Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Žāvētu augļu un riekstu maizītes ar ruma garšu

18 decembra, 2011 Leave a Comment

Katrā ģimenē ir savas iecienītās recpeptes, ko gatavo svētku reizēs. Pēdējo gadu laikā mūsmājās neiztrūkstošs gardums ir manas mammas gatavotas riekstu maizītes. Tās gan ēdam paši, gan nesam ciema kukulī! Garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem. Tāpēc 4.Adventē šogad vesels trauks ar riekstu maizītēm!

Izejvielas:

  • 300 g lazdu riekstu 
  • 50 g saulespuķu sēkliņas
  • 200 g aprikozes
  • 100 g rozīnes vai žāvētas plūmes
  • 200 g sviests
  • 200 g medus
  • 1 flakoniņš ruma esences
  • 3 ēdamkarotes aprikožu  vai apelsīnu ievārījums (biezs)
  • 250 g Fazer Crisp rudzu maizītes (skat.attēlu)

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 190C.
  2. Riekstu ar nazi mazos gabaliņos sagriež riekstus un žāvētos augļus (izņemot saulespuķu sēkliņas, ko atstāj veselas).
  3. Katliņā izkausē sviestu – brīdī, kad sviests izkusis, uzreiz pieliek klāt medu. Ar karoti sajauc un pagaida, kamēr medus un sviests veido viendabīgu masu. Noceļ no uguns un iemaisa sasmalcinātos augļus un riekstus, kā arī ruma esenci un aprikožu (apelsīnu) ievārījumu. Masu atdzesē (vismaz līdz siltai, nevis karstai).
  4. Ar karoti atdzisušo augļu-riekstu masu liek uz Fazer rudzu maizītēm. Kārto vienu otrai blakus uz cepešpannas, kurai uzklāts cepamais papīrs.
  5. Cep 10 minūtes vai kamēr maizītes stūrīšos sāk kļūt nedaudz tumšākas – tā kā maizītes ir ļoti plānas, tās arī piedeg ātri, tāpēc jāvaktē, lai neapdeg. Ņem ārā no krāsns un, kamēr siltas, sagriež ar nazi pa diognāli. Pasniedz atdzesētas.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Medus, Veģetāri, Veselīgi, Žāvēti augļi, Ziemassvētku ēdieni

« Jēra karijs ar spinātiem
Maizes pudiņš ar rozīnēm »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...