Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Upeņu un nektarīnu drumstalkūka

26 jūlija, 2015 Leave a Comment

Upenu kuka - 6Upenes ir vienas no manām mīļākajām ogām – tās labi der gan desertos, gan piegaļas ēdieniem. Aromātiskas, tikko nolasītas upenes ir pilnas ar savas saldumu un var lieliski papildināt daudzas vasaras kūkas.

Šo kūku vislabāk baudīt ar karoti putukrējuma vai vaniļas saldējuma. Tā labi garšos arī nākamajā dienā. 

Upenes var aizstāt ar citām vasaras ogām, bet nektarīnus – ar persikiem.

Sastāvdaļas:

  • 190 grami miltu
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 140 grami istabas temperatūras sviesta
  • 80 grami cukura
  • 1/4 tējk. sāls
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 2 olas istabas temperatūrā
  • 280 grami upeņu
  • 2 gatavi nektarīni, nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • putukrējums vai saldējums pasniegšanai

FullSizeRender (8)Drumstalām:

  • 65 grami miltu
  • 65 grami brūnā nerafinētā cukura
  • 1/4 tējk. malta kanēļa
  • 60 grami istabas temperatūras sviesta, sakapāta gabaliņos

Gatavošana:

  1. Cepamo formu ar 23 centimentru diametru ietauko un/vai izklāj ar cepamo papīru (papīru klāj, ja kūku plānots pasniegt bez capamās formas). Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.
  2. Mazā bļodiņā sajauc kopā miltus ar cepamo pulveri, noliek malā. Ar elektrisko mikseri (var kult arī ar roku) saputo sviestu ar cukuru, vaniļas cukuru un sāli, kamēr sviests kļūst gaišāks. Pa vienai pievieno olas un turpina putot. Nevajag uztraukties, ja izskatās, ka masa ir “sadalījusies”. Pievieno miltus un turpina putot uz zemāko miksera ātrumu aptuveni pusminūti. Visu vēlreiz kārtīgi izmaisa ar karoti. Pievieno upenes un nektarīnu gabaliņus un vēlreiz visu izmaisa.
  3. Pagatavo drusmtalas, bļodā ieberot visas sastāvdaļas un sviestu ar rokām “ieberžot” pārējā drumstalu masā. Šim mērķim var izmantot arī mikseri. Noliek malā.
  4. Mīklu lej sagatavotajā cepamajā formā, virspusi izlīdzinot. Pa virsu ber drumstalas vienmērīgā kārtā. Cep aptuveni 55 minūtes vai kamēr kociņš iznāk no kūkas ārā sauss un tās virspuse ir zeltaini gaiši brūna. Izņem no cepeškrāsns un atdzesē. Ar nazi “izbrauc” gar kūkas maliņām un attaisa noņemamo malu, pēc tam kūku pārvieto uz šķīvja, uz kura kūka tiks pasniegta. Es izmantoju formu ar rievotām malām, tā bija gana dekoratīva, lai izvēlētos kūku pasniegt bez izņemšanas no formas. Pasniedz vēl siltu ar putukrējumu vai saldējumu vai bauda atdzisušu.

Upenu kuka - 2

Iedvesma: Brown Eyed Baker

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Drumstalas, Kūka, Nektarīni, Upenes

« Lavandu un kokosriekstu cepumi
Mājās cepta maize »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...