Nav noslēpums, ka, pieaugot viedtālruņu lietotāju skaitam, kā lavīna sociālajos tīklos pāri mums veļas fotogrāfijas: selfiji, ēdieni, bērni, suņi & kaķi, dabas ainavas – kas nu kuram pie sirds. Daudz kas no tā visa skaisti sarindojas Instagramā.
Instagram profilos bieži var atrast gardēžus, kas regulāri dalās savās kulinārajās uzvarās un piedzīvojumos ar saviem sekotājiem. Esmu apkopojusi tos Latvijas profilus, kuri ir, manuprāt, vizuāli vispievilcīgākie un kuru saturs tiek regulāri papildināts. Izrādījās, ka visvairāk sekotāju un apbrīnotāju ir tieši saldumu gatavotājiem – acīmredzot ikvienā no mums sēž mazais gardēdis un, ja kūkas nebaudām ik dienas, tad vismaz mielojam acis ar virtuālajiem kārumiem. Tāpat arvien vairāk parādās t.s. veselīgās ēšanas bilžu un profilu, kur var smelties idejas vitamīniem un citām organismam vēlamām lietām pilniem ēdieniem un dzērieniem.
Kuri ir jūsu mīļākie Instagram gadumu konti, kuriem regulāri sekojat? Vai arī paši iemūžināt savas maltītes un neturat sveci zem pūra, ēdienfoto pēc tam publicējot?
“Lindas Virtuves” Instagram konts atrodams ŠEIT.
Dianas delights – Diānai ir acīmredzams talants ne tikai gatavot vizuāli uzrunājošus gardumus, bet arī tos mācēt iemūžināt tā, ka foto skatītājiem siekalas saskrien mutē. Turklāt ļoti kvalitatīvās fotogrāfijās.
Yvette.lv – pie Ivetas var pasūtīt visfantastiskākās kūkas un kūciņas, kā arī dienās, kad saldumi nav paredzēti ēdienkartē, mielot acis ar virtuālās pasaules našķiem. Konditorejas entuziasti var smelties idejas varoņdarbiem savās virtuvēs.
Anna Panna – Anna ne vien gatavo makarūnus, kapkeikus, popkeikus un vēl daudz un dažādus gardumus, bet arī vada meistarklases, kur to visu var iemācīties gatavot arī tie, kas vēl tikai lēnām iejūtas “cukurpasaulē”. Instagramā var sekot līdzi Annas gaitām virtuvē, kur top vieni no populārākajiem gardumiem Rīgā.
Marija Zeltiņa – Marijas gatavotās kūkas atradušas īpašu vietu daudzu gardēžu sirdīs. Krāsaini ziedi, krāšņi dekori, bet bez liekām cakām, šīs kūkas parāda, ka nav jābūt diplomētam konditoram, lai radītu saldus brīnumdarbus. Un Instagramā atrodamas ne tikai kūkas, bet arī sāļie ēdieni.
Arbooz Cafe – tie, kas mīl kvalitatīvus našķus, pilnīgi noteikti zina par Dzirnavu ielas “Arbooz Cafe”. Tās īpašniece Karina Krasovicka ir ne tikai šīs vietas sirds un dvēsele, bet arī prot runāt foto valodā – datora vai telefona ekrānā ieraudzītais ļauj neklātienē vērot šīs mazās kafejnīcas dzīvi.
Signe Meirāne – Signe dzīvo un elpo kulināriju. Viņas Instagram profils apliecina tieši to: ziņas par veikalu jaunumiem, “reportāžas” no tirdziņiem, veselīgas pusdienu un vakariņu idejas. Turklāt iespēja ieskatīties žurnāla un portāla “Četras Sezonas” radošajos procesos.
Kanēļa Ieva – Ieva ir “Kanēļa Konditorejas” konditore, kuras talants un Berga bazārā tapušie oriģinālie saldumi un kūkas nevar atstāt vienaldzīgu nevienu. Īpaši greznas ir kāzu tortes. Labs atgādinājums iegriezties vienā no skaistākajiem “Rīgas pagalmiem”.
Māris Jansons – restorāna “Bibliotēka N1” šefpavārs Instagram profilā publicē gan ēdienkartes jaunumus, gan īpašo pasūtījumu fotogrāfijas. Ēdiens ir tik izsmalcināts un elegants, ka ir skaidrs: pat no vienkāršākajām izejvielām, kā reņģītes, talantīgs šefpavārs uzburs visskaistāko ēdiengleznu.
Manos Hatzidakis – Vecrīgā salīdzinoši nesen atvērtais restorāns “Locale” var lepoties ar konditoru, kas rada fantastiskus desertus un kūkas. Man ir bijis tas gods tos nogaršot un varu teikt tikai vienu: ir tā vērts!
Artūrs Taškāns – uzskatu, ka par labu šefpavāru nevar kļūt ar cītīgu darbu vien, ir nepieciešams arī dabas dots talants. Fotogrāfijas atspoguļo to, ko Rīgas gardēži zina jau kādu laiku: restorānā, kur darbojas Artūrs, radošuma nekad netrūks.
Topi Vesels – Ancei šī nedēļa ir pavisam īpaša, jo iznāk viņas pirmā grāmata “Topi Vesels!”. Viņas Instagram profilā var smelties idejas un iedvesmu veselīgām maltītēm, ja īpaši piedomājat par savas labsajūtas uzlabošanu. Nav aizmirsts arī par saldām lietām!
Laura Timermane – Laura mīl saldumus un saldumi mīl Lauru, Kūkas ir kārdinošas, kapkeiki – krāšņi, bet viss kopā – ļoti apetītelīgs. Skaista un visiem saprotama “ēdienvaloda”.
Dzimbojones – šefpavārs Dzintars Kristovskis, kuru radītie ēdieni baudāmi “Valmiermuižas alus” darītavas restorānā. Fotogrāfijās var vērot ne tikai estētiski pievilcīgo gala rezultātu, bet arī izejvielu vākšanas un sagatavošanas procesu.
Rita Dzii – Rita ne tikai bur saldumus un sezonālus sāļos gardumus, bet bieži vien arī izskaidro, kā konkrētais ēdiens pagatavojams. Lielisks avots, kur smelties iedvesmu un idejas nākamajai maltītei.
Biotēka – lielākais ekoveikalu tīkls Latvijā publicē informāciju par veselīgās ēšanas produktiem, neaizmirstot arī par dažādām idejām saldiem un sāļiem ēdieniem.
Olga says
Labs tops! Tomēr pietrūkst tartufi instagram lapa :D kāpēc gan sevi neieteikt?:))
Linda Tellgrena says
Paldies par papildinājumu, Olga! Žēl, ka mans Instagrama radars nostrādāja kļūdaini – Tavs profils pilnīgi noteikti iederētos šai topā :) Nākamo update rakstu noteikti sākšu ar Tartufi.
Olga says
Vau, Linda! Prieks dzirdēt :))