Klāt pirmdiena. Šoreiz nedēļu sākšu ar jaunu recepti, reizē pastāstot arī par projektu, kurā esmu piekritusi piedalīties – sadarbībā ar Latvijas Mājražotāju un Mazo ražotāju informācijas un atbalsta biedrību pastāstīšu par kādu no mazajiem gardumu ražotājiem un izmēģināšu kādu no produktiem savās receptēs. Šis projekts man sagādā lielu prieku, jo mājražošanas pamatā parasti ir liels entuziasms un mīlestība uz savu darbu un izmantoti tiek vietējie Latvijas produkti. Manuprāt, īstā kombinācija!
Biešu krēmzupai pievienoju zemnieku saimniecības “Krišjāņi” ražoto sieru ar baziliku un tomātiem – siers aromātisks un patiesi svaigs. Vēl esmu garšojusi kūpināto ķiploku sieru ar pipariem, sieru “Kadiķītis” – lieliski garšos kopā ar alu; tāpat arī pikanto sieru ar zaļumiem un sieru “Saimniece” ar dažādām sēkliņām. Tāpat “Krišjāņi” ražo arī saldo un skābo krējumu, biezpienu un jogurtus. Minētie sieri no zināmākiem veikaliem rīdziniekiem ir nopērkama t/c “Stockmann”.
Sastāvdaļas:
- 1 nomizots sīpols
- 2 seleriju kāti, sagriezti mazos gabaliņos
- olīveļļa
- 1.2 kg novārītu sarkano biešu, sagrieztu gabalos
- 700 ml karsta dārzeņu buljona
- 50-100 ml apelsīnu sula
- 100 g mīkstā siera mazos gabaliņos, es izmantoju z/s “Krišjāņi” ražoto sieru ar baziliku un kaltētu tomātu gabaliņiem
Pikantajām sēkliņām:
- 50 g dažādu sēklu maisījuma (es izmantoju “Gemosā” nopērkamo maisījumu ar ķirbju, sezama un saulespuķu sēklām
- 1 tējk. čili pulvera (daudzumu pieskaņo savai gaumei!)
Gatavošana:
- Sēklu gatavošana: uz sausas uzkarsētas pannas cep sēkliņas kopā ar čili pulveri kopā ap 2-3 minūtes, regulāri maisot.
- Uzkarsētā pannā olīveļļā uz vidējas uguns apcep sīpola un selerijas gabaliņus, kamēr tie kļūst mīksti.
- Sablendē kopā sagrieztās bietes, apceptos sīpolus un selerijas un karsto buljonu, kamēr iegūst viendabīgu masu. Beigās pievieno apelsīnu sulu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pirms pasniegšanas uzsilda, pārber ar siera gabaliņiem un pikantajām sēkliņām.
Atbildēt