Šis ir Āzijas garšu pilns vegānisks ēdiens, kurš ir ļoti sātīgs, kā arī piemērots ņemšanai līdzi pusdienu kastītē. Ar izejvielām droši eksperimentē pēc savām sajūtām un noskaņojuma – dārzeņus izvēlies, kādus vēlies, tāpat arī sēnes.
Ēdiena garšas pamatā ir ‘Kikkoman’ terijaki mērce ar ceptiem ķiplokiem – to pievienoju gan gatavošanas gaitā, gan beigās pārlejot pāri gatavajam ēdienam.
Terijaki mērce ir pagatavota pēc autentiskas japāņu receptes, no dabiski raudzētas sojas mērces, vīna un īpaši izvēlētām garšvielām. “Teri” tulkojumā no japāņu valodas nozīmē “glazēts/ar spīdumu”, “yaki” – grilēts/cepts. Marinādes sastāvā esošais cukurs gatavošanas procesā ēdienam piedod glazējumu.
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas 2 porcijām:
- 3 ēdamkarotes eļļas
- 3 cm gara ingvera sakne, sagriezta plānās šķēlītēs
- 200 grami tofu
- 140 ml Kikkoman terijaki mērces ar ceptiem ķiplokiem
- 1 ēdamkarote ‘Kikkoman’ sojas mērces
- 50 g kaltētu šitake sēņu (vai 200 gramu svaigu sēņu)
- 1 vidēja izmēra sīpols, nomizots un sagriezts gabalos
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
- 150 grami sparģeļu
- 200 grami tvaicētu ‘udon’ nūdeļu, aplietas ar verdošu ūdeni uz 5 minūtēm
Gatavo tofu:
- Pannā uzkarsē 2 ēdamkarotes eļļas. Apcep ingveru, pēc tam, to no pannas izņem, pannā paliek aromātiskā eļļa.
- Tofu gabalu pārgriež uz pusēm, lai veidotos divas plānākas šķēles. Iegūtos gabalus sagriež kumosa lieluma gabalos.
- Tofu cep zeltainu no abām pusēm ingvera eļļā. Tofu pārlej ar 40 ml terijaki mērces un samaisa tā, lai gabali ar mērci būtu pilnībā noklāti.
Gatavo sparģeļus:
- Kātu apakšējos galus (6-7 cm) ar dārzeņu mizojamo nomizo. Sparģeli visā tā garumā sagriež 2 cm garos gabalos.
Gatavo sēnes ar nūdelēm:
- Šitake sēnes liek bļodiņā un aplej ar karstu ūdeni tā, lai tās būtu pilnībā nosegtas. Atstāj uz 15 minūtēm ievilkties. Nolej ūdeni, sēnes sagriež plānās šķēlītēs. Ja izmanto svaigas sēnes, tās notīra un sagriež šķēlītēs.
- Atlikušo ēdamkarotē eļļas pannā uzkarsē un tajā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku, spargeļus sojas mērci, 2 ēdamkarotes ūdens un cep 3-4 minūtes uz lēnas uguns, pa laikam apmaisot.
- Pannas saturam pievieno šitake sēnes un ‘udon’ nūdeles. Visu samaisa, pievieno 40 ml ēdamkarotes terijaki mērces un atkal samaisa. Lēnām uzkarsē un cep 1 minūti.
Pasniegšana:
Dziļos šķīvjos vidū liek nūdeles ar sēnēm un sparģeļiem, pa virsu kārto tofu gabaliņus. Pārlej ar atlikušo terijaki mērci.
Atbildēt