Atceroties vasaru un ogu laiku, atradu augustā gatavotās siera kūkas recepti un fotogrāfijas. Šajā aukstajā gadalaikā noteikti varat izmantot saldētas ogas. Mīkstā siera un baltās šokolādes kombinācija ir vienkārši neatkārtojama…..!! To gatavojot, noteikti jāaizmirst par kaloriju skaitīšanu un holesterīnu, bet pagrēkot dažreiz var un pat vajag, vai ne?… ;)
Sastāvdaļas:
- 300 g baltās šokolādes
- 600 g mīkstā siera (es izmantoju Filadelfijas sieru)
- 300 ml saldā krējuma
- 50 g smalkā cukura/pūdercukura
- 170 g aveņu
- 200 g maza izmēra zemeņu
- ja ir – dažas mellenes, kazenes vai kādas citas ogas dekorēšanai
- 5 tējk.aveņu ievārījuma
- 85 g amaretti cepumu (vai kādu citu kraukšķīgu pacietu cepumu, piem, Selga)
Gatavošana:
- Balto šokolādi salauž gabaliņos un izkausē ūdens peldē (kausējot bļodas dibens nedrīkst skart ūdeni).
- Izklāt 900 g cepampannu ar pārtikas plēvi.
- Kopā sajauc krēmsieru, saldo krējumu un cukuru (ja iespējams, izmanto elekrisko mikseri). Šajā masā iejauc atdzesētu balto šokolādi un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa.
- 50 g avenes sajauc ar 2 tējk. ievārījuma.
- Pusi no 3.punktā pagatavotās masas ielej ar plēvi izklātā trauka dibenā. Pa virsu šai kārtai lej 4.punkta aveņu masu. Šai kārtai pa virsu – otru pusi no 3.punktā pagatavotās masas. Izlīdzina.
- Pa virsu izlīdzinātajai šokolādes krēma kārtai blīvās kārtās klāj cepumus vienu pie otra (tie veidos kūkas dibenu).
- Pārklāj un atdzesē minim. 6 stundas.
- Atliek malā 6 zemenes. Pārējās zemenes pārgriež uz pusēm. Uzsilda pannā vēl neizmantoto aveņu ievārījumu kopā ar uz pusēm pārgrieztajām zemenēm. Iegūto masu sablendē ar rokas blenderi vai virtuves kombainā. Izberž caur sietu, lai atbrīvotos no ogu sēkliņām. Ja iegētā mērce ir pārāk bieza, tai nedaudz pievieno ūdeni.
- Lai sagatavotos pasniegšanai, formu ar atdzisušo kūku uzmanīgi apgāž uz šķīvja un tad noņem no tās pārtikas plēvi.
- Pārgriež uz pusēm malā atliktās zemenes un kopā ar pārējām ogām (kazenēm, mellenēm utt), dekorē kūku.
- Pārlej ar 1/3 ogu mērces. Pārējo mērci pasniedz atsevišķā traukā katra kūkas gabaliņa pārliešanai pirms apēšanas.
Iedvesma: BBC Good Food
Saila says
Tā neskaitās “iedvesma”, ja visa recepte vienkārši pārtulkota no BBC Good Food. Tad jau tā arī vajag rakstīt, ka viss nokopēts un nekā oriģināla nav.
Linda Tellgrena says
Saila, paldies par atsauksmi! Laimīgu Jauno gadu :)
Laura says
Man īsti nav skaidrs, cik liela ir 900g cepampanna? Vai varat, lūdzu, paskaidrot? :)
Linda Tellgrena says
Standarta garenā panna: 20x10x6 cm
Inga says
Ļoti garšo šī kūka, un tā ir vienkāŗši pagatavojama, turklāt izskatās ļoti apetelīgi :) Paldies