Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Medū ceptas bietes

13 novembra, 2010 Leave a Comment


Biete ir viens no pie mums visizplatītākajiem dārzeņiem un mēs to izmantojam vispierastākajos veidos – siļķe kažokā, vinegrets, biešu zupa…. Vai esat mēģinājuši bietes cept? Cept medū? Ja jūsu rīcībā ir kāds svaigs garšaugs (vislabāk timiāns), pavisam vienkārši varat pagatavot bietes, kas būs laba piedeva jebkādam gaļas ēdienam. Ja vēlas citrusu noti, pievieno nedaudz apelsīna miziņu.

Izejvielas:

  • 0.5 kg novārītas, bet vēl pastingras sarkanās bietes
  • 3 tējk. olīveļļas
  • 3 tējk. balzāmetiķa
  • 3 tējk. medus
  • 2 tējk. svaiga sakapāta timiāna
  • sāls, svaigi malti pipari

Gatavošana:

  1. Uzsilda cepeškrāsni 220C.
  2. Bļodā sajauc timiānu, medu, olīveļļu, balzāmetiķi.
  3. Iegūto mērci pārlej gabaliņos sagrieztām bietēm. Pēc garšas pārber sāli un piparus.
  4. Bietes liek cepeštraukā un krāsnī uz apm. 15 minūtēm. Cep, kamēr tās kļūst glazētas un lipīgas.

Filed Under: Dārzeņu ēdieni Tagged With: Ātri un veselīgi, Ātri un vienkārši, Bietes, Piedevas gaļas ēdieniem, Timiāns, Veģetāri

« Ja cilvēks neiet pie koka – koks nāk pie cilvēka!
Desertu modes skate »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...