Mūsmājās šis sacepums pēdējo pāris nedēļu laikā tiek gatavots vai ik pārdienas – tik labs tas ir. Jo “ēdieni-ilgdzīvotāji” bieži vien nav ar padsmit sastāvdaļām. Tieši pretēji – vislabāk garšo tie, kam ir vien dažas izejvielas, kopā radot pārsteidzošu garšu. Šis ēdiens noteikti tāds ir – sīpols kombinācijā ar saldo kartupeli garšo lieliski, bet grēcīgi izkusušā siera cepurīte – ne ko pielikt, ne atņemt.
Pārber ar zaļumiem vai vitamīnu pilniem dīgstiem un tavs vēders būs pateicīgs, bet figūra necietīs. Lieliski garšo kopā ar glāzi auksta kefīra.
Izejvielas (2 nelielas porcijas):
- 1 liels saldais kartupelis
- 1 saldais (baltais sīpols)
- 80 grami Trikāta Krievijas Light siera, sarīvēts uz rupjās rīves
- 1 tējk. kūpinātas paprikas pulvera
- 1 tējk. pirmā spieduma olīveļļas
- jūras sāls pēc garšas
- zaļumi dekorēšanai, piemēram, svaiga timiāna zariņi
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
- Saldo kartupeli un sīpolu nomizo. Abus sagriež plānās šķēlītēs. Saldo kartupeli sadala uz pusēm un katru no pusītēm kārto mazā cepamajā trauciņā. Var izmantot arī vienu lielāku cepamo trauku. Ik pa 2-3 saldā kartupeļa šķēlītēm pa vidu liek sīpola šķēli. Pārsmērē ar eļļu un pārkaisa ar mazu šķipsniņu jūras sāls. Liek cepeškrāsnī cepties uz 20-30 minūtēm, līdz kartupeļa šķēlītes ir kļuvušas mīkstas. Pārber ar sieru, paprikas pulveri un sāli, liek atpakaļ krāsnī, līdz siers izkusis.
- Pasniedz karstu. Dekorē ar zaļumiem.
Atbildēt