Šie kartupeļu salāti vislabāk iederēsies uz auktā galda – kopā ar vārītu vai žāvētu šķiņķi vai gaļu!
Izejvielas (4 pers):
- 600 g vārītu kartpeļu bez mizas
- 2 tējk. baltvīna etiķa
- 1 ķiploka daiviņa
- 4 tējk. olīveļļas
- 1 tējk. franču sinepes
- pipari un sāls pēc garšas
- 3 tējk. sakapāti pētersīļi
- 3 tējk. sakapāti maurloki
- 3 tējk. kaperi
Gatavošana:
- Vārītus atdzesētus kartupeļus sagriež kumosa lieluma gabalos.
- Pagatavo mērci – kopā sakuļ baltvīna etiķi, olīveļļu un sinepes. Beigās pievieno zaļumus – pētersīļus un maurlokus, kā arī sāli un piparus.
- Kartupeļus pārlej ar mērci un pievieno kaperus. Uzmanīgi visu samaisa, lai kartupeļi nesamīcītos.
Atbildēt