Pareizi pagatavots liellopa steiks ir īsta delikatese. Vislabāk tas garšos cepts uz grila, bet arī “nesezonā” kā tagad iespējams baudīt lieliski ceptu un aromātisku gaļu uz pannas.
Lai steika gaļai dotu vēl papildus garšu, šoreiz to viegli iemarinēju terijaki marinādē – tas dod papildus garšas dimensiju un “umami” notis. Cepu uz čuguna pannas vidēji gatavu (‘medium‘).
Arī mērci pagatavoju Āzijas noskaņās, par pamatu ņemot japāņu majonēzi, kurai pievienoju miso pastu un saldā čili mērci.
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas:
- 2 liellopa steika gabali
- eļļa cepšanai
Marinādei:
- 5 ēdamkarotes ‘Kikkoman’ terijaki marinādes
- 1 tējkarote ‘Kikkoman’ sezama eļļas
- 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un smalki sakapātas vai izspiestas caur ķiploku spiedi
Majonēzes mērcei:
Gatavošana:
- Marinādes sastāvdaļas liek marinēšanai piemērotā traukā un samaisa. Blakus vienu otram liek steikus. Apgriež otrādi (lai marināde noklātu abas puses). Liek ledusskapī uz pusstundu. Izņem no ledusskapja vismaz pusstundu pirms cepšanas (lai steiks būtu istabas temperatūrā).
- Uzkarsē pannu, kurā ielieta eļļa, vai grilu. Pannā vai uz grila liek steika gabalus un cep, līdz tie gatavi. Noliek malā “atpūsties” uz 5-10 minūtēm.
- Kamēr steiki cepas, pagatavo mērci, bļodiņā sajaucot kopā majonēzi, miso pastu un čili mērci.
- Steiku pasniedz kopā ar majonēzes mērci.
Atbildēt