Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Par mani

LT_portrait_BIGMani sauc Linda un es mīlu ēdienu un visu, kas ar to saistīts. Ar prieku dalos ēdienmīlestībā savā blogā – šeit atradīsiet receptes, pavārgrāmatu apskatus, ikmēneša jaunumu apkopojumu un daudz ko citu. No nelielas aizraušanās kulinārijas ir kļuvusi par manas dzīves lielo kaislību un mīlestību. Ikdienā esmu “pilna laika mamma” un audzinu divus mazus enerģiskus puikas.

Pēc 8 ārpus Latvijas pavadītiem gadiem pirms neilga laika atgriezos. Pirms tam par savām mājām saucu Briseli. Tieši dzīve Beļģijā mani iedvesmoja pievērsties kulinārijai – tur sākās gan mani kulinārie piedzīvojumi pašas virtuvē, gan īstie ceļojumi uz citām valstīm un kontinentiem vēl neiepazītu garšu baudīšanai. Ceļojumu laikā sapratu, ka ēdiens ir neatņemama katras valsts kultūras un vēstures daļa, caur kuru var iepazīt ne tikai cilvēku paražas un tikumus, bet arī iemācīties baudīt neparasto un citādo.

Dzīvojot Latvijā, mums ir vienreizēja izdevība un veiksme gatavot ēdienu no vietējiem produktiem – savā virtuvē pēc iespējas izmantoju mūsu pašu zemnieku audzētos produktus: gaļu, olas, pienu, zaļumus. Man ir ļoti svarīga abpusējā saite, kas veidojas, iepazīstot tos, kuri izaudzē ēdienu, kas nonāk uz mana šķīvja. Tas iemāca cienīt ne tikai savu un citu darbu, bet ilgtermiņā rada tīrāku apkārtējo vidi, nodrošina ilgtspējīgus Latvijas laukus un ļauj apzināties spēku, kas piemīt gatavošanā, sarunās un ēdienbaudā pie galda pavadītam laikam. Turklāt tas viss ir ciešā saiknē ar mūsu labsajūtu un veselību.

Blogs “Lindas Virtuve” ir lasītākais kulinārais blogs Latvijā (Gemius, 2016.gada aprīlis), kurā ik mēnesi iegriežas 16 tūkstoši lasītāju. Saskaņā ar WordPress datiem ik dienas blogam ir vairāk kā 2000 skatījumu. 

Recepšu pārpublicēšana un fotogrāfiju izmantošana elektroniskā vai drukātā formātā obligāti rakstiski saskaņojama.

Comments

  1. Sandra says

    11 janvāra, 2012 at 13:54

    Paldies! Man vienmēr patīk kas jauns!

    Atbildēt
  2. Gita says

    26 janvāra, 2012 at 09:15

    Pievienojos! Es arī tikai dzīvojot Luksemburgā sapratu (atzīstu ne līdz galam) franču apsēstību ar ēdienu!
    Sorry, par Briseli neko teikt nemāku, no šis vietas izvairos:)

    Atbildēt
  3. Ārija says

    20 februāra, 2013 at 07:47

    Paldies!viss ir jauki!Lūgums:vai nevarētu dabūt ingvera džema recepti?

    Atbildēt
    • Linda says

      20 februāra, 2013 at 15:38

      Raudzīšu, ko varu darīt :)

      Atbildēt
  4. Eva says

    12 marta, 2013 at 02:12

    Lieliskas receptes, kaut kas savaadaaks un interesantaaks, nekaa citaas Lv recepsu lapaas . Skaistas un garsiigas bildes. :) Noteikti izmeeginaasu vairaakas no recepteem. Paldies!

    Atbildēt
    • Linda says

      12 marta, 2013 at 19:03

      Paldies par jaukiem vārdiem! Iedvesmo :)

      Atbildēt
  5. Expat Eye says

    5 jūlija, 2013 at 07:29

    Cau! Paldies (for the follow – don’t know what that is in Latvian ;) ) Hope you’re having fun in Brussels! Linda (also)

    Atbildēt
  6. Karīna says

    31 oktobra, 2013 at 23:33

    vistas-un-makaronu-salati-ar-sinepju-merci

    Atbildēt
  7. Anete says

    1 novembra, 2013 at 00:22

    Tiešām garda ir Ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu. Un tā kā no Lindas virtuves pagatavotas vien dažas receptes, tad šī arī kļuvusi par mīļāko. Vēsam rudenim – ideāli! :)

    Atbildēt
  8. SVILPE says

    1 novembra, 2013 at 06:20

    Omlete ar sieru un sparģeļiem. Biežāk praktizētā recepte kā pieteikums.

    Atbildēt
  9. Evelina Zervena says

    1 novembra, 2013 at 08:11

    Vismīļākais- Biezpiena sacepums ar rozīnēm (kā bērnībā!) :)

    Atbildēt
  10. Līga says

    1 novembra, 2013 at 08:15

    Mana mīļākā recepte ir “Klasiskā siera kūka ar vasaras ogām”! Pēc tās es pirmo reizi gatavoju pati savu siera kūku ar jāņogām :)

    Atbildēt
  11. Aija says

    1 novembra, 2013 at 08:18

    Sirsnīgi sveicieni bloga jubilejā! Man prātā iekritusi šī recepte- https://lindasvirtuve.lv/2011/12/18/zavetu-auglu-un-riekstu-maizites-ar-ruma-garsu/#more-2921, lai veicas arī turpmāk un gaidu jaunas receptes!

    Atbildēt
  12. Linda says

    1 novembra, 2013 at 08:20

    Cūkgaļas karijs zemesriekstu sviesta mērcē. Paldies!!!

    Atbildēt
  13. Inga Da says

    1 novembra, 2013 at 08:33

    https://lindasvirtuve.lv/2012/02/13/liellopa-galas-sautejums-tumsaja-alu/#more-3520 Man patīk sautējums :)

    Atbildēt
  14. Signe says

    1 novembra, 2013 at 08:57

    Tā kā manās mājās aktuāla bezglutēna diēta, mūsu iemīļotā recepte ir Naidželas šokolādes kūka. Paldies par to.

    Atbildēt
  15. Madara says

    1 novembra, 2013 at 09:28

    Ik pa laikam lieti noder “mini kišu” receptīte!!! Ņammīgi!

    Atbildēt
  16. Ilze says

    1 novembra, 2013 at 09:31

    Mana mīļākā recepte – zemeņu un kokosriekstu piena saldējums. Izcili viegls un gards, vasaras bomba

    Atbildēt
  17. Laura says

    1 novembra, 2013 at 10:21

    Savvaļas sparģeļi ar vārītām olām. Pirmā iepazīšanās ar sparģeļiem – lieliski!

    Atbildēt
  18. Anna says

    1 novembra, 2013 at 10:39

    Banānu mafini!!!

    Atbildēt
  19. mmiezite says

    1 novembra, 2013 at 10:45

    Man ļoti garšoja Ceptu baklažānu salāti ar kvinoju

    Atbildēt
  20. Antra says

    1 novembra, 2013 at 10:46

    Visas receptes ir gardu gardās, un lielāka daļa arī izmēģinātas, pavariējot tik ar pāris sastāvdaļām, kas tobrīd ir vai nav atrodamas manā virtuvē, bet viena no mīļākajām noteikti ir arī auzu pārslu sacepums ar mellenēm un banāniem – pavariē tik sezonas auglīšus un var cept kaut vai katru nedēļas nogali – gardi gan brokastīs, gan kā deserts uz svētku galda papildināts ar plombīra saldējumu vai sakultu saldo krējumu…mmm :)

    Atbildēt
  21. Linda Skeltina says

    1 novembra, 2013 at 11:06

    Klasiskā siera kūka ar vasaras ogām. Esmu gatavojusi dažādas siera kūkas, bet šī ir klasiska vērtība!

    Atbildēt
  22. Aina says

    1 novembra, 2013 at 11:14

    Mana mīļākā recepte liellopa gaļas sautējums tumšajā alū: https://lindasvirtuve.lv/?s=saut%C4%93jums&submit=Mekl%C4%93t

    Atbildēt
  23. Elīna no Elīnas brīvlaiks says

    1 novembra, 2013 at 11:14

    Apsveicu bloga jubilejā! mana mīļākā recepte (vai ēdiens) no Tava bloga: https://lindasvirtuve.lv/2012/07/24/vistas-risoto-ar-baravikam/#more-4210

    Atbildēt
  24. Sandra says

    1 novembra, 2013 at 11:15

    Daudz laimes dzimšanas dienā! ;) Auzu pārslu sacepums ar mellenēm un banāniem!

    Atbildēt
  25. Arita Hausmane says

    1 novembra, 2013 at 11:15

    Saldējuma kūciņas ar maskarpones pildījumu!!!! ^_^

    Atbildēt
  26. Antuanete says

    1 novembra, 2013 at 11:24

    Sveiciens jubilejā, un lai radošums virtuvē neapsīkst!

    Iecienītākā recepte: https://lindasvirtuve.lv/2013/08/14/mellenu-un-kokosriekstu-kuka/ (tās mainās līdz ar jaunu recepšu parādīšanos, un iecienītākā parasti ir vissvaigākā :))

    Atbildēt
  27. santasan5 says

    1 novembra, 2013 at 11:47

    Apsveicu bloga jubilejā! mana mīļākā recepte (vai ēdiens) no Tava bloga:
    https://lindasvirtuve.lv/2012/02/19/baltas-sokolades-kuka-ar-citrusu-glazuru/

    Atbildēt
  28. Liene says

    1 novembra, 2013 at 12:32

    Hip-hip urrā!
    Šāds datums lai ir dzinulis turpināt!

    Tā kā pieturos pie vegāniskas ēdienkartes un esmu pilnīgs salātu-dārzeņu fans, favorīts ir Siltie gaileņu salāti ar bietēm!
    Vienkārši, svaigi, raisa idejas variācijām un.. pats galvenais gardi!
    Priekā!

    Atbildēt
  29. Liene says

    1 novembra, 2013 at 13:05

    Viennozīmīgi Vīramātes debešķīgā zivju zupa. Vakardien tieši tika pasniegta draugiem vakariņu galdā. Paldies par receptēm un jo īpaši arī par klasisko siera kūkas recepti, tā veinaldzīgu nav atstājusi nevienu. Ir nācies draugiem pat parādīt “nenomazgāto” pannu, lai noticētu,ka kūka ir pašu gatavota :) Paldies Tev.
    ļoti gribētis gardas Sīpolzupas receptīti :)

    Atbildēt
  30. Inga says

    1 novembra, 2013 at 13:39

    Sveiciens jubilejā!
    Mīļākā recepte no bloga – noteikti Banānu mafini. :)

    Atbildēt
  31. Zanda says

    1 novembra, 2013 at 13:57

    https://lindasvirtuve.lv/2011/10/15/kirbju-zupa-ar-kokosriekstu-pienu/

    Atbildēt
  32. vanityohh says

    1 novembra, 2013 at 13:59

    Kā jau izteiktai saldumu mīļotajai mīļākā un tuvākā recepte ir baltās šokolādes kūka ar citrusu glazūru, no kalorijam nebaidos un mājās prieklaimīte ir uz divām dienām :)

    Atbildēt
  33. Sandra says

    1 novembra, 2013 at 14:04

    Sveiki! Apsveicu ar bloga 3gadu svētkiem! Mana mīļākā recepte ir aveņu parfē, mmmm…mūsmājās tas nekad ilgi neglabājas. Veiksmi tālākā radošā virtuves darbībā!!!!

    Atbildēt
  34. Sanita says

    1 novembra, 2013 at 14:53

    Lai blogam ilga un ražena nākotne!
    No pašreizējām receptēm mana favorīte – taizemiešu zupiņa

    Atbildēt
  35. Aija says

    1 novembra, 2013 at 14:58

    Sveicu ar Jubileju :)
    Mana mīļākā recepte ir Klasiskā siera kūka ar vasaras ogām.

    Atbildēt
  36. Aija says

    1 novembra, 2013 at 15:00

    Apsveicu Jubilejā :)
    Mana mīļākā recepte ir Klasiskā siera kūka ar vasaras ogām.

    Atbildēt
  37. Inese says

    1 novembra, 2013 at 15:16

    Biešu zupa ir dievīga, bet klasisko siera kūku ar vasaras ogām nekas nevar pārspēt – izvēlos to. Nevaru pat saskaitīt, cik reizes kūku šovasar gatavoju :)
    Paldies par blogu!

    Atbildēt
  38. mazaszvaigznes says

    1 novembra, 2013 at 15:35

    Gatavojot siera kūkas par pamatu izmantoju Klasiskā siera kuka ar vasaras ogam.:)

    Atbildēt
  39. Žanete says

    1 novembra, 2013 at 16:35

    Mājas kečups no dārza tomātiem

    Atbildēt
  40. Zane says

    1 novembra, 2013 at 17:09

    Lazanja ar kabačiem un rikotas sieru! Tagad tieši top cepeškrasnī! Lielisks veids kā tikt galā ar kabaču krājumiem! Apsveicu!

    Atbildēt
  41. Katrīna says

    1 novembra, 2013 at 18:46

    Pirmā saskaršanās ar Tavu blogu caur biskvītkūkas recepti ->
    ( https://lindasvirtuve.lv/2012/01/29/biskvitkuka-ar-riekstu-cepuriti/ )

    Tā uzreiz kļuva arī par manu mīļāko paštaisīto kūku, un par iedvesmas ceļvedi citās Tavās receptēs, kas allaž sanāk lieliskas, ja seko receptei un padomiem.
    Paldies par to!

    Atbildēt
  42. Anna Āboliņa says

    1 novembra, 2013 at 22:50

    Mana mīļākā “Lindas Virtuves” recepte ir “Crema catalana ar zenenēm”!

    Atbildēt
  43. Iluta says

    2 novembra, 2013 at 10:55

    https://lindasvirtuve.lv/2012/03/03/lasa-un-kirbju-biezzupa/#more-3569 patīk dažādot ķirbi un pie tā radināt iedomātos ķirbja neēdājus :)

    sveiciens jubilejā :)

    Atbildēt
  44. Inese says

    2 novembra, 2013 at 22:45

    Reizēm vajag, lai kāds pat vienkāršas lietas pasaka priekšā – fiksās zemeņu un šokolādes kūciņas!!! BURVĪGAS

    Atbildēt
  45. Karīna says

    3 novembra, 2013 at 09:08

    Man iecienītākā ir marmorkūkas recepte :)

    Atbildēt
  46. Kristīne says

    3 novembra, 2013 at 11:36

    Lindiņ! Tavu klasisko siera kūku mani draugi un draugu draugi ēd gardām mutēm un ar vienu gabaliņu jau nekad nepietiek:). Šī recepte ir aizgājusi tautiņās:), paldies Tev par to:)!

    Atbildēt
  47. interwiev says

    3 novembra, 2013 at 13:20

    Ceptu baklažānu salāti ar kvinoju. Noteikti.

    Atbildēt
  48. Līga says

    4 novembra, 2013 at 11:35

    https://lindasvirtuve.lv/2011/10/15/kirbju-zupa-ar-kokosriekstu-pienu/
    Kaut vai tādēļ, ka pašlaik aktuālākā.
    Es esmu starp tiem lasītājiem, kuri priecājas par bezglutēna un bezlaktozes receptēm. Īpaši attiecībā uz kūkām un citiem našķiem.

    Atbildēt
  49. agnese says

    5 novembra, 2013 at 13:26

    Sveika Linda, pirmām kārtām – apsveikumi ar lielo jubileju – 3 gadi ir nopietns laiks:)
    otrām kārtām, pastāstīšu, ka tevis ieteiktās receptes ir kā uzdevums mūsmājās-izmēģināt un nogaršot… nogaršot un nopriecāties. mīļš paldies par šo recepti:
    https://lindasvirtuve.lv/2011/11/02/karamelizetu-abolu-kuka/ – mūsmājās āboli tiek patērēti nereālos daudzumos (pateicoties vecmāmiņai arī tiek piegādāti un papildināti tikpat lielos apmēros) – tad nu jāliek lietā visas receptes, lai iznīcinātu ābolu kaudzes:) šī recepte ir tieši tik burvīga, lai kūka pazustu īsti pat neatdzisusi, un ja klāt ir saldējums, tad čuss… un viss un kūkas nav. un var cept atkal:)
    bet recepte, uz kuru skatos un nevaru sanemties ir šī:
    https://lindasvirtuve.lv/2011/06/27/baklazanu-un-kiploku-pastete/
    divas man ļoti tuvas garšu ziņā lietas – baklažāns un ķiploks, kopā varētu garšot ļoti labi. man nedaudz pietrūkst laiks, lai visu izmēģinātu, bet šī recepte stāv, kā viena no tām, kura obligāti tiks realizēta. cerams -vistuvākajā nākotnē:)
    lai linda viss izdodas un turpini priecēt ar garšīgām receptēm!:)

    Atbildēt
  50. Irīna says

    5 novembra, 2013 at 19:22

    Sirsnīgs sveiciens bloga jubilejā! Ielūkojos tajā itin bieži un izmēģināts ir daudz kas, bet par mīļāko recepti nebija viegli izšķirties. ;) Pēc ilgām pārdomām nominēju: balzametiķi glazētus sīpolus (fantastisks atklājums pašai sev – ka sīpoli var būt tik neticami gardi!) un… klasiskās rauga pankūkas, kas iznāk vienkārši klasiski dievīgas! Priekā!

    Atbildēt
  51. Inga Ozoliņa says

    7 novembra, 2013 at 05:54

    Labrīt! Ļoti patīk Tava bloga receptes, bet vislabākie ir apraksti par Briseles kafejnīcām un alus tūri! Paldies! Sirsnībā – Inga

    Atbildēt
  52. Ilva Viļuma says

    8 novembra, 2013 at 15:32

    Lieliskas receptes, bet vismīļākā – braunijs ar lazdu riekstiem. Vienmēr visiem garšo!

    Hip hip urrā! (:

    Atbildēt
  53. Signe says

    14 decembra, 2013 at 22:48

    Kāda mēģināja cept mīksto ingvera kūku? Man pēc šis receptes sanāca ka zole, bet garšīga gan. Cepu divas reizes. Manuprāt kaut kas nav pareizi ar recepti.

    Atbildēt
  54. Biruta says

    20 aprīļa, 2015 at 19:05

    Paldies, šodien izmēģināju ”ātro kūku” ar āboliem! Ļoti jauks blogs par kuru uzzināju radio”gimeņu studijā”!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      20 aprīļa, 2015 at 23:02

      Biruta, paldies par atsauksmi un labiem vārdiem :) Lai tikpat veiksmīga recepšu izmēģināšana arī nākotnē!

      Atbildēt
  55. Agnese says

    17 jūnija, 2016 at 16:47

    Mans vismīļākais kulinārais blogs. Ļoti daudz kas pagatavots un izdevies gards!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      17 jūnija, 2016 at 16:51

      Agnese, mīļš paldies par tik atzinīgiem vārdiem!

      Atbildēt
  56. Evija says

    5 februāra, 2017 at 12:58

    Paldies, Linda, par blogu! Viennozīmīgi mans favorīts. Vispirms vienmēr lūkoju pēc receptes šeit. Un pats svarīgākais – vienmēr sanāk!!! Jūsu blogs ir mana labā roka virtuvē!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      6 februāra, 2017 at 11:41

      Evija, paldies par tik atzinījiem vārdiem! Tevis rakstītais ir vislabākais kompliments :*

      Atbildēt
  57. Elita Vilcane says

    18 marta, 2017 at 11:13

    Sveicinata Linda, man prieks , ka uzduros uz Tavu lapu ! Man patik Tava ideja un gaume, .Turpinasu lasit un sekot :)
    Gribetu lugt padomu- Tev ka gardedei : kurus restoranus Riga tu pazisti,mili,noverte un variety ieteikt ? Ar diviem, tris ieteikumiem man pietiktu. Esam loti reti Riga un tapec ja , tad gribam piedzivot ari kadu ipasu baudas momentu ar labiem produktiem un nesamocitam receptem….
    Elita

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      7 aprīļa, 2017 at 12:13

      Manas mīļākās adreses ir “Valmiermuižas alus vēstniecība”, Valtera restorāns, Restorāns 3, Galerija “Istaba”. Paldies par labiem vārdiem! :)

      Atbildēt
  58. Pēters Vecrumba says

    28 februāra, 2018 at 21:12

    Svecināta!

    Pašreiz piestrādāju pārrasktīt “Latvikā un Modernā Virtuvi” gan kā grāmatu, gan timeklī. Mūsu ģimenes versija ir no Fišbachas bēgļu nometnes. Tās bildes ir, diemžēl, ļoti slikta kvalitāta. Rakstu uzzināt vai Jūs–vai kāds cits Jūsu lasītājs!–varētu noskanēt lapas ar bildēm no pirmskaŗa (1936.g. vai otrā drukājuma 1939.g.) grāmatas.

    Ar cieņu,
    Pēters (LATVIANS.COM u.c.)

    Atbildēt
  59. anna-maria says

    27 septembra, 2018 at 22:23

    Mana viss vairāk pie sirds iet siera kūka ir siera kūka ar vasaras ogām!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Copyright © 2023

 

Loading Comments...