Pavadīta saulainākā un laiskākā gada nedēļa, gozējoties Zviedrijas pludmalē un domājot vien par priekšā esošajām stundām, ne dienām. Nebija ne interneta, ne TV vai citu mediju. Toties daudz lasīju un staigāju basām kājām. Viss ēdiens gatavojās uz grila un maltītes tikai svaigā gaisā vecu ābeļu paēnā. Vasaras idille.
Šīs mazās siera kūciņas tik ļoti piestāv vasaras pilnbrieda laikam. Turklāt nav jānodarbojas ar kūkas griešanu, viss jau dabiski “sadalījies” pa porcijām. Protams, siera masu var liet lielajā formā un pagatavot tikpat gardu klasiska izmēra kūku. Bet man patīk arī šādi! Avenes piedod vajadzīgo skābumiņu, kūka kopumā nav no saldākajām – ja esat kārumnieki, tad pielieciet avenēm pāris karotes pūdercukura (kā oriģinālajā receptē).
Izejvielas:
- 10 digestive cepumi vai 150 g Selgas cepumu
- 50 g sviesta
- 65 g aveņu (saldētas un atlaidinātas vai svaigas)
- 400 g krēmsiera, istabas temperatūrā
- 220 g smalkā baltā cukura
- 2 L izmēra olas
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta
Gatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170C.
2. Cepumus sablenderē vai sasapaida smalkās rīvmaizei līdzīgās drupačās. Izkausē sviestu, nedaudz atdzesē. Sviestu sajauc ar cepumu drupačām, līdz izveidojas viendabīga, mīksta masa.
3. Avenes sablenderē vai saspaida ar dakšiņu. Izberž caurs sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām.
4. Krēmsieru sajauc ar cukuru un sakuļ ar mikseri. Pa vienai pievieno olas, turpina kult. Pieliek vaniļas ekstraktu, atkal samaisa.
5. 12-vietīgo mafinu pannu izklāj ar papīra formītēm vai ietauko. Apakšā cepumu masu sadala vienādi pa visām formītēm, izlīdzina un nedaudz piepresē. Liek cepties uz 7 minūtēm. Izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
6. Pāri cepumu pamatam lej krēmsiera masu, sadalot vienādi pa visām 12 formītēm. Tad ņem avenes un katrai no kūciņām uzlej pustējkaroti aveņu masas – ņem koka izbulīti (zobu bakstāmo vai uzkodu pasniegšanas kociņu) un nedaudz “mākslinieciski” sajauc aveņu masu ar krēmsiera masu.
7. Liek cepties cepeškrāsnī uz 15 minūtēm, kad pārbauda, viegli pakratot pannu, vai siera kūkas vairs nav šķidras – nedaudz “želejveida” var būt tikai pats kūciņas viducis. Izņem no krāsns, atdzesē un liek vēsumā sastingt (vislabāk uz nakti, bet labi garšos arī pēc pāris stundām).
Ance says
He he, bs jliek atsauce uz o! :)
Jau 2 nedas iepriek sabildjm manas mazs siera kcias, tau pie pam bildm vl neesmu tikusi! Tm gan bs vegn versija, redz k domas lido pa pasauli!
am, un lai izdodas!
Ance no TopiVesels.lv
Linda says
Ance, domas tiem lido, materializjas un draudzjas ;) Esmu mini siera kkas gatavojusi ar svaigdju gaum, sank izcilas! Gaidu Tavu versiju. (Tavs blogs ir lielisks, lasu katru nedu!)
Zane says
Vai kcias dikti nepielp pie papriiem? Vairkas reizes ir bijusi doma pamint, bet t ar neesmu samusies:)
Linda says
Es kcias nemaz r neemu – pasniedzu iek paprios! Tiem pielp, bet ar karoti dot, nav nekda vaina, visu var dabt r :)