Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Tofu un baklažānu karijs

19 marta, 2015 2 komentāru

Tofu un baklažānu karijs - 0Ekoveikalā “Zaļā govs” garšošanai un izmēģināšanai nopirku mango-karija tofu. Neesmu liela tofu fane, bet šis mani uzrunāja, jo izskatījās piesūcināts ar garšvielām, līdz ar to šķita, ka varētu būt aromātisks. Es nekļūdījos – šis tofu bija ar ļoti labu un izteiktu garšu. Konsistence vairāk drupena, bet tas ēdiena gala rezultātam netraucēja.

Kopumā šis karijs ir ar japānisku noskaņu un izejvielām, līdz ar to nedaudz netradicionāls. Ļoti labs visu garšu līdzsvars, ar gana “dziļu” un piesātinātu aromātu, ko dod ingvers un miso pasta. Neveģetāro versiju gatavoju ar sviesta zivi tofu vietā un arī tā sanāca lieliska. 

Izejvielas (2 porcijām):FullSizeRender (3)

  • eļļa cepšanai
  • 200 grami stingrā tofu, sagriezts gabaliņos (nopērkams “Stockmann”, “Rimi”, lielajās “Maximās”, “Zaļajā govī” u.c. veikalos) – ja nepieciešams, tofu nosusina
  • 300 grami austersēņu, sagrieztas sloksnītēs
  • 1 baklažāns, sagriezts kumosa lieluma gabalos
  • 1 pak čoi, sagriezts gabalos (nopērkams “Rimi”)
  • 100 grami soba jeb japāņu griķu nūdeles (pirku “Gemosā”)
  • ja vēlas – sezama eļļa pārslacīšanai (pirku “Reaton” bāzē Viskaļu ielā, ir “Stockmann”)

Mērcei:

  • 2 ēdamk. miso pastas (nopērkama “Stockmann”)
  • 2 ēdamk. šķidra medus
  • 2 ēdamk. mirina (nopērkams “Stockmann”, “Rimi”; var aizstāt ar sake vai rīsu etiķi)
  • 1 ēdamk. sakapāta ķiploka
  • 1 ēdamk. rīvēta ingvera saknes
  • 180 ml dārzeņu buljona vai vārīta ūdens

Gatavošana:

  1. Visas mērces sastāvdaļas sajauc kopā, noliek malā.
  2. Uzkarsētā eļļā tofu apcep – no 30 sekundēm līdz 1 minūtei. Noliek malā.
  3. Uzvāra soba nūdeles saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Ja baklažānu-tofu daļa vēl nav gatava, pēc ūdens nokāšanas soba nūdelēm pievieno karoti eļļas, lai tās nesaliptu, un izmaisa cauri. Noliek siltumā vai traukam uzliek vāku.
  4. Uzkarsētā eļļā apcep baklažāna gabaliņus un sēnes, pievienojot 2 ēdamkarotes mērces, cep 7-9 minūtes. Ik pa laikam pievieno vēl pāris karotes mērces – tā, lai pannas saturs arī sautētos paralēli cepšanas procesam. Cep, baklažāni kļuvuši mīksti. Pievieno pak čoi, tofu un atlikušo mērci un cep vēl 1 minūti. Pasniedz pārslacītu ar sezama eļļu un piedevās – soba nūdeles.

Iedvesma: Love & Lemons

 

 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Kariji, Sacepumi Tagged With: Baklažāni, Bez govs piena produktiem, Bez laktozes, Bez olām, Ingvera sakne, Japānas virtuve, Ķiploki, Mirins, Miso pasta, Pak čoi, Soba nūdeles, Tofu, Vegāniem, Veģetāri

« “Vāverītes” braunijs no 3 sastāvdaļām
Pētījums: puse Latvijas iedzīvotāju nelieto daudzveidīgu uzturu, trešdaļa ēd neveselīgi »

Comments

  1. juris says

    23 marta, 2015 at 14:00

    pamēģināju, tiešām ņamīgi!

    Atbildēt
  2. Emma says

    14 maija, 2015 at 13:53

    Tofu, mans dienas atklājums. Paldies.

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...