Esmu dzirdējusi apgalvojumu, ka rabarberus var ēst tikai līdz Jāņiem. Tad nu jāsecina, ka mūsu rīcībā palicis nedaudz vairāk kā mēnesis, lai gatavotu visādis garšīgus rabarberu gardumus! Domāts darīt – ķēros pie darba, rezultāts – karsti un auksti ēdams rabarberu rausis. Tas sanāk gan tāds mitrs no rabarbera, gan nedaudz gaisīgs no cepamās sodas. Un smaržo nedaudz pēc kanēļa.
Izejvielas:
- 100 g sviests, istabas temperatūrā + nedaudz pannas ietaukošanai
- 50g smalkais cukurs
- 100g mandeļu skaidiņas
- 1 tējk. kanēlis
- 200 g tumšais muskavado cukurs
- 1 paliela ola vai 2 mazas olas
- 225g kviešu milti
- 1 tējk. sodas pulveris
- 280 ml skābā krējuma
- 300g rabarberi, sagriezti 1 cm gabaliņos
- šķipsniņa sāls
Gatavošana:
- Uzsilda cepeškrāsni uz 170C. Ietauko cepamo pannu.
- Sagatavo mandeļu skaidiņas rauša pārbēršanai: 15 gramus izkausēta sviesta sajauc ar smalko cukuru, kanēli un pievieno mandeļu skaidiņas, visu labi samaisa. Noliek malā.
- Gatavo mīklu – muskavado cukuru sajauc ar atlikušajiem 85 gramiem izkausēta sviesta, pievieno olu (olas). Kad mīkla ieguvusi viendabīgu konsistenci, pievieno ar sodas pulveri sajauktus miltus, šķipsniņu sāls un skābo krējumu. Pašās beigās mīklā iemaisa rabarberu gabaliņus.
- Mīklu lej cepamajā pannā (33 x 23 x 5cm), pāri liek mandeļu skaidiņu un cukura masu. Cep cepeškrāsnī 35 minūtes vai līdz kamēr gatava. Pasniedz vai nu karstu uzreiz, vai arī vēlāk atdzisušu.
Iedvesma: BBC Good Food
Un kaadu/kur skaabo kreejumu Tu peerc Briselee?
Krējumu var nopirkt visos pārtikas veikalos – skatos pēc nosaukuma sauer room un tad parasti ir īstais! Vistuvākais pēc garšas un konsistences mūsu pašu krējumam ir šeit krievu veikalos nopērkamais сметана.
Tencinu! Dazhu labu jau esmu atradusi, tikai mazaa iepakojumaa un par bargu naudu.
Izcila recepte! Nezinu vai pie vainas jaunie rabarberi, bet kūka sanāca fantastiski grda! Paldies!
Šī kūka tiešām ir izcila savā vienkāršībā!
Tiešām viegla un ļoti garšīga kūka. Cukuru liku drusku mazāk, rabarberus drusku vairāk. Kūka pazuda bērnu vēderos neticami ātri, kaut dienu iepriekš teica, ka rabarberu kūkas/ mafini/ ķīseļi jau apnikuši.