Noteikti zināt chili con carne, vai ne? Pamatsastāvā ir malta liellopa gaļa un sarkanās pupiņas. Šī ir ēdiena ‘baltā versija’ ar vitas gaļu – tumšās liellopa gaļas vietā ņemam gaišo vistas gaļu un tumšo pupiņu vietā – baltās. Galarezultāts – savādāks, bet ļoti ļoti labs! Beigās čili pieliku klāt vēl tējkaroti harisas, jo man patīk asumiņš, šada veida ēdienos.
Izejvielas (4-6 pers):
- eļļa cepšanai
- 2 sīpoli, sagriezti gabaliņos cepšanai
- garšvielas – čili pulveris, saldā paprika, romiešu ķimenes (cumin)
- 4 ķiploka daiviņas, sīki sakapātas
- 3 burkāni, sarīvēti skaidiņās
- 2 puravi, sagriezti 0.5 cm platās ripiņās
- 700 maltās vistas gaļas
- 200 ml vistas buljona
- 2 bundžiņas ar baltām konservētajām pupiņām
- šļuka Vusteras mērces (Worcester sauce)
- pasniegšana – zaļumi, skābais krējums
- sāls pēc garšas
Gatavošana:
- Pannā uzkarsētā eļļā apcep vistas malto gaļu, lielākos gabaliņus ‘izspaidot’, lai gaļas masa ir viendabīga un nav lielu gabalu. Cep, kamēr gaļa vairs nav rozā. Noliek malā.
- Katlā uzkarsētā eļļā apcep sīpolu gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno garšvielas un sāli, apmaisa. Tad pievieno ķiploku, pacep vēl 30 sekundes. Liek klāt puravu un burkānu, visu kārtīgi apmaisot, cep 1 minūti. Tad pievieno apcepto gaļu, atkal izmaisa. Lej klāt vistas buljonu, liek virsū vāku un sautē 10 minūtes. Pievieno baltās pupiņas, šļuku Vusteras mērces un pasautē vēl 5 minūtes.
- Pasniedz, pārbērtu ar zaļumiem un karoti skābā krējuma.
Atbildēt