Biete ir viens no pie mums visizplatītākajiem dārzeņiem un mēs to izmantojam vispierastākajos veidos – siļķe kažokā, vinegrets, biešu zupa…. Vai esat mēģinājuši bietes cept? Cept medū? Ja jūsu rīcībā ir kāds svaigs garšaugs (vislabāk timiāns), pavisam vienkārši varat pagatavot bietes, kas būs laba piedeva jebkādam gaļas ēdienam. Ja vēlas citrusu noti, pievieno nedaudz apelsīna miziņu.
Izejvielas:
- 0.5 kg novārītas, bet vēl pastingras sarkanās bietes
- 3 tējk. olīveļļas
- 3 tējk. balzāmetiķa
- 3 tējk. medus
- 2 tējk. svaiga sakapāta timiāna
- sāls, svaigi malti pipari
Gatavošana:
- Uzsilda cepeškrāsni 220C.
- Bļodā sajauc timiānu, medu, olīveļļu, balzāmetiķi.
- Iegūto mērci pārlej gabaliņos sagrieztām bietēm. Pēc garšas pārber sāli un piparus.
- Bietes liek cepeštraukā un krāsnī uz apm. 15 minūtēm. Cep, kamēr tās kļūst glazētas un lipīgas.
Atbildēt