Šķiet, vistradicionālākais veids, kā gatavojam salātos baltās pupiņas, ir ar sīpoliem un majonēzi. Vai pupiņas var pagatavot salātos, kas ir veselīgāki un arī labāk izskatās? Šodien izmēģināju. Izdevās! Ļoti sātīgi, skaisti un ātri pagatavojami. Laba kombinācija, vai ne? :)
Izejvielas:
- konservētas baltās pupiņas (es ņēmu cannellini lielās baltās pupas), noliets liekais šķidrums un noskalotas
- ķiršu tomātiņi, pārgriezti uz pusēm
- sarkanie sīpoli, sagriezti gredzenos
- pētersīļi, saplēsti mazos gabaliņos
- mocarellas siers, ar rokām saplēsts mazās piciņās
- sāls, pipari
Mērcei:
- 1/3 sarkanvīna etiķa
- 2/3 olīveļļas
Gatavošana:
Visas izejvielas kārto uz šķīvja un pārlej ar mērci. Pasniedz uzreiz.
Iedvesma: Donna Hay
Laura says
Burvīgi & nereāli ātri pagatavojami salāti! Un labi iet kopā arī ar fetas sieru (jo mocarellas krājumi mājās bija izsīkuši) :) Lieliska recepte, paldies !
Linda says
Forši, ka izmēģināji un vēl foršāk, ka garšoja! Tagad arī es gribu pamēģināt ar fetu :)