Manuprāt, kokosriekstu skaidiņas ir līdz galam nenovērtēta izejviela: skaidiņas ir viegli pieejamas, draudzīgā cenā un to garša ir lieliska, pielietojums – daudzveidīgs. Šo kokosriekstu bumbiņu recepte nāk no Nigella Lawson un ir pavisam vienkārša – vajadzīgs būs vien labs miksteris un liela bļoda, kur sajaukt izejvielas. Bumbiņu veidošanā var iesaistīt bērnus!
Izejvielas (8 bumbiņām):
- 2 baltumi no XL izmēra olām
- 1/2 tējk. etiķa
- 70 grami pūdercukura (ja nav, var izmantot parasto cukuru)
- 30 grami maltu mandeļu vai mandeļu miltu
- šķipsna sāls
- 1 tējk. vaniļas pastas vai 2 tējk. vaniļas cukura
- 250 grami kokosriekstu skaidiņu
Gatavošana:
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 grādiem.
- Ar mikseri saputo olas baltumus, līdz to sāk kļūst stingrāki, pievieno etiķi. Turpina kult, kamēr baltumi pārvēršas stingrās putās. Sāk pievienot cukuru, pakāpeniski pa vienai karotei, vienlaicīgi turpinot kulšanu. Kuļ, līdz baltumi putas ir spīdīgas un pavisam stingras. Iecilā mandeles, sāli, vaniļu un kokosriekstus. Maisa, līdz iegūst lipīgu masu, kas turas kopā.
- Ar rokām veido bumbiņas mandarīna lielumā (ar diametru 6-7 centimetri). Liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Cep cepeškrāsnī 20 minūtes vai līdz kokosriekstu bumbiņas vietās sāk kļūt gaiši zeltainas.
Atbildēt