Ir tādi ēdieni, kurus pagaršojot, gribas noelsties baudā un aizmirst par kalorijām un citiem ēdienkartes iespējamiem ierobežojumiem. Tieši tik grēcīga ir šī penne krēmīgā siera mērcē: tomāti piedod saldumu, bet karijā ceptā vista – sātīgumu. Lieliska ideja svētdienas pusdienu maltītei.
Izejvielas (4 porcijām):
- eļļa cepšanai
- 500 grami vistas filejas, sagriezta kumosa lieluma gabalos
- 1 tējk. karija pulvera
- šķipniņa sāls
- 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagrieztas plānās šķēlītēs
- 200 grami saulē kaltētu tomātu (izņemti no eļļas), sagriezti vidēja izmēra gabaliņos
- 200 ml saldā krējuma (35-40% tauku saturs)
- 1 mocarellas bumbiņa (125 grami), sadalīta mazākos gabaliņos
- 380 grami “Dobeles dzirnavnieka” pennes pastas
Gatavošana:
- Uzkarsētā eļļā uz pannas liek vistas gabaliņus, apkaisa ar karija pulveri un sāli. Cep, līdz vistas gaļa ir kļuvusi mīksta (aptuveni 7-10 minūtes). Noņem no pannas.
- Verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, vāra penni 6 minūtes. Nolej vārīšanas ūdeni.
- Uzkarsētā eļļā 2-3 minūtes cep ķiplokus. Ķiplokiem pievieno kaltētos tomātus un vistas gabalus. Pielej saldo krējumu un pievieno mocarellu. Maisot vāra uz lēnas uguns, līdz mocarella ir izkususi un kopā ar saldo krējumu izveidojusi biezākas konsistences mērci.
- Uz pannas mērcē iemaisa uzvārīto penni un izmaisa tā, lai mērce noklātu visus pennes gabaliņus. Liek šķīvjos un pasniedz nekavējoties.
Igors says
“kopā ar saldo izveidojusi biezākas konsistences mērci” :) “Saldais” tas laikam kāds noslēpumainais pavārs :D
Santa says
Karija vieta izmantoju kaltetu baziliku. Mocarellu var aizvietot ar Dzintara kauseto sieru un edienam piestav ari valrieksti. Izcili smalka garsa un atrs variants vakarinam!
Zane says
Liles paldies, šovakar izmēģināju, bija ļoti garšīgi! :)