Ilgu laiku meklēju labu recepti mafiniem, kuru sastāvā būtu cukīni (var izmantot arī mizotu kabaci). Pēc vairākiem ne pārāk veiksmīgiem mēģinājumiem, nonācu pie šīs lieliskās receptes. Mafiniem ir drupena struktūra, tie ir gana saldi un mani puikas tos arī atzina par labu esam.
Sastāvdaļas (12 mafiniem):
- 210 grami mandeļu miltu
- 120 grami brūno rīsu miltu (iegādājos veikalā “Pirkumiņš”)
- 4 tējk. cepamā pulvera
- 2 tējk. malta kanēļa
- ja ir – 1 tējk. malta kardamona
- 5-7 ēdamk. šķidra medus (biezu medu uzsilda)
- 170 ml augu eļļas bez izteikta aromāta
- 2 L izmēra olas
- 90 grami uz smalkākās rupjās rīves rīvēts burkāns
- 300 grami uz smalkākās rupjās rīves rīvēts cukīni (vai mizots kabacis)
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Gatavošana:
- Krāsni uzkarsē uz 175 grādiem (mafiniem vislabāk izmantot ventilatora režīmu uz 165 grādiem). Mafinu pannu izklāj ar papīrīšiem vai formiņas ietauko.
- Miksera traukā vai palielā bļodā kopā sajauc mandeļu miltus, brūno rīsu miltus, cepamo pulveri, kanēli un kardamonu, samaisa. Pievieno medu, eļļu un olas. Visu kārtīgi maisa vismaz pāris minūtes, kamēr izveidojusies viendabīga masa. Beigās iemaisa arī burkānus un cukīni.
- Sagatavoto mīklu liek mafinu formiņās. Cep 30 minūtes vai kamēr kociņš no mafina iznāk ārā sauss. Izņem no krāsns, padzesē un pārber ar pūdercukuru.
Atbildēt