Šonedēļ Ziemassvētku vecītis manā maisā bija ielicis rumāņu tradicionālo svētku maizi – cozonac. Tā bija pildīta ar riekstiem un smaržīgām garšvielām. Bet kā lai apēd apmēram 1kg smagu maizes klaipu? Risinājums šai gadījumā – maizes pudiņš. Gatavoju vienkāršo pudiņa formu – ar rozīnēm. Veselīgajā versijā var pievienot arī ābolu gabaliņus. Maize, ko es šai receptē izmantoju, bija ļoti salda (turklāt ar maltu riekstu pildījumu), tāpēc cukuru neliku – ja lietojat parasto baltmaizi, var pielikt 50 g cukura (vislabāk ņemt brūno demeraras).
Izejvielas:
- 1 vidējs maizes kukulītis (var būt ar rozīnēm un/vai riekstiem)
- 3 lielākas vai 4 mazas olas
- glāze piena
- 1 tējk.kanēļa
- 0.5 tējk.malta muskatrieksta
- miziņa (rīvēta) no 1 apselsīna
- saujiņa rozīņu
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē uz 200C.
- Maizīti sagriež šķēlēs, pēc tam šķēles – paliela kumosa gabaliņos.
- Olas sakuļ ar pienu, pievieno garšvielas (kanēli, muskatriekstu, apelsīna miziņu). Pārlej sagrieztajai maizītei, pievieno rozīnes, samaisa un atstāj ievilkties uz 5 minūtēm. Liek cepamajā pannā un cep 30 minūtes.
- Pasniedz ar vaniļas mērci vai vaniļas saldējumu.
Ilze says
Kura Jūsuprāt no Latvijas maizēm būtu tā piemērotākā pudiņa pagatavošanai? Vai derētu Lāču maize ar riekstiem un žāvētiem augļiem? :)
Linda says
Sveika, Ilze! Vislabāk derēs vismaz pāris dienas pastāvējusi maizīte. Lāču maize ir saldskābā, ja nemaldos? Klasiskajā variantā ir parastā baltmaize (man šķiet, ka saldskābā varētu būt par ‘smagu’). Domāju, ka mierīgi var izmantot arī kādu neapēstu kliņģeri vai kādu citu balto miltu izstrādājumu.