Katrā ģimenē ir savas iecienītās recpeptes, ko gatavo svētku reizēs. Pēdējo gadu laikā mūsmājās neiztrūkstošs gardums ir manas mammas gatavotas riekstu maizītes. Tās gan ēdam paši, gan nesam ciema kukulī! Garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem. Tāpēc 4.Adventē šogad vesels trauks ar riekstu maizītēm!
Izejvielas:
- 300 g lazdu riekstu
- 50 g saulespuķu sēkliņas
- 200 g aprikozes
- 100 g rozīnes vai žāvētas plūmes
- 200 g sviests
- 200 g medus
- 1 flakoniņš ruma esences
- 3 ēdamkarotes aprikožu vai apelsīnu ievārījums (biezs)
- 250 g Fazer Crisp rudzu maizītes (skat.attēlu)
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 190C.
- Riekstu ar nazi mazos gabaliņos sagriež riekstus un žāvētos augļus (izņemot saulespuķu sēkliņas, ko atstāj veselas).
- Katliņā izkausē sviestu – brīdī, kad sviests izkusis, uzreiz pieliek klāt medu. Ar karoti sajauc un pagaida, kamēr medus un sviests veido viendabīgu masu. Noceļ no uguns un iemaisa sasmalcinātos augļus un riekstus, kā arī ruma esenci un aprikožu (apelsīnu) ievārījumu. Masu atdzesē (vismaz līdz siltai, nevis karstai).
- Ar karoti atdzisušo augļu-riekstu masu liek uz Fazer rudzu maizītēm. Kārto vienu otrai blakus uz cepešpannas, kurai uzklāts cepamais papīrs.
- Cep 10 minūtes vai kamēr maizītes stūrīšos sāk kļūt nedaudz tumšākas – tā kā maizītes ir ļoti plānas, tās arī piedeg ātri, tāpēc jāvaktē, lai neapdeg. Ņem ārā no krāsns un, kamēr siltas, sagriež ar nazi pa diognāli. Pasniedz atdzesētas.
Atbildēt