Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

‘ZERO WASTE’ VIRTUVĒ: KĀ DĀRZEŅIEM DOT OTRU DZĪVI?

23 novembra, 2021

Tavā ledusskapī noteikti ir dārzeņu atvilktne. Un tajā dzīvo tik daudz nākotnes maltīšu un veselīgo vitamīnu!  Šoreiz gribu parunāt par dārzeņiem mūsu virtuvēs tieši no bezatkritumu dzīvesvieda jeb “zero waste” aspekta. Pastāsīšu par savu pieredzi, kā saimniekot tā, lai tikai maza daļa no dārzeņiem nonāktu atkritumos, bet vislabāk – kompostā.  📌 Ja vēlies spert soli…

lasīt talāk »

MANA PIEREDZE: KĀ PAREIZI VEIDOT KOMPOSTU?

Kādēļ es veidoju kompostu un kādi ieguvumi no šī procesa? Uz privātmāju pārcēlos dzīvot pirms 4 gadiem un tas sakrita ar laiku, kad arvien vairāk sāku piedomāt par ikdienas ieradumiem “zaļas dzīvošanas” virzienā.  Viens no pirmajiem dārza darbiem bija komposta vietas izveide. Ne brīdi neesmu šo lēmumu nožēlojusi. Kāpēc? Komposta veidošana ir dabisks veids, kā…

lasīt talāk »

Māra Jansona pavārgrāmatas “Pļava” atvēršanas svētki

Skaistajā un nedaudz maģiskajā Pirmsjāņu laikā vēsturiskās Ungurmuižas parkā piedalījos burvīgā pasākumā – restorāna “Kest” šefpavāra Māra Jansona pavārgrāmatas “Pļava” atvēršanas svētkos, baudot Latvijas dabu un Māra gatavotos un Latvijas pļavu iedvesmotos ēdienus. Māris kopā ar Vides risinājumu institūtu un Latvijas Dabas fondu radījis dabiskajai pļavai veltītu recepšu grāmatu “Pļava”, kurā neparastās receptēs apvienojas pavārmākslas…

lasīt talāk »

Nebeidzamais pavasaris: ciemos mikrosalātu audzētavā “Greenery”

Pašā ziemas viducī mēs bieži vien, pat neapzināti, lūkojamies enerģijas un gaismas virzienā. Jo paši savas un savējo veselības nozīmi bieži vien visskaudrāk apzināmies laikā, kad visapkārt plosās vīrusi un pašaizsardzības mehānismi liek meklēt dabiskus līdzekļus cīņā ar negantajiem baciļiem.  Pirms došanās uz aptieku es vienmēr iesaku sākt ar ēdienkarti! Jo dabas māte mums piedāvā…

lasīt talāk »

Bioloģiskā pārtika: kāpēc iegādāties un iekļaut ēdienkartē?

Pēdējos gados bioloģiskā pārtika ir sākusi savu uzvaras gājienu gan veikalu plauktos, gan mūsu virtuvēs. Kāpēc izvēlēties produktus, kuri ir bioloģiski sertificēti, kādi no tā ir ieguvumi mūsu veselībai un apkārtējai videi?, par to šajā rakstā. Sadarbībā ar “Just Nature” bio līniju runāsim arī par to, kāpēc tieši graudaugi, manuprāt, būtu jālieto bioloģiski audzēti.  Kā…

lasīt talāk »

TURPINĀT LASĪT

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...