Vakar, pārlaižot īstas rudens vētras un lietus pēcpusdienu mājās draugu lokā, viens no cienastiem bija tik garšīgs, ka nevarēju autorei nelūgt atļauju izpaust tā recepti arī citiem :) Tātad – paldies Inesei par sveces neturēšanu zem pūra un par dalīšanos ne vien ar pašas gatavotajām garšīgajām skudru bumbām, bet arī ar recepti, kā pie šīm bumbām tikt. Šis ir atvasinājums no klasiskās skudru pūžņa receptes – miniatūrā versija – bumbiņas! Šodien brokastīs pie rūgtās kafijas garšoja vienkārši lieliski :P
Izejvielas:
- 3 1/2 glāzes milti
- 2 olas
- 220 grami sviests
- cepamais pulveris
- 2 bundžas iebiezinātā piena
- rieksti, sēklas utt.
Gatavošana:
- Kopā lielā bļodā sajauc miltus, olas, izkausētu sviestu un cepamo pulveri. Iegūto masu saberž tādās kā drumstalās un klāj uz pannas (uz cepamā papīra).
- Uz pannas sanāk tāda kā liela neformīga plātsmaize, to ar nazi vēl sakapā sīkāk, lai cepumi ātrāk gatavi.
- Cep 20-30 min. 200 grādos, līdz cepumi brūni. Kad gatavi, ņem no krāsns ārā un atdzesē.
- Kad cepumi atdzisuši, ar rokām tos salauž mazos gabaliņos – sabirdina visus cepumus tādās kā vidēja izmēra drumstalās.
- Lielā bļodā cepumus sajauc ar 2 bundžām vārītā iebiezinātā piena.
- Klāt šai masai liek, ko vien sirds vēlas – riekstus, magones, rozīnes, marmelādi, sukādes utt. Šoreiz izmantotas tika ķirbju sēklas.
- Formas veidošana pašu ziņā – var taisīt īsto skudru pūzni, var taisīt 4-5 cm diametra bumbiņas (kā redzams fotogrāfijās) utt. Pēc tam visu liek ledusskapī uz kādu stundu, lai sacietē un lai cepumi ‘sadraudzējas’ ar iebiezināto pienu. Pasniedz!
Ella says
Kā kautko tik garšīgu uztaisīt, tad ja mājas nav cepeškrāsns|?
Ilze says
Tad ņem cepumus parastos, piemēram, Selgu, tos sadrupina un turpina tāpat. Pašai neplānojot, secināju, ka nav kakao un no saldās brunetes man sanāca skudru pūznīši. :)