Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Skābā krējuma kūka ar kanēļa un riekstu pildījumu

3 februāra, 2015 9 komentāru

Skabakrejuma_kuka_arkaneli

Ziemai piestāv kanēlis, rieksti un māja, kas smaržo pec tikko ceptas maizītes. Šī kūka ir ļoti vienkārši pagatavojama, turklāt izejvielas nav jāmeklē specializētos veikalos. Pekanriekstus var aizvietot ar valriekstiem, kanēli var papildināt ar maltu kardamonu.

Mīklai bija nedaudz dīvaina konsistence – nevis vijīga un “šķidra”, bet drīzāk bieza un tāda kā “pufīga”. Bet rezultāts bija nevainojams – ne par mitru, ne sausu.

Pildījums fotogrāfijā nav labi saskatāms, bet tas bija gana bagātīgs un salds. 

Izejvielas:

  • 225 grami sviesta istabas temperatūrā
  • 300 g cukura
  • 2 olas
  • 250 grami skābā krējuma
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 255 grami miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 90 grami pekanriekstu, sakapāti mazos gabaliņos
  • 1 ēdamk. malta kanēļa
  • 4 ēdamk. brūnā (es izmantoju nerafinētu niedru cukuru) cukura

Gatavošana:

  1. Ar sviestu vai eļļu iesmērē cepamo pannu (ar caurumu vidū) 23 centimetru diametrā. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.
  2. Mazā bļodiņā pagatavo kūkas pildījumu: sajauc kopā pekanriekstus, kanēli un cukuru.
  3. Lielā bļodā sakuļ kopā sviestu ar cukuru. Pa vienai pievieno olas, uzputo. Turpinot putot, pievieno vaniļas ekstraktu un skābo krējumu. Puto, līdz izveidojas viendabīga mīkla.
  4. Atsevišķā bļodā iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri. Šo masu lēnām pievieno cukura un sviesta masai un turpina maisīt, līdz izveidojas viendabīga masa.
  5. Pusi no mīklas lej sagatavotajā formā. Pusi no riekstu-kanēļa masas pārber mīklai vienmērīgā slānī. Pa virsu lej atlikušo mīklu, kuru atkal pārber ar riekstiem.
  6. Kūku cep 1 stundu, gatavīu pārbaudot ar koka kociņu ap 50.minūti – ja kociņš nāk ārā sauss, kūka ir gatava. Atdzesē, neizņemot no formas. Ja cepot kūkas virspusi sāk kļūt pārāk tumša, kūku pārklāj ar foliju.

Iedvesma: Treats

 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Brūnais cukurs, Kanēlis, Kūka, Pekanrieksti, Skābais krējums, Sviests

« ‘Osso buco’ jeb sautēti teļa stilba gabali
Cepta pīles krūtiņa ar dārzeņiem + ‘Fiskars’ jaunās pannas »

Comments

  1. Elize says

    15 februāra, 2015 at 16:08

    Ar ko varētu aizstāt parastos miltus, lai kūka sanāktu veselīgāka? Piemēram kukurūzas, kokosa vai mandeļu milti? Vai daudzums būtu arī tāds pats jāpievieno????

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      15 februāra, 2015 at 16:56

      Elize, varētu mēģināt kādus maksimāli 100 gramus mandeļu miltus likt tāda paša daudzuma kviešu miltu vietā. Vai pusi no miltu daudzuma aizstāt ar pilngraudu miltiem. Iespējams, ka laba konsistence izdotos arī ar bīdelētajiem rudzu miltiem. Bet kokosa un citus miltus es neieteiktu pievienot, jo tad jāmaina pārējo izejvielu daudzumi.

      Atbildēt
      • jana says

        6 novembra, 2015 at 18:08

        Vai var kviešu miltus aizstāt (vai pusi uz pusi, varbūt) ar speltas miltiem? Pēdējā laikā ļoti iepaticies cept tieši ar speltu, mafinus, piemēram. Liekas garšīgāki un gaisīgāki, par parastajiem kviešu miltiem.

        Otrs jautājums – man nav kūkas formas ar caurumu vidū. Vai kaut kas mainīsies, ja cepšu parastajā formā, jeb obligāti vajag kēksa formu? Paldies.

        Atbildēt
        • Linda Tellgrena says

          6 novembra, 2015 at 19:10

          Jana, kviešu miltus aizstāju 1:1 ar speltas miltiem. Bet labi izvēlēties smalkāk maltus.
          Droši vari cept kūkas formā, garša un tekstūra no tā nemainīsies!

          Atbildēt
  2. Iveta says

    22 maija, 2015 at 23:42

    Labavakar…cepju tagad kūku, vienīgais nebija nedz mandeļu riekstu, nedz formas ar caurumu…līdz ar to izmantoju Indijas riekstus un parasto apaļo formu, gaidām ar nepacietību šo kūku. Mīkla tik tiešām bija visai bieza…

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      23 maija, 2015 at 19:20

      Iveta, vai kūka izdevās laba?

      Atbildēt
  3. Māra says

    3 oktobra, 2015 at 16:16

    Sveika!
    Kūka izdevās tiešām ļoti garda! Tāda gaisīga ar kraukšķīgu cukurkanēli virspusē.
    Cepu mazajā kantainajā kēksu formā un lietoju uz pusi mazākus daudzumus. Līdz ar to cepšanas laiku nācās pielāgot (turklāt cepu mazajā elektriskajā krāsniņā :) ). Cepu ~35 min. Varēja vēl kādas 10 min pacept.
    Nākamreiz mēģināšu likt nedaudz mazāk cukuru.

    Paldies par recepti! :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      3 oktobra, 2015 at 16:36

      Māra, paldies, ka uzrakstīji! Jā, cukuru vienmēr var mazāk ;)

      Atbildēt
  4. imimagine says

    25 novembra, 2015 at 12:07

    Vakar izcepu sito kuku, sanaca patiesam garda. Bus jaatkarto ☺

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...