Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Aprikožu ievārījumā marinēti vistu stilbiņi

8 janvāra, 2011 1 Comment

Sarkanvīna etiķa, sojas mērces, ingvera un aprikožu džema kombinācija vistas gaļu padara ne vien mīkstu, bet arī ļoti aromātisku.

Marināde ir jāsagatavo laicīgi, tai ir jāļauj ievilkties vismaz 8 stundas (maksimums 24 stundas). Sagatavoto gaļu var cept gan cepeškrāsnī, gan uz pannas. uzliekot vāku cepšanas otrajā pusē. Šajā marinādē-glazūrā var gatavot arī vistu spārniņus.

Izejvielas:

  • 2 vidēja izmēra sīpoli
  • 3 cm ingvera saknes
  • eļļa cepšanai
  • 120 ml sarkanvīna etiķa
  • 100 ml sojas mērces
  • 240 ml aprikožu ievārījuma/džema
  • 16 vistu stilbiņi

Gatavošana:

  1. Sīpolus sagriež gabaliņos, ingvera sakni sarīvē. Apcep pannā uzkarsētā eļļā uz vidēji zemas uguns, nepārtraukti maisot, līdz sīpoli kļuvuši brūni zeltaini. Sīpoliem pannā pielej etiķi. Uzvāra un uz lēnas uguns turpina maisīt, līdz šķidrums ir reducējies uz pusi (aptuveni divas minūtes). Pievieno sojas mērci un aprikožu ievārījumu/džemu un uzkarsē. Pa laikam apmaisot, bez vāka uz lēnas liesmas turpina karsēt 10 minūtes.
  2. Iegūto mērci (1.punkts) sablendē ar rokas blenderi un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  3. Vistas stilbiņus izkārto traukā, pārlej ar marinādi un samaisa, lai marināde vienmērīgi noklāj gaļu. Liek vēsā vietā vismaz uz 8 stundām.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem un cepešpannā izkārtotos stilbiņus liek cepties uz 20 minūtēm. Tad stilbiņus apgroza un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 20 minūtēm.

Iedvesma: Epicurious

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni Tagged With: BBQ, Bez laktozes, Ievārījums, Marinādes

« Pufīgās brokastu pankūkas ar bumbieriem sīrupā
5 minūšu šokolādes kūka kafijas krūzē »

Comments

  1. Linda says

    25 februāra, 2016 at 17:59

    Ar sís receptes palídzíbu mans draugs nogarsoja vistu kájinjas pirmo reizi múzá. Lídz tam lietoja uzturá tikai vistas fileju, t.i. vienmér galju, kur nav kaulu. Un kops tás dienas arí citas receptes ir ok, dríkst visur visu izmantot :) Paldies par to. Looooti garda recepte.
    Sojas vietá izmantoju tádu Ketjap Manis,Indonéziesu soja. Nedaudz atgádina sírupa struktúru, biezáka ká ierastá soja.

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...