kūkas recepti, tā veinaldzīgu nav atstājusi nevienu. Ir nācies draugiem pat parādīt “nenomazgāto” pannu, lai noticētu,ka kūka ir pašu gatavota :) Paldies Tev.
    ļoti gribētis gardas Sīpolzupas receptīti :)

    Reply
  30. Inga says

    November 1, 2013 at 13:39

    Sveiciens jubilejā!
    Mīļākā recepte no bloga – noteikti Banānu mafini. :)

    Reply
  31. Zanda says

    November 1, 2013 at 13:57

    http://lindasvirtuve.lv/2011/10/15/kirbju-zupa-ar-kokosriekstu-pienu/

    Reply
  32. vanityohh says

    November 1, 2013 at 13:59

    Kā jau izteiktai saldumu mīļotajai mīļākā un tuvākā recepte ir baltās šokolādes kūka ar citrusu glazūru, no kalorijam nebaidos un mājās prieklaimīte ir uz divām dienām :)

    Reply
  33. Sandra says

    November 1, 2013 at 14:04

    Sveiki! Apsveicu ar bloga 3gadu svētkiem! Mana mīļākā recepte ir aveņu parfē, mmmm…mūsmājās tas nekad ilgi neglabājas. Veiksmi tālākā radošā virtuves darbībā!!!!

    Reply
  34. Sanita says

    November 1, 2013 at 14:53

    Lai blogam ilga un ražena nākotne!
    No pašreizējām receptēm mana favorīte – taizemiešu zupiņa

    Reply
  35. Aija says

    November 1, 2013 at 14:58

    Sveicu ar Jubileju :)
    Mana mīļākā recepte ir Klasiskā siera kūka ar vasaras ogām.

    Reply
  36. Aija says

    November 1, 2013 at 15:00

    Apsveicu Jubilejā :)
    Mana mīļākā recepte ir Klasiskā siera kūka ar vasaras ogām.

    Reply
  37. Inese says

    November 1, 2013 at 15:16

    Biešu zupa ir dievīga, bet klasisko siera kūku ar vasaras ogām nekas nevar pārspēt – izvēlos to. Nevaru pat saskaitīt, cik reizes kūku šovasar gatavoju :)
    Paldies par blogu!

    Reply
  38. mazaszvaigznes says

    November 1, 2013 at 15:35

    Gatavojot siera kūkas par pamatu izmantoju Klasiskā siera kuka ar vasaras ogam.:)

    Reply
  39. Žanete says

    November 1, 2013 at 16:35

    Mājas kečups no dārza tomātiem

    Reply
  40. Zane says

    November 1, 2013 at 17:09

    Lazanja ar kabačiem un rikotas sieru! Tagad tieši top cepeškrasnī! Lielisks veids kā tikt galā ar kabaču krājumiem! Apsveicu!

    Reply
  41. Katrīna says

    November 1, 2013 at 18:46

    Pirmā saskaršanās ar Tavu blogu caur biskvītkūkas recepti ->
    ( http://lindasvirtuve.lv/2012/01/29/biskvitkuka-ar-riekstu-cepuriti/ )

    Tā uzreiz kļuva arī par manu mīļāko paštaisīto kūku, un par iedvesmas ceļvedi citās Tavās receptēs, kas allaž sanāk lieliskas, ja seko receptei un padomiem.
    Paldies par to!

    Reply
  42. Anna Āboliņa says

    November 1, 2013 at 22:50

    Mana mīļākā “Lindas Virtuves” recepte ir “Crema catalana ar zenenēm”!

    Reply
  43. Iluta says

    November 2, 2013 at 10:55

    http://lindasvirtuve.lv/2012/03/03/lasa-un-kirbju-biezzupa/#more-3569 patīk dažādot ķirbi un pie tā radināt iedomātos ķirbja neēdājus :)

    sveiciens jubilejā :)

    Reply
  44. Inese says

    November 2, 2013 at 22:45

    Reizēm vajag, lai kāds pat vienkāršas lietas pasaka priekšā – fiksās zemeņu un šokolādes kūciņas!!! BURVĪGAS

    Reply
  45. Karīna says

    November 3, 2013 at 09:08

    Man iecienītākā ir marmorkūkas recepte :)

    Reply
  46. Kristīne says

    November 3, 2013 at 11:36

    Lindiņ! Tavu klasisko siera kūku mani draugi un draugu draugi ēd gardām mutēm un ar vienu gabaliņu jau nekad nepietiek:). Šī recepte ir aizgājusi tautiņās:), paldies Tev par to:)!

    Reply
  47. interwiev says

    November 3, 2013 at 13:20

    Ceptu baklažānu salāti ar kvinoju. Noteikti.

    Reply
  48. Līga says

    November 4, 2013 at 11:35

    http://lindasvirtuve.lv/2011/10/15/kirbju-zupa-ar-kokosriekstu-pienu/
    Kaut vai tādēļ, ka pašlaik aktuālākā.
    Es esmu starp tiem lasītājiem, kuri priecājas par bezglutēna un bezlaktozes receptēm. Īpaši attiecībā uz kūkām un citiem našķiem.

    Reply
  49. agnese says

    November 5, 2013 at 13:26

    Sveika Linda, pirmām kārtām – apsveikumi ar lielo jubileju – 3 gadi ir nopietns laiks:)
    otrām kārtām, pastāstīšu, ka tevis ieteiktās receptes ir kā uzdevums mūsmājās-izmēģināt un nogaršot… nogaršot un nopriecāties. mīļš paldies par šo recepti:
    http://lindasvirtuve.lv/2011/11/02/karamelizetu-abolu-kuka/ – mūsmājās āboli tiek patērēti nereālos daudzumos (pateicoties vecmāmiņai arī tiek piegādāti un papildināti tikpat lielos apmēros) – tad nu jāliek lietā visas receptes, lai iznīcinātu ābolu kaudzes:) šī recepte ir tieši tik burvīga, lai kūka pazustu īsti pat neatdzisusi, un ja klāt ir saldējums, tad čuss… un viss un kūkas nav. un var cept atkal:)
    bet recepte, uz kuru skatos un nevaru sanemties ir šī:
    http://lindasvirtuve.lv/2011/06/27/baklazanu-un-kiploku-pastete/
    divas man ļoti tuvas garšu ziņā lietas – baklažāns un ķiploks, kopā varētu garšot ļoti labi. man nedaudz pietrūkst laiks, lai visu izmēģinātu, bet šī recepte stāv, kā viena no tām, kura obligāti tiks realizēta. cerams -vistuvākajā nākotnē:)
    lai linda viss izdodas un turpini priecēt ar garšīgām receptēm!:)

    Reply
  50. Irīna says

    November 5, 2013 at 19:22

    Sirsnīgs sveiciens bloga jubilejā! Ielūkojos tajā itin bieži un izmēģināts ir daudz kas, bet par mīļāko recepti nebija viegli izšķirties. ;) Pēc ilgām pārdomām nominēju: balzametiķi glazētus sīpolus (fantastisks atklājums pašai sev – ka sīpoli var būt tik neticami gardi!) un… klasiskās rauga pankūkas, kas iznāk vienkārši klasiski dievīgas! Priekā!

    Reply
  51. Inga Ozoliņa says

    November 7, 2013 at 05:54

    Labrīt! Ļoti patīk Tava bloga receptes, bet vislabākie ir apraksti par Briseles kafejnīcām un alus tūri! Paldies! Sirsnībā – Inga

    Reply
  52. Ilva Viļuma says

    November 8, 2013 at 15:32

    Lieliskas receptes, bet vismīļākā – braunijs ar lazdu riekstiem. Vienmēr visiem garšo!

    Hip hip urrā! (:

    Reply
  53. Signe says

    December 14, 2013 at 22:48

    Kāda mēģināja cept mīksto ingvera kūku? Man pēc šis receptes sanāca ka zole, bet garšīga gan. Cepu divas reizes. Manuprāt kaut kas nav pareizi ar recepti.

    Reply
  54. Biruta says

    April 20, 2015 at 19:05

    Paldies, šodien izmēģināju ”ātro kūku” ar āboliem! Ļoti jauks blogs par kuru uzzināju radio”gimeņu studijā”!

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      April 20, 2015 at 23:02

      Biruta, paldies par atsauksmi un labiem vārdiem :) Lai tikpat veiksmīga recepšu izmēģināšana arī nākotnē!

      Reply
  55. Agnese says

    June 17, 2016 at 16:47

    Mans vismīļākais kulinārais blogs. Ļoti daudz kas pagatavots un izdevies gards!

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      June 17, 2016 at 16:51

      Agnese, mīļš paldies par tik atzinīgiem vārdiem!

      Reply
  56. Evija says

    February 5, 2017 at 12:58

    Paldies, Linda, par blogu! Viennozīmīgi mans favorīts. Vispirms vienmēr lūkoju pēc receptes šeit. Un pats svarīgākais – vienmēr sanāk!!! Jūsu blogs ir mana labā roka virtuvē!

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      February 6, 2017 at 11:41

      Evija, paldies par tik atzinījiem vārdiem! Tevis rakstītais ir vislabākais kompliments :*

      Reply
  57. Elita Vilcane says

    March 18, 2017 at 11:13

    Sveicinata Linda, man prieks , ka uzduros uz Tavu lapu ! Man patik Tava ideja un gaume, .Turpinasu lasit un sekot :)
    Gribetu lugt padomu- Tev ka gardedei : kurus restoranus Riga tu pazisti,mili,noverte un variety ieteikt ? Ar diviem, tris ieteikumiem man pietiktu. Esam loti reti Riga un tapec ja , tad gribam piedzivot ari kadu ipasu baudas momentu ar labiem produktiem un nesamocitam receptem….
    Elita

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      April 7, 2017 at 12:13

      Manas mīļākās adreses ir “Valmiermuižas alus vēstniecība”, Valtera restorāns, Restorāns 3, Galerija “Istaba”. Paldies par labiem vārdiem! :)

      Reply
  58. Pēters Vecrumba says

    February 28, 2018 at 21:12

    Svecināta!

    Pašreiz piestrādāju pārrasktīt “Latvikā un Modernā Virtuvi” gan kā grāmatu, gan timeklī. Mūsu ģimenes versija ir no Fišbachas bēgļu nometnes. Tās bildes ir, diemžēl, ļoti slikta kvalitāta. Rakstu uzzināt vai Jūs–vai kāds cits Jūsu lasītājs!–varētu noskanēt lapas ar bildēm no pirmskaŗa (1936.g. vai otrā drukājuma 1939.g.) grāmatas.

    Ar cieņu,
    Pēters (LATVIANS.COM u.c.)

    Reply
  59. anna-maria says

    September 27, 2018 at 22:23

    Mana viss vairāk pie sirds iet siera kūka ir siera kūka ar vasaras ogām!

    Reply

Leave a Reply to Pēters Vecrumba Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in