Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Indiešu vista jogurta-citronu mērcē

23 oktobra, 2011 2 komentāru

Man trakoti patīk tās smaržas, kas piepilda virtuvi, kad gatavoju indiešu ēdienus. Sastāvdaļas vienkāršas, bet visa sāls slēpjas garšvielās!

Principā šai receptei man ir 2 versijas. Pirmo skatīt zemāk. Otrā – tiem brīžiem, kad nav laika daudz pa virtuvi darboties, bet kaut ko garšīgu pagatavot ļoti gribas. Tad visu sauso garšvielu buķeti aizstāju ar SantaMaria garšvielu maisījumu Chicken Tikka Masala.

P.S. Tiem, kam interesē Indijas virtuve un ir vēlēšanās iemācīties ko vairāk, iesaku šo savu pēdējā laika atklājumu blogu The Hathi Cooks. Ļoti interesanta ir sadaļa par to, kādām sastāvdaļām un garšvielām vajadzētu būt mājās, pirms ķeraties klāt pie indiešu virtuves apguves!

Izejvielas (6 pers.):

  • citronu sula no 1 citrona (ja nav sulīgi – tad sula no 2 citroniem)
  • 2 tējk. saldās paprikas pulvera
  • 2 vidēja lieluma sarkanie sīpoli, sagriezti mazos gabaliņos
  • 6 vistas filejas
  • augu eļļa cepšanai
  • pēc izvēles – svaigs koriandrs pārbēršanai
Marinādei:
  • 250 ml grieķu jogurta (vai bezpiedevu baltā jogurta)
  • 5 cm ingvera saknes
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. garam masala garšvielu maisījuma
  • 0.5 tējk. romiešu ķimeņu (cumin)
  • ¼ tējk.kurkumas
Gatavošana:
  1. Bļodiņā sajauc citrona sulu ar paprikas pulveri un sarkano sīpolu. Katru vistas fileju sagriež 3-4 garenos gabalos. Citronu sulas maisījumu pārlej vistai un noliek maliņā uz 10 minūtēm ievilkties.
  2. Sajauc kopā visas marinādes sastāvdaļas un pārlej pāri vistai tā, lai marināde vienmērīgi apklātu visus vistas gabalus. Trauku pārklāj un noliek vēsā vietā marinēties vismaz uz stundu.
  3. Pannā uzkarsē eļļu. Liek vistas filejas gabalus kopā ar visu marinādi (tā veidos mērci) un apcep no abām pusēm. Tad liek virsū vāku un cep, kamēr gabaliņi vidū vairs nav sārti (t.i., kamēr gaļa izcepusies). Pirms likšanas galdā var pārbērt ar svaigu koriandru. Pasniedz ar vārītiem rīsiem un, ja ir – ar naan maizīti.
Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Bezpiedevu jogurts, Citroni, Citrusaugļi, Indijas virtuve, Ingvers, Jogurts, Ķiploki, Sīpols

« Ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu
Chili Con Pollo (Čili ar vistu) »

Comments

  1. ogumeitene says

    23 oktobra, 2011 at 17:08

    O, jā…Šis mani interesē, pat ļoti…
    Ja līdz rītam nenomierināšos, tad rīt vakariņās šis būs jāgatavo :)
    Paldies par recepti.

    Atbildēt
    • Linda says

      23 oktobra, 2011 at 21:43

      Tas virtuves nemiers jau ir visu labo (lasīt – garšīgo!) lietu sākums…!! Un dikti forši ir, ja viņš lipīgs kļūst :) Lai Tev izdodas!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...