Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Krāsainie tomātu salāti ar dillēs marinētu lasi

August 27, 2014 Leave a Comment

Šie ir ļoti vasarīgi salāti pašam tomātu sezonas pilnbriedam. Ideāli piemēroti pasniegšanai pusdienās vai vakariņās. Piemēroti cilvēkiem, kas uzturā nevar lietot piena produktus. Ja vēlies, lasi vari aizstāt ar foreli, zandartu, paltusu vai kādu citu stingras konsistences zivi. Ja netīk fenhelis, aizstāj to ar ļoti plānās šķēlītēs sagrieztu puravu.

Izejvielas:

  • 2 laša steiki (apmēram 200-250 g katrs), asakas izņemtas

  • maza buntīte diļļu, smalki sakapātas

  • 2 ēdamk. olīveļļas

  • 3 tējk. citronu sulas

  • šķipsniņa sāls

  • 2 saujas aragulas un/vai mazo spinātu lapiņu

  • 2 lieli tomāti (vai daži mazāki) – 1 sarkans, 1 dzeltens, sagriezti gabalos

  • puse fenheļa, sagriezts ļoti plānās šķēlītēs

  • 1 vidēja izmēra sīpols, sagriezts plānās šķēlītēs

  • melnie pipari

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškāsni līdz 190C.

  2. Sagatavo marinādi lasim, sajaucot kopā dilles, 1 ēdamkaroti olīveļļas, 1 tējkaroti citronu sulas un nedaudz sāls. Pārsmērē pāri laša steikiem un noliek vēsumā marinēties uz 1 stundu. Pēc tam liek cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, kamēr zivs ir gatava, bet vēl nav pārcepusies un kļuvusi sausa.

  3. Kamēr lasis cepas, pagatavo salātus – sajauc kopā aragulu un/vai spinātu lapiņas, tomātu gabaliņus, fenheļa un sīpola šķēlītes. Pārlej ar mērci, kas pagatavota no 1 ēdamkarotes olīveļļas un 2 tējkarotēm citrona sulas. Samaisa, pievieno sāli pēc garšas.

  4. Katrā no šķīvjiem kārto pusi no salātiem, pa virsu liek izcepto lasi. Pārkaisa ar melnajiem pipariem.

 

Filed Under: Salāti, Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Bez govs piena produktiem, Bez laktozes, Dilles, Fenhelis, Lasis, Rukola, Sīpols, Tomāti

« Krāsnī ceptu tomātu zupa
Ciemos: “Topi vesels!”. Latvijas kulināro blogu apskats. »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in