Esmu liela zivju un jūras velšu cienītāja, man tās patīk gatavot gan sev, gan lutināt mājiniekus un viesus. Un vairākus gadus esmu pastāvīga “Gastronome” delikatešu tirgus apmeklētāja. Jo zinu, ka šeit atradīšu vissvaigākos jūras produktus, turklāt lielā izvēlē. Tāpēc jo īpaši priecājos par ziņu, ka 5. un 6.oktobrī nu jau 17.reizi norisināsies Jūras velšu festivāls. Ierakstiet šos datumus savos kalendāros un izmantojiet iespēju iepazīt plašu jūras produktu piedāvājumu un stiprināt savas kulinārijas prasmes meistarklasēs!
Tie, kuri vēlas iegādāties produktus gatavošanai savā virtuvē, var izvēlēties no ļoti plaša produktu klāsta – svaigas jūras ķemmītes, jūras ežu ikri, gliemenes, omāri, kalmāri, austeres no Japānas, Īrijas, Francijas un vairāki garneļu veidi no visas pasaules. Kopā piedāvājumā būs vairāk nekā 50 zivju veidu, sākot no 2 cm garām salakām, līdz pat 40 kg smagam tuncim, kā arī 30 austeru un 20 garneļu veidu.
Savukārt tie gardēži, kuri vēlas izbaudīt jūras veltes un zivis uz vietas, var uzticēties šefpavāra Jevgēņija Ponomarjova komandai. Festivāla apmeklētājiem būs iespēja piedalīties īpašā svētku brančā, kas pirmo reizi tiks apvienots ar meistarklasi, kā arī baudīt vakariņas grilbārā “Gastronome”.
Man bija iespēja gūt ieskatu un nogaršot daļu no festivāla gardumiem – manas garšas kārpiņas bija laimīgas! Īpaši atceros austeres ar vīna etiķa sorbertu, Madagaskaras grilētās garneles un izcili svaigas jūras ķemmītes. “Gastronomē” gūto iedvesmu liku lietā savā virtuvē, pagatavojot ēdienu Āzijas noskaņās ar lielajām garnelēm un kalmāriem – rīsu nūdeles ar jūras veltēm.
Papildus info: festivāls notiks “Gastronome” delikatešu tirgū un Grilbārā “mc2”, Krasta ielā 68a, Rīgā, 5. oktobrī no plkst. 10.30 līdz 20.00 un 6. oktobrī no plkst. 10.30 līdz 17.00. Detalizētu pasākumu programu meklē ŠEIT. #JVF2019
Izejvielas 4 porcijām:
- 500 grami lielo garneļu
- 400 grami mazo kalmāru
- 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagrieztas plānās šķēlītēs
- 1 pakčojs
- 1 sarkanā paprika
- 150 grami mazās kukurūzas
- 180 grami plato rīsu nūdeļu
- 4 ēdamkarotes sojas mērces
- eļļa cepšanai
- 1 glāze buljona vai ūdens
- 5 ēdamkarotes austeru vai terijaki mērces
- sojas mērce pēc garšas
- svaigs koriandrs pasniegšanai
Gatavošana:
Notīra garneles (VIDEO ar instrukcijām), atstājot tikai astīti. Notīra kalmārus (VIDEO ar instrukcijām), sagriež 3 cm platos gabalos. Pakčoju, papriku un kukurūzu sagriež kumosa lieluma gabalos.
Rīsu nūdeles novāra saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma. Nokāš ūdeni un pievieno 1 ēdamkaroti sojas mērces un 1 ēdamkaroti austeru vai terijaki mērces. Noliek malā.
‘Wok’ pannā uzkarsē eļļu un tajā apcep ķiploku. Pievieno papriku un kukurūzu, pielej sojas mērci un cep 2 minūtes. Pievieno garneles un cep vēl 2-3 minūtes. Pēdējos pannā liek kalmāru gabalus un pakčoju. Cep vēl minūti vai līdz kalmāri ir gatavi. Beigās iemaisa atlikušo austeru vai terijaki mērci un sojas mērci pēc garšas. ‘Wok’ pannas saturu sajauc ar nūdelēm un liek šķīvjos. Pārkaisa ar koriandru.
Recepte tapusi sadarbībā ar “mc2” un “Gastronome”
Atbildēt