Paldies visiem, kas piedalījās blogdāvanas izlozē un dalījās ar savām pastas receptēm! Ceru, ka varbūt ieguvāt kādu jaunu ideju pastas gatavošanai, jo ir bezgalīgi daudz gan radošu, gan tradicionālu veidu, kā pagatavot šo visu iemīļoto produktu. Tagad par galveno – izmantojot random.org, šodien notika izloze un par laimīgo dāvanas saņēmēju kļuva Līva. Līvai esmu nosūtījusi e-pastu un informējusi par iegūto laimestu.
Laiks rit un lietas mainās. Ir pagājuši jau 3.5 gadi, kopš darbojas Linas Virtuve. Kā jau katrā virtuvē, arī manējā, bija sajūta, ka nepieciešams remonts – jo gribējās sākt jaunu dzīvi, padarot vidi krāsaināku un acij tīkamāku. Par prieku ne tikai man, bet arī jums visiem, kas te pa laikam iegriežas un smeļas idejas jaunām receptēm un ne tikai.
Tātad ar šo ierakstu paziņoju, ka pavisam drīz (tuvāko pāris nedēļu laikā) blogs pāries nedaudz citā kvalitātē – Lindas Virtuvei būs jauns logo (skat. bildi), jauns izskats un jauna koncepcija. Blogs ir izaudzis no bērna autiņiem, un laiks tam kļūt nopietnākam. Bet uztraukumam nav pamata – web adrese būs tieši tāda pati kā līdz šim, arī receptes turpināšu publicēt! Kas mainīsies? Ierakstu biežums – par to, cik, kur un kā, – par to stāstīšu pirmajā ierakstā “jaunajās mājās”. Būs vairāk informācijas rakstu, pieredzes apkopojumi, noderīgas lietas un adreses, kā arī specializētās receptes (cilvēkiem ar alerģijām un dažādiem citiem uztura ierobežojumiem).
Lai atzīmētu jaunās dzīves tuvumu, vēlos izsludināt garšīgu blogdāvanu, ko laipni ir dāvājis “Dobeles dzirnavnieks” – divas somas pilnas ar gardumiem un lietām, kas jūs noteikti iedvesmos radīt un baudīt! Dāvanu vidū atradīsiet arī pastu – tāpēc, lai “kvalificētos” blogdāvanas izlozei, jums vienkārši atliek ierakstīt šeit komentāros, kāda ir jūsu mīļākā pasta (spagetti, fusilli utt.) un kā jūs to pagatavojat un pasniedzat. Tāpat jums jāseko kādam no bloga sociālajiem medijiem (Twitterim, Facebookam vai Instagram). Blogdāvanas ieguvēju izlozēšu piektdien, 30.maijā un paziņošu šeit un elektroniski nosūtīšu ziņu personiski. Dāvanas saņemšana iespējama Rīgas centra robežās, par konkrēto laiku un vietu iepriekš vienojoties.
Es ceru, ka arī turpmāk ciemosities manā virtuvē, smelsieties šeit idejas un realizēsiet tās!
Līva says
Mani iecienītie ir Farfalle (tie, kas izskatās pēc tauriņa vai bantītes), ko pasniedzu kopā ar mērci. Mērcē apcepta vistas fileja, tai klāt nedaudz apbrūnina smalki sagrieztu sīpoliņu un atjauc ar puslitru līdz litru mammas gatavotā lečo. Neprasiet man kā mamma gatavo lečo, bet tajā iekšā ir kabači vai ķirbji, paprika un tomāti. Atkarībā no dārza ražīguma mēdz būt vēl kaut kas, bet tā tiešām ir mammas secret recepte aļa “šķērsām pār dārzu un gar siltumnīcu”. Noslēgumā šajā mērcē iemaisa paciņu kausētā siera. Mmmmm…
Vineta says
Man ļoti garšo spaghetti( platāki, šaurāki) kuriem klāt gatavoju ( visbiežāk) vistas filejas strēmelītes kuras nedaudz apcep, klāt pievienoju dārzeņus ( atkarībā no sezonas un noskaņojuma), pasautēju un + saulē kaltētie tomāti, pesto ( kuru gatavoju pati, mmmm), nedaudz buljona vai kokospienu, vai saldo krējumu + iecienītās garšvielas, kā arī baziliks, kurš man cauru gadu uz palodzes zaļo! :) Pirms pasniegšanas nedaudz sieru uzdrupinu…
Inese says
Man garšo dažādas pastas dažādos izpildījumos, galvenais,ka kvalitāte laba! Visvienkāršākā recepte, ja vajag remdēt bērnu un savu izsalkumu – izvārīta pasta, tai virsū uzrīvēts labi kūstošs siers, bonusā kāds tomātiņš – jautrība un pilns vēders garantēts. Ja ir vairāk laiks, tad, pratams, visu minēto smeķīgāku padarītu garda maltas galas mērce, kurā sasautēti klāt dārzeņi, tai skaitā pavairāk tomāti, cukini, paprika u.c., un garšvielas pēc noskaņojuma.
Neesmu spečuks, bet vai zupas ar ietilps šajā kategorijā? – bērnībā- makaronu piena zupa, ar ievārījumu.. Jā, pienu vispirms, un tad makaronus ar ievārījumu! Gardi gan!
Maija says
Mana iecienītākā ir penne pasta, vislabāk pilngraudu. Mīļākā, bezgala vienkāršā recepte – pasutinu un apcepu cukīni un briseles kāpostiņus, pievienoju pastu, saspaidītu avokado un pesto. Var ēst arī aukstu, kā salātus – tad jāsāk ar rukolu un spinātu lapām un tām jāpievieno viss augstākminētais, kā arī ķirbju un saulespuķu sēkliņas. Īsti garda, sātīga zaļā maltīte!
Ieva says
Es neaizraujos ar pastas ēšanu. Bet esmu atklājusi sev pilnīgi nejauši Filini piccoli. Ideāla pasta ātru vakariņu pagatavošanai. ( roltoni nobāl). Top recepte – vienkārši uzvārīti ar sviestu. Man saistās ar bērnību – maiga, neuzbāzīga garša.
Padalīšos ar otru ātro recepti – mērci pie šiem pašiem makaroniem.
Eļļā apcepj ķiplokus, līdz tie sāk smaržot- daiviņas apmēram 3. Sakapātas. Pēc iespējas izlasa no eļļas ārā – kīploks ilgāk cepjoties var dot nepatīkamu rūgtenu garšu. Eļļā lieku zivi ( skumbrija, tuncis) no budžas, Bet bez budžas šķidruma – citādi ļoti šprakst. Nedaudz apcepj un klāt kāpatos tomātus savā sulā, jeb ir lieliska mērce Pūrei. Daudz zaļumus- ziemā kaltētais oregano, vasarā koriandrs. Pasniedz – sagatavotos Filini, pārlej ar mērci un pārkaisa ar rīvētu parmezānu jeb maigai garšai ar rīvētu mocarellu.
Sanita says
Mana mīļākā pasta ir spagetti, kurus vislabprātāk pasniedzu ar Boloņas mērci. Izvāru spagetti, apcepu malto gaļu ar tomātiem, sīpoliem un sakapātu ķiploku un sautēju pannā, pēc tam pievienoju Boloņas mērci. Pasniedzu kopā ar pastu.
Otrs mans iecienīts variants ir spagetti ar vistas fileju un papriku. Pannā apcepu vistas filejas gabaliņus, pielieku saldo krējumu un strēmelītēs sagrieztu papriku, sasmalcinātus sīpolus, garšvielas un to visu kopā sautēju. Pasniedzu spagetti, pārlietus ar šo gardo mērci.
Taņa Samoviča says
Ģimenē esam 5 cilvēki, tāpēc patīk labi paēst un gardi ! Ar pastu neaizraujos bieži, bet šad tad gribas ko jaunu, nebijušu, gardu ! Mūsu ģimenē pastu ēd ar boloņas mērci :) Boloņas mērci gatavo šādi – 500 g liellopu gaļa, 3 sīpolus, smalki sagrieztus, 3 lielus burkānus, 2 paprikas , puse ķiplokgalviņas. Visu pārlej ar 1,3 kg sablenderētiem tomātiem( vislabāk ar mājās audzētiem, būs gardi un dabīgi, laba suliņa) . Pieliek sāli, 2 ēdk. cukura un pieliek 1 lauru lapas, minimāli , nu šķipsniņu citronpiparus ,pievieno sauju dilles tikko no dārza, rozmarīnu mazliet . Vāra uz mazas uguns vismaz 1 stundu, ik pa laikam apmaisot. Mērcei ir jābūt biezai,tā labāk garšos :) labu apetīti!
Sintija Sloka says
Manā ģimenē pastu gatavo bieži un dažādi, bet padalīšos ar vislabāko :) Būs nepieciešami 1 kg vistu spārniņi, 500 g, vistu akniņas, 2 sīpoli, 2 burkāni lieli, 3 tomāti marinēti gurķi 5 lieli, 3 daiviņas ķiploki, garšvielas- citrons, cukurs, sāls, rozmarīns, pipari, dilles, laurlapas, timiāns! tātad, vistu spārninus, akniņas, sīpolus, burkānus, papriku,tomātus – apcep . pievieno parejas sastāvdaļas un sautē , kamēr paliek viendabīga masa, bieza, labu apetīti
Antra says
Ļoti iegaršojušies pēdējā laikā ir pilngraudu spageti ar apceptām vistu akniņām, dārzenīšiem un mērcīti no svaigā siera, naturālā jogurtiņa un karija.
Vēl ļoti iecienīts pastas paveids mūsu ģimenes virtuvē ir lazanjas makaronu plāksnes, no kurām tiek gatavota gan klasiskā lazanja (izmangtojot tītara malto gaļu boloņas mērcē un bašamel mērci), gan veģetārā dārzeņu – rikotas lazanja ar siera mērcīti.
Anita Kaspardena says
mani mīļākie ir spageti ( pilngraudu), kopā ar rudenī sagatavotu dārzeņu ķopsi ( dažādi dārzeņi apcepti eļļā ar ķiploku un tomātu pastu) Tos pasniedz kopā ar svaigiem salātiem.
Sveta says
Fusilli ar boloņas mērci
Santa Kipāne says
Pēdējā laikā bērni iecienījuši spagetti ,kurus saspraužam cīsiņos pirms vārīšanas :) sanāk tādi foršie meža veči :)
Gunita Pūga says
Lai gan dikti ķēpīgi, taču mani iecienītākie ir spagetti. Visgardākie tie ir, kad pasniegti ar vistas – baraviku saldā krējuma mērci.
Kristīne says
Man mīļākie ir PENNE RIGATE, jo pēc formas lieliski der gan salātiem, gan siltajām maltītēm. Man ļoti patīk šī forma. Tā kā esmu aizņemta, bet mūsu ģimenē makaroni ir lielā cieņā, tad reulāri eksperimentēju. Ātrakais ir makaronus novārīt un atslēgt kādu minūti pirms laika un noliet ūdeni. Parelēli uz pannas apcept spinātus, sīpolus un sīki sagrieztu balto kāpostu. tad makaronus pieber klāt , vēl nedaudz apcep. Ja ir atvērts vīns, tad var pievienot nedaudz vīnu, lai garšīgak. Klāt beigās pievienot mājas tipa svaigo sieru, kas ir maigs pēc garžas un nekūst ka parastais siers. Lieliski, ātri, viegli un garšīgi.
Zanda Miltiņa says
Mana mīļākā pasta ir Linguine (gandrīz kā spagetti tik plakanāki) ar garnelēm un spinātiem. Es uz pannas sviestiņā apcepu spinātus, tad pievienoju garneles, uzberu sāli, piparus, baziliku, daiviņu ķiploka uzlej saldo krējumu, minūti nogaidu, lai savelkas un tad pievienoju pastai, visu samaisa kopā, liek uz šķīvjiem, pārkaisu parmazāna sieru un ticiet vai nē no šķīvjiem pazūd ātri :)
Inga says
Manam bērnam ļoti patīk farfalle jeb tauriņmakaroni un tad nu pielāgojoties viņa vēlmei ir tapis mūsu ģimenes firmas ēdiens “Makaroni ar lasi un kausēto sieru” un šis ir vienīgais zivju ēdiens, kuru viņš akceptē. Un tātad recepte:1 sasmalcinātu šalotes sīpolu apcep, pievieno 50 ml zivju buljona vai zivju mērces (pirku Stockmannā, smaržo briesmīgi, garšo dievīgi) un 1 laima sulu. 1 ēd.k. kausētā siera samaisa ar 1 tējk. miltu, pievieno mērcei un uzvāra. 50 gr cukurzirnīšu pākšu (nesezonā lieku saldētas) sagriež gabaliņos un izsautē sviestā, pievieno sāli un piparus. Folijā vai uz grila izcep lasi. Pasniedz ar farfalle makaroniem, dārzeņiem, mērci, dekorē ar citrona vai laima šķēlītēm. Ēdiens sanāk krāsains, gards, ātri pagatavojams.
Vēl viens mūsu ģimenes topa ēdiens ar makaroniem ir “Ātrās pusdienas”:
vistas fileju, 1 cukini, 1 papriku (vēlams sarkanu) un 1 sīpolu sagriež kubiņos, visu apcep, pielej 100 ml dārzeņu buljonu un pasautē. Iemaisa svaigo sieru, pievieno sāli, piparus. Pasniedz ar penne rigate.
Un veģetāriešiem derēs “Spageti ar brokoļu un siera mērci”:
Sīki sagriež 1 sīpolu, 1 papriku un kopā ar 1 izspiestu ķiploka daiviņu apcep 1 tējk. eļļas. Pievieno 150 ml buljona, 50 gr kausēto sieru, sāli, piparus, kariju. Samaisa ar spageti un 300 gr vārītiem brokoļiem, pārkaisa ar rīvētu Parmas sieru.
Varbūt mūsu ģimenes ātrās receptes noderēs vēl kādam, lai labi garšo.
mmiezite says
Tieši tikko pusdienās ēdām savu mīļāko pastu – Penne ar tunci. Lieku sālsūdenī vārīties makaronus ( 100 gr uz personu), pannā apcepu 1 sīpolu sakapātu, 1 sakapātu ķiploka daiviņu, pievienoju 2 gabaliņos sagrieztus tomātus, beigās tunci, klāt citronpiparus, nedaudz čilli, un ūdeni no makaroniem, dažreiz pielieku tējk izšķīdušas kukurūzas cietes. Lej pāri makaroniem, pārkaisa ar parmezānu un dillēm. Ļoti priecātos par dāvanu:)!
Inta says
Mūsu ģimenē ir ļoooti iecienīta Dobeles Dzirnavnieka produkcija. Fusilli spirāles gatavoju bieži . Padalīšos ar veselīgu ,vienkāršu , garšīgu recepti – Fusilli ar brokoļu pesto un ciedru riekstiem . Novāru makaronus , notecinu. Brokoli sadalu ,sālsūdenī vāru apm. 5 min. Nogriežu kātiņus ,sablendēju ar olīveļļu.Pievienoju ķiplokus,rīvētu Parmezāna sieru,ciedru riekstus ,sāli pēc garšas.Tad makaronos iemaisu brokoļu pesto un atdalītos brokoļu ziedus ,pievienoju svaigi maltus piparus un pārkaisu ar ciedru riekstiem . Lai labi garšo! :)
Ineta Shumskih says
Pasta ir universāls katras darbā aizņemtās saimnieces “glābšanas riņķis” situācijās, kad mājās nav “nekā ēdama” :), bet līdz ģimenes ēdienreizei vien 20-30 min. atlikušas.
Man grūti definēt vismīļāko, bet ar savu visvisgrēcīgāko recepti padalīšos gan!
1) Uz lielas platas un dziļas pannas olīveļļā izkausējam saldkrējuma sviestu un tajā uz lēnas uguns līdz caurspīdīgumam sacepam maigi ķiplokainos šalotes sīpoliņus. Tad liekam klāt gabaliņos sagriestas baravikas (var izmantot arī Shitake vai Austersēnes), svaigu kapātu timiānu, sāli un piparus. Pēc brītiņa pievienojam strēmelītēs sagriestu Prosciutto un no sasaluma atlaidinātus zaļos zirnīšus. Kad visi zirnīši ir izsiluši līdz kodolam, pārlejam visu ar saldkrējumu un vēl nedaudz pasautējam, lai iebiezē.
2) Katlā ar verdošu sālsūdeni liekam vārīties līdz al dente stāvoklim tagliatelle vai manu pēdējā laika favorītu “Dobeles dzirnavnieka” cieto kviešu mannas spaghetti Nr.7 (šie ir tiešām labi un vēl uz paciņas pat vārīšanas laiks līdz al dente uzrādīts).
3) Nolejam pastai ūdeni un piešaujam to uz pusminūti (!) mērcei pannā.
4) Liekam uz šķīvjiem, apberam ar rīvētu Parmas vai citu pie rokas esošu cieto sieru.
5) Žigli ēdam, lai pārējie savu porciju nenotiesā ātrāk un Jūsu porciju neatņem!
Gardi gan!!! :)
Tatjana Andrejeva says
Mīļākā pasta Penne rigate
un recepte:
-½ neliela brokoļa,
-100g makaronu (Penne rigate),
-2 daiviņas ķiploku,
-sarkanie asie pipari pēc garšas,
-olīveļļa.
Brokoli sadaliet ziedkopās, bet kātu nomizojiet, sulīgo vidu sagrieziet gabaliņos. Uzvāriet apmēram litru ūdens, pievienojiet sāli, lieciet tajā brokoļus, vāriet apmēram 4 – 5 minūtes, lai brokoļi mīksti, bet vēl kraukšķīgi, nepārvārījušies. Tad ar putu karoti izņemiet tos no katla, lieciet sietā un noskalojiet zem ledusauksta ūdens, lai tie saglabātu savu spilgto krāsu. Ūdenī, kurā vārījās brokoļi, lieciet makaronus un vāriet aptuveni 7 minūtes. Tikmēr notīriet un mazos gabaliņos sagrieziet ķiplokus. Noteciniet makaronus. Pannā uzkarsējiet olīveļļu, lieciet ķiplokus, piparus, makaronus un brokoļus un, uzmanīgi maisot, pasautējiet dažas minūtes, līdz garšas ievelkas.
Tatjana Andrejeva says
Mīļākā pasta Penne rigate
un recepte:
-½ neliela brokoļa,
-100g makaronu (Penne rigate),
-2 daiviņas ķiploku,
-sarkanie asie pipari pēc garšas,
-olīveļļa.
Brokoli sadaliet ziedkopās, bet kātu nomizojiet, sulīgo vidu sagrieziet gabaliņos. Uzvāriet apmēram litru ūdens, pievienojiet sāli, lieciet tajā brokoļus, vāriet apmēram 4 – 5 minūtes, lai brokoļi mīksti, bet vēl kraukšķīgi, nepārvārījušies. Tad ar putu karoti izņemiet tos no katla, lieciet sietā un noskalojiet zem ledusauksta ūdens, lai tie saglabātu savu spilgto krāsu. Ūdenī, kurā vārījās brokoļi, lieciet makaronus un vāriet aptuveni 7 minūtes. Tikmēr notīriet un mazos gabaliņos sagrieziet ķiplokus. Noteciniet makaronus. Pannā uzkarsējiet olīveļļu, lieciet ķiplokus, piparus, makaronus un brokoļus un, uzmanīgi maisot, pasautējiet dažas minūtes, līdz garšas ievelkas.
Gunta Adamoviča says
Spagetti ar šķiņķa-siera mērci ir viens no mūsu ģimenes iecienītākajiem ēdieniem.vislabāk no pastām mums garšo tieši spagetti. Meitai patīk ēdieni, kurus var ātri pagatavot- piemēram spagetti ar sieru viņa prot pati jau kopš 5.klases.
Šī ir man iemīļota recepte :
300 g kūpināta šķiņķa
1 ēdk. sviesta
2 daiviņas ķiploka
300 ml saldā krējuma
500 g spageti
100 g kūstoša siera, sarīvēta
4 olu dzeltenumi
4 ēdk. rīvēta Parmezāna tipa siera
malti melnie pipari
Kūpināto gaļu sagriež strēmelītēs. Liek pannā sviestu un tajā apcep šķiņķi un sīki sakapātu ķiploku. Pielej saldo krējumu, mērci uzvāra un noņem no uguns.
Spageti novāra atbilstoši instrukcijai uz paciņas. Patur siltumā.
Mērci vēlreiz uzkarsē, pievieno kūstošo sieru un pagaida, līdz mērce uzmet burbuli. Iemaisa olu dzeltenumus un pannu noņem no uguns.
Spageti liek lielā bļodā, lej virsū mērci un kārtīgi izcilā. Sadala pa porciju traukiem un katru pārkaisa ar Parmezāna sieru un maltiem pipariem. Pasniedz nekavējoties.
Liene says
Mums ar meitiņu ļoti garšo pilngraudu Penne. Gatavoju to ļoti dažādi – ar dārzeņiem un sieru, ar baraviku vai gaileņu mērcīti, ar vistas fileju, ar pesto. Galvenais – beigās uzkaisīt labi daudz siera. :) Paldies par doto iespēju piedalīties blogdāvanas izlozē!
Viktorija Leimane says
Viena no manām mīļākajām virtuvēm kā reiz’ ir itāļu :) Un kas var būt labāks par lielisko itāļu pastu pasniegtu kopā ar kādu no nepārspējami gardajām mērcēm?! Viena no tādām, ir Carbonara, kuru gatavoju kopā ar spagetti par cik man ļoti patīk ar dakšiņu karotē savirpināt mazo kamolīti ^____^ Ņemu pastu ~150g un lieku vārīties. Pa to laiku var sākt gatavot mērci. Bļodiņā sakuļu 2 olas ar 20ml salda krējuma, 30ml piena, 50g smalki sarīvēta parmas siera un 1 ķiploka daivinu, kas izspiesta caur ķiplokspiedi. Pievienoju sāli un piparus pēc vajadzības. Pannā leju 1 ēdamkaroti olīveļļas un lieku apcepties 75g šķiņķa kubiņus. Kad tie kļuvuši mazliet kraukšķīgi, nokāšu gatavos spagetti un pievienoju uz pannas esošajam šķiņķim. Tad pieleju olu maisījumu. To visu ātri samaisu kopā. Gatavs! Vēl tikai mazliet pārkaisu ar smalko parmas sieru un wuala – ieši tik vienkārši, ātri un garšīgi! :)
Aigars Adamovičs says
Man vislabāk patīk spagetti.Pie spagetti var pagatavot simtiem dažādu mērču .Viena no tām, kura man vislabāk garšo ir spagetti ar dārzeņiem un sēnēm ķīniešu gaumē.
Puravu vispirms sagriež 2 cm garos gredzenos, pēc tam – garenos salmiņos.
Burkānus notīra. Sagriež ļoti plānās strēmelēs visā burkāna garumā. Var to darīt ar tīrāmo nazīti, tad šīs garās strēmeles sagriež 3-4 cm lielos gabaliņos.
Nomazgā sēnes un sagriež katru 4 daļās.
Noblanšē tomātus – miziņā veido nelielus iegriezumus, iegremdē verdošā ūdenī uz pāris minūtēm, noņem mizu, sagriež 4 daļās. Izņem sēklas. Katru iegūto gabaliņu pārgriež vēl uz pusēm.
Eļļu vai margarīnu uzkarsē lielā pannā (WOK), pieliek puravus, ingveru, burkānus, sēnes, nedaudz apsāla. Visu laiku maisot, sautē gandrīz līdz gatavībai (dārzeņi nedrīkst būt mīksti).
Sautējumam pievieno tomātus, sasmalcinātu ķiploku un turpina sutināt.
Noņem no uguns un tur siltumā.
Spageti novāra nedaudz sāļā ūdenī.
Kartupeļu miltus sajauc ar aukstu ūdeni un iemaisa buljonā, uzvāra.
Pievieno sojas mērci un vīnu, piparus. Sajauc ar dārzeņiem.
Pasniedzot ar spageti, pārkaisot sezama sēkliņas
Sastāvdaļas:
750 g
puravi
3
burkāni
200 g
sēnes
3
lieli tomāti
3 ĒK
saldais krējums
3 ĒK
ingvera pulveris
1
ķiploka daiviņa
2 TK
kartupeļu ciete
250 ml
buljons
3 ĒK
sojas mērce
3 ĒK
sauss baltvīns
400 g
spageti
svaigi malti melnie pipari
sezama sēkliņas
sāls
Kristīna says
Manā ģimenītē aug trīs bērniņi un ļoti, ļoti iecienīti ir Filini piccoli (nūdeles). Ēdieni, kurus gatavoju no šīm nūdelītēm – vistas buljona zupiņa un makaroni pa “flocki”. Viss pagatvojams ļoti vienkārši. Zupiņas buljonam uzvāru vistas spārniņus (gaļiņu atdalu un lieku atpakaļ zupiņā), pielieku burkāniņus, sīpoliņus un beigās nūdelītes. Mmmm cik gardi. Makaroniņiem pa “flocki” – uz pannas sacepu maltu vistas gaļiņu ar sīpoliem, burkāniņiem un pielieku klāt uzvārītas nūdelītes. Gatavs. Šos vienkāršos un tik garšīgos ēdienus gatavoju ar mīlestību un smaidu, pasniedzu pārkaisītus ar svaigiem zaļumiem. Lietoju tikai dabīgās garšvielas (ziemā saldētas, vasarā svaigas), tās ko vasarā izaudzēju dārzā – dillītes, pētersīļi, lociņi, baziliks, selerijas. Sāli cenšos nepievienot. Kas var būt labāks par šo :)
santaspilberga (@santita) says
Man vislabāk garšo vienkārši penne ar paštaisītu pesto. Citējot Džeimiju Oliveru – pastas būtība ir pāris labas, vienkāršas sastāvdaļas, kas kopā vienojas brīnišķā dziesmā :)
Pesto pagatavoju no bazilika lapām, parmezāna, ķiploka daiviņas, sāls, pipariem, olīveļļas un jebkādiem riekstiem, kas mājās ir. Dažreiz vēl pielieku klāt saulē kaltētus tomātus.
Vislabāk pasniegt ar zaļiem salātiem – līdzsvaram.
Zanda says
Mans visiecienītākais ēdiens ir spagetti. Tos gatavoju kopā ar jau sen zināmo malto gaļiņu,konservēto kukūrzu un nedaudz ķiploka-veselībai:) Šis ēdiens vienmēr ir topā,gan draugu,gan ģimenes topā:) Spaggeti ir unikāli,,tos vari salauzt cik daļās un kā vien vēlies.Vari rotaļāties ar tiem,liekot mutē,tinot uz dakšas un visādi citādi variēt:) Vari pavērot kā citi tiek galā ar šo uzdevumu,jo spagetti nav viegls ‘ēdiens-tas ir jāprot skaisti ēst:) Bet pats galvenais,ka tā ir visvisvisvisgardākā pasta Pasaulē:)
Aija Dulpe says
Mūsu ģimenē visiecienietākie ir spagetti. Mazais dēlēns katru dienu, pārnākot no dārziņa omei prasa – šodien spagetti?
Rita says
Laikam vislabāk garšo fusili, bet arī citas pastas.
Jauna pastas pagatavošanas recepte mūsmājās – spageti ar tomātu un tunča mērci. Mērci gatavo no apcepta sīpola, ķiplokiem, pievieno tomātus savā sulā, pasutina, tad konservētu tunci gabaliņos, bez sulas, pievieno sāli, garšvielas – piparus, kariju. Pasniedz ar novārītiem spageti, uzliekot mērci uz tiem.
Sanda says
Spageti parasti vāru un ēdu ar Boloņas mērci. Ņamm!
Evija says
Man vislabāk patīk pašu gatavotā pasta, bet ja nav laika uztaisīt tad spageti. Tos ēdu kopā ar sieru un kādu zaļumu mērcīti – kādi lociņi, dillītes, pētersīļi, kas sajaukti ar mazliet gatavo salātu mērci un pa virsu siers :)
Ivars says
Makaroni “po flotski” – ātri, vienkārši,un garšīgi. Esmu izmēģinājis dažādu veidu makaronus.
Izvāru makaronus.Malto gaļu,sīpolu,burkānu ar garšvielām apcepu un sajaucu ar vārītiem makaroniem. Ņammīgi ;)
Anete says
Fusilli ar malto gaļu un dārzenīšiem (brokoļiem, burkāniem,cukini) saldā krējuma mērcītē
Ilvija says
Mūsu ģimenē cieņā ir spagetti ar mērcīti: sagriežu kūpinātu lasi uz pannas, plus zaļie zirnīši, nedaudz pacepju un pa virsu uzleju saldo krējumu, pārkaisu ar dillēm.
Edgars Dzenis says
Man garso dazada veida un izskatas pastas,bet spageti ir visiecienitaakie! :)
Viktorija says
Jaatzist, ka milakie ir spagetti! Man patik virtuve eksperimentet, tadel nav viena konkreta veida, ka gatavoju pastu, viss atkarigs no majas esosajiem produktiem. Parasti apcepu sipolus, pielieku malto galu vai ko citu, kas pieejams (var ari bez galas, tikai darzenus) pielieku klat darzenus (var but burkani, paprika, pupinas, kukuruza…). Atseviski pagatavoju tomatu merci, ko parasti lieku ari uz picas, garso lieliski! Tatad- sablendereju tomatus (vienalga konservetos vai svaigos) ar paris daivinam kiploka, nedaudz olivellas un sauju bazilika, pielieku sali un citas garsvielas. So merci lieku klat darzeniem un galai (tam, kas jau ir uz pannas), pielieku nedaudz salda krejums (pec garsas), lieku klat spagetti un, ja ir, tad ari jebkadu sieru!
Anete Ābola (@cepuminjsh) says
Spagetti ar pesto mērci (pesto + svaiga paprika + kečups = viss sablendēts)
Mārtiņš Ābols (@mARTins_abols) says
Vislabāk garšo ar zilā siera mērci.
Vizma Gailīte says
Garšo dažādas pastas, tomēr visiecienītākie ir tradicionālie spageti ar dažādām mērcēm, gan malto gaļu, gan baraviku mērci saldajā krējumā, vienmēr pārkaisu ar smalki kapātām dillītēm. Tagad tās dārzā paaugušās, tā ka prieks lietot un baudīt!
Argita S. says
Lazanja, kas gatavota pēc klasiskās receptes – bešamela mērce + maltās gaļas mērce.
Dainis (@docents08) says
Pastas mūsu ģimenē ir topā. Un kopš iegādāta spageti pagatavošanas mašīna, tad nu viennozīmīgi tiem ir prioritāte. Visbiežāk tie tiek baudīti ar sieru vai arī ar boloņas mērci. Meitai ļoti garšo ar lakšu pesto, ko arī paši gatavojam.
Linda says
Mūsu ģimenē iecienītākie ir makaroni Fusilli. Vislabāk mums garšo, kad tie tiek pagatavoti kopā ar spinātu mērci (pannā apceptu kūpinātu gaļu, sīpolu, spinātiem un saldo krējumu). Pasniedzot to visu pārkaisam ar cieto vai puscieto sieru.
Nauris Kozulins (@nauriskozulins) says
Šobrīd mana mīļākā ir paša gatavota tagliatelle. Vienkārša recepte (uz 100 gramiem miltu, viena ola un nedaudz auksta ūdens) un daudz mīcīšanas. Pēc stundas atpūšanās ledusskapī, cītīga izrullēšana un tad jau var vārīt sālsūdenī un pasniegt ar saldā krējuma mērci ar sēnēm, riekstiem un zaļumiem. Gardāka par jebkuru veikalā nopērkamo paciņās esošo pastu! :)
Rita says
Manā ģimenē visi pastas veidi ir ļoti iecienīti,bet tomēr pats gardākais liekas Garfīlda ēdiens Lasanja.klasiskā recepte gan ar sarkano sarzeņu tomatu pastas mērci gan bešamel.gardi,gardi,gardi… =)
Vita Berļakova says
Mana receptīte ir ļoti vienkārša un klasiska. Ļoti garšo tieši Fusilli formas pasta ar maltās gaļas mērci. Kāpēc Fusilli, jo šo makaronu forma ļauj veidot vislabāko makarona un mērces kombināciju (tas kā mērce “aptver” makaronu). Es Dievinu pa vienkāršo, pasniegt kopā ar mājās marinētu gurķīti. Tās ir manas bērnības garšas! :)
Sņežana Šuksta says
spageti ar maltās gaļas mērci un lečo :)
Lana says
Tātad mana iemīļotākā recepte ar makaroniem ir tieši no spageti. Nepieciešams 300 g makaroni, 400 g laša filejas, 2 ķiploka daiviņas, pāris citrona šķēlītes, 250 ml saldais krējums, 100 g svaigu spinātu, 100 g Parmezāna siera,1 sīpols, nedaudz sviesta,sāls, pipari.Sākumā uzliek vārīties spagetti.Laša fileju uzliek uz folija un ieliek uz kādām 10-15 cepeškrāsnī kamēr paliek maigi rozīgs. Tad izkausē pannā nedaudz sviesta un uzliek apcepties kubiciņos sagrieztu sīpoli, lai viņi paliktu zeltaini pieliekam nedaudz sāli. Apceptam sīpolus, pieliekam saldo krējumu,smalki sakapātas ķiploka daiviņas un visam klāt pieliekam gabaliņos sadalītu lasi(ko apcepām pirms tam cepeškrāsnī). Masai pieliekam klāt garšai sāli un piparus. Visu kopā pasautējam kādas 10 min un pieliekam klāt iepriekš nokāstiem makaroniem. Kārtīgi samaisam un uzliekam uz šķīvja. Pa virsu saliekam svaigas un nomazgātas spinātu lapiņas. Pa virsu lapiņām uzberam smalki sarīvētu Parmezāna sieru. Pa virsu uzpiežam nedaudz citrona sulas. Un volā vakariņas gatavas:) Klāt parasti dzeram tomātu sulu vai baltvīnu.
Jusifs Gurbanovs says
pasta ar mērci! Mērcei sameklē šīs sastāvdaļas:
lielu sauju ķiploka daiviņu –
pusi cukīni –
sauju ķiršu tomātiņus –
kaltētu vai svaigu timiānu –
kaltētu vai svaigu baziliku –
sāli un piparus –
olīveļļu –
Kamēr pasta vārās, ļoti smalki sakapā ķiplokus un apcep tos, pievienojot garšvielas (ja tās ir kaltētas). Tad pievieno kubiņos sagrieztu cukīni un viegli apcep to. Kad tas kļuvis koši zaļš, izmaisi cauri uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus (pievieno garšaugus, ja tie ir svaigā veidā). Pielej vēl eļļas un ļauj tai uzsūkt garšvielu aromātu. No eļļas nebaidies, jo tā kalpos mērces vietā.
Tad nu liec pastu lielā traukā, aplej to ar mērci un kārtīgi samaisi.
Oskars Petrins says
Nepieciešams:
500 g svaigu vai konservētu tomātu,
4 ēdamkarotes eļļas,
1 ēdamkarote sasmalcinātu sīpolu,
1 ķiploka daiviņa,
1/2 tējkarote cukura,
nedaudz svaiga bazilika,
malti melnie pipari,
sāls.
Pagatavošana:
1. Svaigus tomātus blanšē, novelk tiem miziņu, izņem sēklas un sagriež četrās daļās. Savukārt konservētus tomātus bez mizas izmanto kopā ar sulu.
2. Uzkarsētā eļļā viegli apcep sīpolus un sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Pievieno tomātus, sasmalcinātu baziliku, sāli, cukuru un piparus. Maisījumu lēni vāra uz vidējas liesmas 20 minūtes.
Sarmite Greitane says
Jebkura pasta mūsu ģimenē ir iecienīta, taču spageti ir izvirzījušies priekšplānā. Vienmēr, kad jautāju, kurus makaronus vārīt, atbilde ir – spageti. Un, prprotams, variējam ar mērcēm, gan ar tradicionālo boloņas mērci, gan ar laša gabaliņu mērci saldajā krējumā, klāt vienmēr zaļumus. Visi ēd, ka šņakst vien un slavē virēju!
Elina says
Vissmalkakie spagetti sajaukti ar merci no tuncha, tomatiem sava sula, olivem un sarkana sipola. Un lai viss nebutu tik veseligs nedaudz (tiny) pa virsu- salda krejuma+zila siera merce :) Parbarstisanai saulespuku digsti un pipari. Recepte no vairaksaules iedvesmas, majas gatavoti sanak jamiii :)
Maris Morkuns says
Jau kopš bērnības esmu liels pastas cienītājs, ko pats arī gatavoju. Bērnībā, kā no skolas mājās, tā vāru makaronus, pārrīvēju ar sieru, klāt sinepes sajauktas ar majonēzi un “vicoju” iekšā. Tagad gan piedevas esmu pamainījis, visbiežāk gan vāru tieši spageti un klāt vistas filejas mērce saldajā krējumā. Sanāk ļoti garšīgi un sātīgi! Bet tā vairs nav mana ikdiena, jo ļoti sekoju tam, ko ēdu!
Monta Kiršteina says
Mūsu ģimenē visiecienītākā ir fusilli pasta. Wok pannā sagatavoju lielllopu gaļu ar brokoļiem, sīpoliem, ķiploku, burkāniem, papriku. Sajaucu ar pastu, pieleju nedaudz aso čili mērci un beigās pielieku pāris karotes kausētā siera.
evita says
Visbiežāk mūsmājās tiek ēsti fusilli. Protams receptes ir visdažādākās, bet vismīļākā ir ar atmiņām no bērnības. Vecmāmiņa laukos gatavoja uz malkas plīts. Izvārīja makaronus. Tad riktīgā čuguna pannā sačurkstināja mājas cauraudzīti un sīpolus. Tad visu samaisīja kopā. Pilnīga bērnu dienu laime!
Karīna says
Mani iecienītākā ir panne pasta, taču bērniem šķiet garšo pilnīgi visi pastas veidi. Parasti pievienoju krējuma-bazilika, krējuma-ķiploku mērcīti ar vistas gaļu vai pašas gatavotu tomātu mērci ar malto gaļu vai gaļas bumbiņām.
Kristine says
Sveiki,
Kaut kas no ungāru virtuves…
Mani bērni saka, ka tētis gatavo pašu garšīgāko siera pastu pasaulē :-)
Nepieciešams:
1 iepakojums jebkādas pastas
siers (vislabak kāds no kūstošajiem)
sāls
bekons vai šķiņķis
Sagatavošana
Vienkāršas un ātras vakariņas. Uzvāra pastu, pievienojot mazliet eļļas, lai pasta neliptu kopā. Sarīvē sieru. Pastu sajauc ar krējumu, nevajag skopoties! Pievieno sarīvēto sieru un apcepinatu šķiņķi vai bekonu. Vakariņas gatavas! Labu apetīti!
Marija says
Sveiciens! Mana mīļākā pasta ir penne, pārsvarā izmantoju to vai spageti.
Nesen atklāju vienu varen’ treknu, jocīgu un sasodīti garšīgu recepti – kāds draugs pateica priekšā, ka eksistē tāda lieta kā pasta a la vodka jeb vienkārši latviešu gaumē “makaroni ar šņabi”.
Sastāvā ir tomātu mērce, saldais krējums, sviests, sīpoli, sāls, pipari un 40grādīgais draugs. Pati piedomāju klāt čili (ar to ir galīgi labi) – ēdiens izdodas diezgan lēts un piemērots lielam draugu pulkam, kā arī veģetārieši nesūdzas.
Raisa Krikunova says
Es mīlu Spageti ar jūras veltēm. Iegādāties “jūras velšu kokteili” vai atsevišķi kalmāri, garneles un mīdijas. Vāra dažas minūtes nelielu daudzumu baltvīna un ūdens. Tad sajauciet “jūras velšu kokteili” ar tomātu mērci, kas tika veikts no biezenī tomātiem, baziliku un olīveļļu. Visi šie pievienot gatavu spageti un siltu 1 minūti.