Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Karamelizēta ingvera mafini ar bumbieriem

janvāris 31, 2014 3 Comments

Ingvera bumbieru mafini - 9011Vēl vieni mafini. Šie ir īpaši, jo garšu kombinācija šķiet gan dabiska, gan neparasta reizē. Noteikti iesaku uzcept tiem, kam patīk un garšo ingvers. Pati ļoti mīlu ingveru jebkādā formā – marinētu pie suši, svaigu tējā, ēdienā…. Tāpēc dabiski likās pamēģināt tos iecept arī mafinos. Pirmo reizi izmantoju arī bumbieri – to iesaku ņemt diezgan stingru (bet ne pavisam cietu!), lai tas cepoties neizšķīstu. Šoreiz izmantoju jau gatavus ingvera cukātus (iegādājos Centrāltirgū, cik atceros maksāja ap 5 EUR/kg), bet nākamreiz tos mēģināšu gatavot pati (recepte ŠEIT).

Izejvielas (12 standarta izmēra mafiniem):

  • 240 ml paniņas vai kefīrs (es ņēmu šķidru bezpiedevu jogurtu)
  • 260 g miltu
  • 65 g cukura
  • 1 tējk. malta ingvera
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 80 ml eļļas ar neitrālu garšu (vīnogu kauliņu, rapšu, kokosriekstu)
  • 2 olas
  • 180 g nomizota un mazos gabaliņos sagriezta bumbiera (apm. 1 paliels bumbieris)
  • 60 g ingvera cukātu, sagriezti plānās sloksnītēs vai mazos gabaliņos, plus vēl nedaudz dekorēšanai
  • ja ir – baltās cukura pērlītes dekorēšanai

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200C.
  2. Traukā kopā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, malto ingveru un sāli.
  3. Otrā traukā sakuļ olas, paniņas un paniņas (vai kefīru /jogurtu).
  4. Abu trauku saturu sajauc kopā un kārtīgi samaisa. Svarīgi arī nemaisīt par ilgu, jo tad no mīklas ‘izmaisīsies’ ārā gaiss un mafini sanāks cieti.
  5. Beigās mīklā iemaisa ingvera cukātus un bumbiera gabaliņus.
  6. 12-vietīgo mafinu formu izklāj ar mafinu papīrīšiem vai ietauko. Mīklu sadala vienādi pa 12 mafinu formiņām un cep 200C aptuveni 20-25 minūtes vai kamēr mafini zeltaini brūni un iekšā izcepušies.
  7. Pēc izņemšanas no krāsns atdzesē. Pasniedz vēl siltus, kad tie garšo vislabāk!

Iedvesma: In Sock Monkey Slippers (burvīgs un iedvesmojošs ēdienblogs!)

Ingvera bumbieru mafini - 09

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Bumbieri, Ingvers, Mafini, Pikanti, Ziema

« Grāmatas apskats – “Katrai ēdienreizei cita ēdienkarte”
Dārzeņu un baraviku krēmzupa »

Comments

  1. Aina says

    marts 17, 2014 at 16:10

    Ātrākie un garšīgākie mafini līdz šim! Lieliska recepte! Mazliet pārveidoju piedevas: ingvera sukāžu vietā pievienoju “Lāču” marmelādes gabaliņus. Paldies!

    Atbildēt
    • Linda says

      marts 17, 2014 at 16:37

      Cik jauki :) Mani interesē, kāda bija marmelāde pēc cepšanas – pilnīgi izkususi vai tomēr jūtama pēc konsistences?

      Atbildēt
  2. dzhii says

    janvāris 1, 2016 at 20:25

    Jārēķinās, ka ingveram ir ļoti specifiska garša. Vīram garšoja :)

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm februāris 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j februāris 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpolloki Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2022

 

Loading Comments...