Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Rabarberu un skābā krējuma rausis

14 maija, 2011 6 komentāru

Esmu dzirdējusi apgalvojumu, ka rabarberus var ēst tikai līdz Jāņiem. Tad nu jāsecina, ka mūsu rīcībā palicis nedaudz vairāk kā mēnesis, lai gatavotu visādis garšīgus rabarberu gardumus! Domāts darīt – ķēros pie darba, rezultāts – karsti un auksti ēdams rabarberu rausis. Tas sanāk gan tāds mitrs no rabarbera, gan nedaudz gaisīgs no cepamās sodas. Un smaržo nedaudz pēc kanēļa.

Izejvielas:

  • 100 g sviests, istabas temperatūrā + nedaudz pannas ietaukošanai
  • 50g smalkais cukurs
  • 100g mandeļu skaidiņas
  • 1 tējk. kanēlis
  • 200 g tumšais muskavado cukurs
  • 1 paliela ola vai 2 mazas olas
  • 225g kviešu milti
  • 1 tējk. sodas pulveris
  • 280 ml skābā krējuma
  • 300g rabarberi, sagriezti 1 cm gabaliņos
  • šķipsniņa sāls

Gatavošana:

  1. Uzsilda cepeškrāsni uz 170C. Ietauko cepamo pannu.
  2. Sagatavo mandeļu skaidiņas rauša pārbēršanai: 15 gramus izkausēta sviesta sajauc ar smalko cukuru, kanēli un pievieno mandeļu skaidiņas, visu labi samaisa. Noliek malā.
  3. Gatavo mīklu – muskavado cukuru sajauc ar atlikušajiem 85 gramiem izkausēta sviesta, pievieno olu (olas). Kad mīkla ieguvusi viendabīgu konsistenci, pievieno ar sodas pulveri sajauktus miltus, šķipsniņu sāls un skābo krējumu. Pašās beigās mīklā iemaisa rabarberu gabaliņus.
  4. Mīklu lej cepamajā pannā (33 x 23 x 5cm), pāri liek mandeļu skaidiņu un cukura masu. Cep cepeškrāsnī 35 minūtes vai līdz kamēr gatava. Pasniedz vai nu karstu uzreiz, vai arī vēlāk atdzisušu.

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Kanēlis, Pavasaris, Pie kafijas, Rabarberi, Skābais krējums

« Liellopa gaļas carpaccio
Riekstu ķirbja risoto »

Comments

  1. Si says

    15 maija, 2011 at 07:49

    Un kaadu/kur skaabo kreejumu Tu peerc Briselee?

    Atbildēt
    • Linda says

      16 maija, 2011 at 21:45

      Krējumu var nopirkt visos pārtikas veikalos – skatos pēc nosaukuma sauer room un tad parasti ir īstais! Vistuvākais pēc garšas un konsistences mūsu pašu krējumam ir šeit krievu veikalos nopērkamais сметана.

      Atbildēt
      • Si says

        17 maija, 2011 at 08:55

        Tencinu! Dazhu labu jau esmu atradusi, tikai mazaa iepakojumaa un par bargu naudu.

        Atbildēt
  2. Gita Liepina says

    2 maija, 2017 at 19:58

    Izcila recepte! Nezinu vai pie vainas jaunie rabarberi, bet kūka sanāca fantastiski grda! Paldies!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      3 maija, 2017 at 09:05

      Šī kūka tiešām ir izcila savā vienkāršībā!

      Atbildēt
  3. Signe says

    4 jūnija, 2017 at 23:47

    Tiešām viegla un ļoti garšīga kūka. Cukuru liku drusku mazāk, rabarberus drusku vairāk. Kūka pazuda bērnu vēderos neticami ātri, kaut dienu iepriekš teica, ka rabarberu kūkas/ mafini/ ķīseļi jau apnikuši.

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...