Dažreiz nākas saspaties ar ēdienu pagatavošanas veidiem, kas liekas dīvaini…. Tā bija arī šoreiz :) Vienā no saviem mīļākajiem blogiem izlasīju recepti, kas uzreiz lika pamosties ekspermentatorei manī – 5 minūšu šokolādes kūka kafijas krūzē. Nu, ko – ķēros klāt, galu galā, vai pastāv daudz veidi, kā ‘uzcept’ kūku 5 minūtēs (ieskaitot visu mīklas gatavošanas laiku!)..?
Pirmā eksperimenta reize nebija īpaši veiksmīga – krūze, ko izmantoju, izrādījās par mazu un puse no šokolādes kūkas kā tā tāds izaugums izpletās pāri tās malai. Tā kā iesaku jums izmantot 2 mazākas vai vienu palielu kafijas krūzi, jo mīkla izpletīsies. Pamatīgi. Es teiktu – min.2 reizes! Kūkas tekstūra – atgādina parastu keksu, garša – izteikti pēc šokolādes :P
Izejvielas:
- 50 g gabaliņos salauztas šokolādes (vislabāk – tumšās)
- 3 tējk.sviesta
- 4 tējk. miltu
- 4 tējk.cukura
- 1 ola
- 3 tējk.piena
Gatavošana:
- Ūdens peldē (tā lai trauka dibens, kurā atrodas šokolāde, neskartu vārošo ūdeni) izkausē sviestu un šokolādi. Atdzesē.
- Bļodā samaisa miltus ar cukuru. Pievieno olu, atkal kārtīgi samaisa. Ieputo pienu.
- Iegūtajai masai (2.punkts) pievieno izkausēto šokolādi un sviestu. Izmaisa.
- Visu lej lielā kafijas krūzē. Liek mikroviļņu krāsnī – 2.5 minūtes uz 1000 vatiem (1000 W).
Iedvesma: Almost Bourdain
Atbildēt