Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Bezglutēna cukini un burkānu mafini

1 augusta, 2015 Leave a Comment

CukiniMafiniIlgu laiku meklēju labu recepti mafiniem, kuru sastāvā būtu cukīni (var izmantot arī mizotu kabaci). Pēc vairākiem ne pārāk veiksmīgiem mēģinājumiem, nonācu pie šīs lieliskās receptes. Mafiniem ir drupena struktūra, tie ir gana saldi un mani puikas tos arī atzina par labu esam. 

Sastāvdaļas (12 mafiniem):

  • 210 grami mandeļu miltu
  • 120 grami brūno rīsu miltu (iegādājos veikalā “Pirkumiņš”)
  • 4 tējk. cepamā pulvera
  • 2 tējk. malta kanēļa
  • ja ir – 1 tējk. malta kardamona
  • 5-7 ēdamk. šķidra medus (biezu medu uzsilda)
  • 170 ml augu eļļas bez izteikta aromāta
  • 2 L izmēra olas
  • 90 grami uz smalkākās rupjās rīves rīvēts burkāns
  • 300 grami uz smalkākās rupjās rīves rīvēts cukīni (vai mizots kabacis)
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Gatavošana:

  1. Krāsni uzkarsē uz 175 grādiem (mafiniem vislabāk izmantot ventilatora režīmu uz 165 grādiem). Mafinu pannu izklāj ar papīrīšiem vai formiņas ietauko.
  2. Miksera traukā vai palielā bļodā kopā sajauc mandeļu miltus, brūno rīsu miltus, cepamo pulveri, kanēli un kardamonu, samaisa. Pievieno medu, eļļu un olas. Visu kārtīgi maisa vismaz pāris minūtes, kamēr izveidojusies viendabīga masa. Beigās iemaisa arī burkānus un cukīni.
  3. Sagatavoto mīklu liek mafinu formiņās. Cep 30 minūtes vai kamēr kociņš no mafina iznāk ārā sauss. Izņem no krāsns, padzesē un pārber ar pūdercukuru.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Augu eļļa, Bez glutēna, Bez govs piena produktiem, Bez laktozes, Brūno rīsu milti, Burkāni, Cukīni, Kanēlis, Kardamons, Mafini, Mandeļu milti

« Mājās cepta maize
Rīsi ar aveņu mērci »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...