Improvizē ar augļiem un ogām – šobrīd ir īstais laiks tīrīt saldētavu. Ja pievienosi tos saldētus, iegūsi saldējuma kokteilim līdzīgu konsistenci. Par šādu kokteili brokastīs (pusdienās vai vakariņās!) noteikti priecāsies arī bērni. Pievienojot pārslas šim krēmīgajam kokteilim, tu palielināsi šķidrvielu daudzumu un līdz ar to arī savas maltītes uzturvērtību.
Izejvielas (1 lielajam koktelim):
Baltajai daļai:
1 svaigs vai saldēts banāns (jo gatavāks, jo saldāks)
2 ēdamkarotes “Dobeles dzirnavnieka” auzu pārslu
150 ml bezpiedevu jogurta
1 tējkarote laima vai citrona sulas
Sarkanajai daļai:
200 grami svaigas vai saldētas zemenes, bez kauslapiņām
1 ēdamkarote medus vai kļavu sīrupa
1 ēdamkarote laima sulas
Gatavošana:
- Baltās daļas izejvielas liek blenderī un samaļ viendabīgā masā. Lej augstā glāzē.
- Visas sarkanās daļas sastāvdaļas liek blenderī un samaļ viendabīgā masā. Lēni lej virs baltās daļas tā, lai abas krāsas pēc iespējas mazāk sajauktos. Pasniedz ar salmiņu.
dace says
Mani saldējuma kokteiļi jau sen top no saldētām ogām, mazloet cukura un piena. Un liels ir šo kokteiļu baudītāju pārsteigums, uzzinot, ka tajā nav saldējuma! :)