Ja jūsu rīcībā ir rostbifa liellopa gaļas gabals, noteikti ir vērts izmēģināt šo recepti! Tā ir ceļojusi no Zviedrijas un mans vīrs gatavo šo ēdienu tā, ka smaržo visa māja…. Pēc karija. Un kaut kā ļoti ļoti garšīga!
Izejvielas (8 pers.):
- 400 g smalki sagrieztu sīpolu
- 3 ķiploka daiviņas
- eļļas sīpolu un gaļas apcepšanai
- 4 tējk. karija (curry madras)
- 1.2 kg mīksta liellopa rostbifa gabals
- 500 ml saldā krējuma
- 1 tējk. margarīna (mērces iebiezināšanai)
- 1 tējk. (vai pēc vajadzības) kukurūzas vai kartupeļu miltu
- sāls un pipari
Pasniegšanai:
- 600 g rīsu
- 150 g zemeriekstu
- mandarīni
- mango čatnijs
- paprika gabalos
Gatavošana:
- Sasmalcina sīpolus, mazās šķēlītēs sagriež ķiploku.
- Sīpolus un ķiplokus apcep katlā (tajā tiks gatavots gala produkts, jāizvēlas lielāks katls līdz ar to!) uzkarsētā eļļā.
- Pa virsu sīpoliem un ķiplokiem uzber karija pulveri. Maisa, līdz sīpli iekrāsojušies dzelteni. Katlu no uguns noņem.
- Sagriež liellopa gaļu 1×1 cm gabalos.
- Gaļu pannā apbrūnina uzkrasētā eļļā (iespējams, vajadzēs vairākus piegājienus, ja panna ir mazāka izmēra!), gatavos gabalus pārliek katlā ar sīpoliem un ķiplokiem.
- Kad visa gaļa ir apcepta un atrodas katlē, katlu liek atpakaļ uz uguns.
- Visu katla saturu kārtīgi samaisa.
- Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Pārlej ar saldo krējumu un uz lēnas uguns vāra 4-5 minūtes (katla vāks virsū katlam!).
- Pievieno izkausētu margarīnu un kukurūzas/kartupeļu miltus, kārtīgi izmaisa. Vāra vēl 4-5 minūtes uz lēnas uguns.
- Pasniedz ar rīsiem un piedevām. Piedevas izvēlas pēc pieejamības – visgaršīgākie noteikti šai kombinācijā ir zemesrieksti un paprika! Skat. fotogrāfiju.
Atbildēt