Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Baltās šokolādes siera kūka ar ogām

11 novembra, 2010 5 komentāru

Atceroties vasaru un ogu laiku, atradu augustā gatavotās siera kūkas recepti un fotogrāfijas. Šajā aukstajā gadalaikā noteikti varat izmantot saldētas ogas. Mīkstā siera un baltās šokolādes kombinācija ir vienkārši neatkārtojama…..!! To gatavojot, noteikti jāaizmirst par kaloriju skaitīšanu un holesterīnu, bet pagrēkot dažreiz var un pat vajag, vai ne?… ;)

Sastāvdaļas:

  • 300 g baltās šokolādes
  • 600 g mīkstā siera (es izmantoju Filadelfijas sieru)
  • 300 ml saldā krējuma
  • 50 g smalkā cukura/pūdercukura
  • 170 g aveņu
  • 200 g maza izmēra zemeņu
  • ja ir – dažas mellenes, kazenes vai kādas citas ogas dekorēšanai
  • 5 tējk.aveņu ievārījuma
  • 85 g amaretti cepumu (vai kādu citu kraukšķīgu pacietu cepumu, piem, Selga)

Gatavošana:

  1. Balto šokolādi salauž gabaliņos un izkausē ūdens peldē (kausējot bļodas dibens nedrīkst skart ūdeni).
  2. Izklāt 900 g cepampannu ar pārtikas plēvi.
  3. Kopā sajauc krēmsieru, saldo krējumu un cukuru (ja iespējams, izmanto elekrisko mikseri). Šajā masā iejauc atdzesētu balto šokolādi un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa.
  4. 50 g avenes sajauc ar 2 tējk. ievārījuma.
  5. Pusi no 3.punktā pagatavotās masas ielej ar plēvi izklātā trauka dibenā. Pa virsu šai kārtai lej 4.punkta aveņu masu. Šai kārtai pa virsu – otru pusi no 3.punktā pagatavotās masas. Izlīdzina.
  6. Pa virsu izlīdzinātajai šokolādes krēma kārtai blīvās kārtās klāj cepumus vienu pie otra (tie veidos kūkas dibenu).
  7. Pārklāj un atdzesē minim. 6 stundas.
  8. Atliek malā 6 zemenes. Pārējās zemenes pārgriež uz pusēm. Uzsilda pannā vēl neizmantoto aveņu ievārījumu kopā ar uz pusēm pārgrieztajām zemenēm. Iegūto masu sablendē ar rokas blenderi vai virtuves kombainā. Izberž caur sietu, lai atbrīvotos no ogu sēkliņām. Ja iegētā mērce ir pārāk bieza, tai nedaudz pievieno ūdeni.
  9. Lai sagatavotos pasniegšanai, formu ar atdzisušo kūku uzmanīgi apgāž uz šķīvja un tad noņem no tās pārtikas plēvi.
  10. Pārgriež uz pusēm malā atliktās zemenes un kopā ar pārējām ogām (kazenēm, mellenēm utt), dekorē kūku.
  11. Pārlej ar 1/3 ogu mērces. Pārējo mērci pasniedz atsevišķā traukā katra kūkas gabaliņa pārliešanai pirms apēšanas.

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Deserti, Konditoreja Tagged With: Ogas, Siera kūkas, Šokolāde, Svētku galdam, Zemenes, Ziemassvētku ēdieni

« Vistas un makaronu salāti ar sinepju mērci
Skudru bumbas »

Comments

  1. Saila says

    3 janvāra, 2016 at 16:15

    Tā neskaitās “iedvesma”, ja visa recepte vienkārši pārtulkota no BBC Good Food. Tad jau tā arī vajag rakstīt, ka viss nokopēts un nekā oriģināla nav.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      3 janvāra, 2016 at 16:17

      Saila, paldies par atsauksmi! Laimīgu Jauno gadu :)

      Atbildēt
  2. Laura says

    23 janvāra, 2016 at 12:56

    Man īsti nav skaidrs, cik liela ir 900g cepampanna? Vai varat, lūdzu, paskaidrot? :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      23 janvāra, 2016 at 16:18

      Standarta garenā panna: 20x10x6 cm

      Atbildēt
  3. Inga says

    18 novembra, 2016 at 10:34

    Ļoti garšo šī kūka, un tā ir vienkāŗši pagatavojama, turklāt izskatās ļoti apetelīgi :) Paldies

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...